Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

Ja wczoraj nie miał i prądu i światła i zasięgu jakaś sprawiedliwość jest 🤪😁🙈

I co żeś robił pewno spać poszedłeś 

czekałem aż dadzą 😎 .... i dali 😁

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Raz w tym roku wygląda na to, że będzie potrzebna. Pierwszy raz od 5 lat a w sumie to nawet pierwszy raz w historii.

A nie dalej jak parę tygodni temu mówiłem żebyś wziął rozdzielacz dwusekcyjny... Nie posluchales....

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

@bratrolnika Polecam następną pozycję książkową- "Pańszczyzna" Janickiego. Dziś zacząłem czytać, wciągnęło mnie tak, że już 70 stron łyknąłem.

Ech, żebym ja miał czas...

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

4 pompki ma, a mi gałęzi szkoduje 🙊

Może on ma takie to pompki co się nimi ptaka powiększa, jak chyba w American Pie pokazywali

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Kogoś podejrzewasz? 😉

bierz z hakiem to jeszcze w koniowoz trochę ich wcisniesz q na powrót cielakow upchasz. 

Opublikowano
HF86 napisał:

7 minut temu, Bananek napisał:

Kogoś podejrzewasz? 😉

bierz z hakiem to jeszcze w koniowoz trochę ich wcisniesz q na powrót cielakow upchasz. 

Nie ten kierunek na wożenie cielunów.

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

A nie dalej jak parę tygodni temu mówiłem żebyś wziął rozdzielacz dwusekcyjny... Nie posluchales....

Za drogo żeby raz na 5-10 lat kipra użyć, jak się nie będzie dało podłączyć to pożyczę siuntkę razem z przyczepą.

Z reguły tak mam, że mało kogo słucham...

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Za drogo żeby raz na 5-10 lat kipra użyć, jak się nie będzie dało podłączyć to pożyczę siuntkę razem z przyczepą.

Z reguły tak mam, że mało kogo słucham...

I tak zrób, przynajmniej oleju nie pomieszasz.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

@superfarmer02 Pytanie jest. Do tego nowego rozdzielacza podeszłoby jakby przykręcił zamiast węża tą rurkę jak na zdjęciu? Wlezie to czy nie bardzo i czy zadziała? Żeby jedną przyczepę wykiprować ewentualnie. 

https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/191622-wyjscie-hydrauliczne-w-c-330/

zdjęcie mi się nie chce załadować ale jak to jest taka rurka z oczkiem montowana na śrubę to podejdzie

radekz200 napisał:

5 minut temu, HF86 napisał:

ktoś tu ostatnio za busem się rozglądać zaczyna 🤔

Wiem który 😂😂 podobno miał ich przerzucać do sochaczewa 😛😛

te te nie rozpędzają się pan tak

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bananek napisał:

A weź. Jeszcze mi zaczną po niemiecku muczeć.

A nu jeho

To prawda że podlaskie krowy zamiast muuuu ryczą dla niegoooooo???

8 minut temu, 6465 napisał:

No bo taki drugi już im łatwi robotę w magazynach.

Dostawialiśmy teraz kontenery biurowe jako szatnie, na czas październik-grudzien potrzebne dodatkowe 480 osób

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał:

W sumie to nie wiem co kto leje, o ile wymienia... Ja w tym roku GL-4 zalałem, taki jaki był dedykowany wg Retrotraktor.

już nie przesadzaj, ja w 30 ma taką zupę że tam chyba wszystkie oleje są i jakoś chodzi

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

te nie rozpędzają się pan tak

Chlopie, chyba nie wiesz co na magazynach teraz robi, ukry to wiadomo że są, ale do tego Kazachowie, Czeczeni, hindusi, jakieś kitajce, z Turkmenistanu byli, nawet murzyn był ostatnio

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał:

W sumie to nie wiem co kto leje, o ile wymienia... Ja w tym roku GL-4 zalałem, taki jaki był dedykowany wg Retrotraktor.

do c330 instrukcjia hipol 80w90 podaje

Opublikowano

a trza musi iść spać...

@Łolek, a weź mnie tak obudź 5.03, jak bym zaspał. cielunom dać i sie bryknąć w Polskę trochi trza jutro...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v