Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

17 minut temu, superfarmer02 napisał:

zagonówką to podnosisz przejeżdżasz opuszczasz i ogień a obrotowy to zawróć ustaw się w brudzie (słyszałem że te małe starsze inaczej wariują przy obracaniu), obróć i dopiero jedź

ale że krwi czy powietrza ?

No dlatego napisałem że zgonówką szybciej krótkie kawałki zaorzesz.  Na długie obrotówk jest super. Ty twierdzisz że zagonówka

to zależy jak masz pole szerokie na 10m i długie 500 to wiadomo że obrotowy ale jak szerokie ponad 40m i długie z 150-200 to w moich warunkach zagonowym lepszy

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Z dwóch kawałków. Widać na zdjęciu, jak z drugiej wyłazi.

To masz typowe odkładnice jak do UG.niesyety teraz takie części robią do naszych sprzętów że nie pasują.

8 minut temu, Agrest napisał:

No dlatego napisałem że zgonówką szybciej krótkie kawałki zaorzesz.  Na długie obrotówk jest super. Ty twierdzisz że zagonówka

A ja teraz bym kupił obrót zamiast tego zagonowego 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

To masz typowe odkładnice jak do UG.niesyety teraz takie części robią do naszych sprzętów że nie pasują.

Nie wiem co będę robił, czy klepać nim do upadłego czy się brać za jakąś wymianę, dokładanie "wyposażenia", na razie nie wiem.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Nie wiem co będę robił, czy klepać nim do upadłego czy się brać za jakąś wymianę, dokładanie "wyposażenia", na razie nie wiem.

u mnie podobnie. jak w pługi kończą się elementy robocze z wyjątkiem lemieszy to idzie na wymianę

Opublikowano

jutro jak nie zapomnę to zrobię wam zdjęcia plugofrezarki. ostatnia szansa. potem tylko huta. ze 4 pługi narazie pochłonie. 

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła muszę w elektryczny rębak do gałązek zainwestować... Bardzo się dla mnie podoba bo oglądałem u somsiada.

Mam, szału nie ma, wydajności nie ma, ale jeśli ktoś tak jak ja nie ma gdzie patyków wywieźć czy spalić to jest zbawienny 

Musze do tego swojego wolną chwilą zajrzeć czy da się go na 400V przerobić, bo na 230 trochę przyslaby 

Choć trzonek od wideł posieka

26 minut temu, Uziu92 napisał:

18 minut temu, Uziu92 napisał:

a co innego może bezpiecznie podnieść ciśnienie , z ciśnieniomierzem na ręku ciupciał nie będę 😄

Przyjedź do Sochaczewa samochód zarejestrować,to ciśnienie od razu ci tak skoczy że może jeszcze na lot helikopterem się zalapiesz

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Mam, szału nie ma, wydajności nie ma, ale jeśli ktoś tak jak ja nie ma gdzie patyków wywieźć czy spalić to jest zbawienny 

Musze do tego swojego wolną chwilą zajrzeć czy da się go na 400V przerobić, bo na 230 trochę przyslaby 

Choć trzonek od wideł posieka

Tu chodzi o gałązki z drzew jak się przycina, jakieś resztki róż czy innych przegorzanów. Na wydajności mi nie zależy. Palić mi się nie chce a jeszcze mnie ktoś podpi*rdoli a tak rozdrobnić, z obornikiem przemieszać i zgnije.

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Przyjedź do Sochaczewa samochód zarejestrować,to ciśnienie od razu ci tak skoczy że może jeszcze na lot helikopterem się zalapiesz

stresem nie chcę podnosić ciśnienia, przez ostatnie 2 miesiące aż go za dużo miałem.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tu chodzi o gałązki z drzew jak się przycina, jakieś resztki róż czy innych przegorzanów. Na wydajności mi nie zależy. Palić mi się nie chce a jeszcze mnie ktoś podpi*rdoli a tak rozdrobnić, z obornikiem przemieszać i zgnije.

Uważaj na ręce bo łatwo zmielić

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, akooo napisał:

ale mnie coś zlapalo ale gorączki brak z nosa się leje,kaszel

Covid 

Ale smak mam. Juz na wieczór wczoraj mnie brało w dodatku zapowiietrzony mam kaloryfer i przemarzlem w nocy trochu. Pracująca sobota wychodzi chłodnawo było a ja mam zwyczaj z otwartą szyba w koparce pracowac

Strongman napisał:

Mnie już dawno takie coś męczyło.A dzieci teraz inny wirus meczy.

kumpel tez coś zlapal i może na mnie przeszło jak w jednej pakamerze siedzieli

Opublikowano (edytowane)

Powiem ci tak brałem tego gripeksa z 3 dni i d*pa jak wziąłem antybiotyk to przeszło, najgorsze takie ataki suchego kaszlu byli i katar gorączki nie było i jakby chrypa.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Strongman napisał:

Powiem ci tak brałem tego gripeksa z 3 dni i d*pa jak wziąłem antybiotyk to przeszło, najgorsze takie ataki suchego kaszlu byli i katar.

no ja od soboty na gripeksach i słabo. A u lekarza byłeś i przepisał ci?

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja to siekam, zostawiam na trochę w wiadrach żeby przeschło, a potem na wodę tym rozpalam 

5 minut temu, mf362 napisał:

Uważaj na ręce bo łatwo zmielić

On mówi o elektrycznym rebaku, tam nawet nie da się ręki włożyć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v