Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pafnucy w dalekie trasy boisz się za kierownicę siadać? Zawsze na miejscu pasażera? 

Opublikowano
10 minut temu, danielursus3p napisał:

Całkiem możliwe u mnie w lexie akumulator orginał 2012 rok, u brata w mercu też orginał 2011, ale też padł 2 tyg temu. Ładowanie jest dobre mkerzylem, ale jak mówisz żeby podjechać to zaraz go z kabli potraktuje i pojadę. 

Jak zmierzą to masz podkładkę, bez tego to zależy uznanie gwarancji od ich dobrej woli 

Opublikowano
26 minut temu, debrzyna napisał:

Odkup od Gra o Plon Został z opelka 

I cemu on się dziwi że takie a nie inne komentarze. Po tym filmie widać że to wszystko prawda.

10 minut temu, pafnucy napisał:

Ale ładny most

IMG_20211023_101749.jpg

To chyba na Wiśle koło Puław?

Opublikowano
51 minut temu, gregor1284 napisał:

A to regularnie robione jest 

Ale jak inny majster na warsztat spojrzy to może co innego dopatrzy, lepiej zrobi, albo jak

39 minut temu, gregor1284 napisał:

Swego czasu używane aku to dobry biznes był. Z rozbitków roczne max dwu letnie 

W niedzielę przywiozłem bratu akumulator do Polo, roczny, z rozbitka, za 50zł

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ale jak inny majster na warsztat spojrzy to może co innego dopatrzy, lepiej zrobi, albo jak

W niedzielę przywiozłem bratu akumulator do Polo, roczny, z rozbitka, za 50zł

Wierzę Ci na słowo że może być lepiej, ale narazie daje rade sam. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, DANDYS napisał:

@bratrolnika nie patrzałeś mi tych felg ?

Piotrek patrz jaki u nas pszczelarz https://www.olx.pl/d/oferta/miod-faceliowy-naturalny-CID757-IDM4za7.html#00fa855a11

5000 słoików to ja przez całe życie nie zbiorę. 

@bratrolnika Bardziej mi pasuje coś "pionowego". Ubój z konieczności przeprowadzony, 13kg mięsa. Z 4 sztuk w tym roku 48kg mięsa a jeszcze jeden indor żyje.

Opublikowano (edytowane)

Taki dni to lubię 😊 do tego bycek 👏

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Mondzio? Chyba Zafirę na focusa zamienię. Co mi ten łopel spala to głowa mała.

Ta fotka z Anglii? 🤔

Mondzio. Prawie 400 na blacie a jeździ jak powinien. U mnie zrobił już 200 tyś km. 

Nie z wioski obok, sprawdzałem wschodu pszenżyta na polu. A skąd te wnioski ?

Opublikowano

Drogą wąska, środkiem jadę takie złudzenie. 

2.0 tdci 130 koników z dpf, 5 lat zero problemów z silnikiem. Tylko wymiana oleju i filtrów. 

Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

400 na blacie a jeździ jak powinien. 

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

zero problemów z silnikiem. 

Jednak blat coś Ci tam chce przekazac. Do 400 tysięcy brakuje mu jeszcze roku. 

Screenshot_20211023_114004.jpg

Jakie spalanie? 

Opublikowano

No napisałem prawie. Po lewo niski poziom płynu spryskiwaczy, po prawo zaslepiony egr.

Tak jak na zdjęciu, w lewym dolnym rogu - odchyłka 0.2l /na 100 km po tankowaniu. 

Opublikowano

Ogólnie do 6 l przy krótkich trasach latem, zima do 6.7l wzrasta, tej granicy nie przekroczylem nigdy, a nogi w cale lekkiej nie mam. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v