Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A jak pokazują bogactwo to też źle bo miastowych w oczy kole.  Tak źle i tak nie dobrze. 

wstyd gorszy niż przepych. nie chciał bym być porównywany do tych kolesi do brania.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Przed kim się wstydzisz przed jakimiś lemingami czy zbumtowanymi nastolatkami. Mądry człowiek nie patrzy na polską wieś przez pryzmat tego programu

oj nie wiem. telewizja mocno kreuje rzeczywistość... moim zdaniem

Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie wiem może się nie znam, ale tyle co wymagasz to może być ciężko trafić lale. 

Jak już kupić to coś co będzie służyć, raz się udało to może i drugi raz się uda. 

Wiadomo trafić można różnie 

Wiem czego mi brakuje i co jest przydatne. 

Nie mówię też że nie kupię czegoś czego nie szukam bo coś wkońcu trzeba nabyć. 

8 minut temu, 6465 napisał:

Karol szukaj 6cyl.

Cały czas 4 i 6 okolice 115 koni 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, akooo napisał:

Tak tylko o tym alko wspomniałem,uderz w stół a norzyce się odezwa 😉 Przemoc domowa pewnie w 90% wiąże się z alkoholem ale dobra nie chce mi się o tym rozprawiac. Szkoda mi tych niektórych chłopaków szczególnie tego któremu ojciec zmarł. Są też pozytywy np ten który ma chore nogi ktory mieszka w bloku po pgr ale nie załamuje się chlopak

Powiem Ci, że zamiast Biblii czy innych książek użyj czasem słownika. Czasem czytając co piszesz to mnie oczy bolą. A jak Ci szkoda to mu pomóż. 

Myślę że moja ortografia nie jest taka tragiczna. A poza tym w zawodzie mi nie potrzebna tak jak tobie lepsze auto czy gacie Kevina Cleina😊

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Na głównego konia nie za mały?

Trochę tak, to też zależy jaka prasa by była. 

Pasowa to będzie za mały, łańcuchowa da radę. 

Masa trochę gorsza bo to nie całe 4 tony 

Seria 64xx była cięższa 

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

A właśnie, bo nie pisałem, dziś na wiosce qq cięli, bajzon taki dziad że nawet w skrach mieli lepsze, chyba więcej była ta qq warta co wykosił jak on sam 

Chlop małym ruskiem to ledwo przyczepę ciągnął, a górka nie za duża koło mnie

Darek, to już wiem gdzie ten film nagrali :D

2 minuty temu, 6465 napisał:

Do dla tych Hołowczyców co chlubią się tu szybka jazdą, dziś w Romanowie koło makowa maz. Spłonęło 4 młodych ludzi po tym jak uderzyli w drzewo.

Właśnie oglądam, masakra

• Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Do dla tych Hołowczyców co chlubią się tu szybka jazdą, dziś w Romanowie koło makowa maz. Spłonęło 4 młodych ludzi po tym jak uderzyli w drzewo.

Kolo Paprotni też się gość spalił w Audi, po tym jak wyprzedzal na trzeciego 

Ale to parę ładnych lat do tyłu

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Darek, to już wiem gdzie ten film nagrali :D

Hahaha dobre

Ten dziadek co pierdusonem obrabia u mnie większość działek budowlanych ludziom którzy kupili, póki co się nie budują, a kosić trawy się nie chce, mieszka za torami, więc chciał nie chciał jeździ koło mnie. U mnie na wiosce ma ze 20 działek, na oko jakieś 2,5ha, może trochę lepiej😂

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

@bratrolnika zapomniałem Ci mówić, jak byłem u Ciebie to jechał Bizon przez Twoją miejscowośc, heder świeżo wytarty i plewy na osi nawet były, możliwe żeby jeszcze zboża kosili?

Raczej nie, u nas zboża szybko pozbierali. Innych upraw raczej nie ma które kombajnem można zebrać. Nie wiem, nie wiem...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Hahaha dobre

Ten dziadek co pierdusonem obrabia u mnie większość działek budowlanych ludziom którzy kupili, póki co się nie budują, a kosić trawy się nie chce, mieszka za torami, więc chciał nie chciał jeździ koło mnie. U mnie na wiosce ma ze 20 działek, na oko jakieś 2,5ha, może trochę lepiej😂

Kurła to mniejsze kawałki niż u nas... Tylko dla cierpliwych takie coś.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Zależy ile tego maszu nas od dawien dawna się robi tak w pryzmę ostatni pokos trawy i poplony 

W ogóle jak ich w Sochaczewie uczą jeździć to mnie krew zalewa, wyjedza z podporządkowanej na obwodnicę gdzie jest 90km/h i przez półtora kilometra rozpędza się tą eLką do zawrotnych 65km/h

Zamiast uczuć ich że jak włączasz się do ruchu to pedał w podłogę, to nie, jedzie jak piz*a, trojke kilometr od skrzyżowania włącza

2 przyczepy niepełne, na upartego by na jedna weszło.

Mnie właśnie tak uczył jak na obwodnice to to na tym "rogalu" 2 potem na rozbiegowym 3 i gaz opór. po kilku sekundach już było 90 :) 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Nie wiem, nie widziałem, nie powiem 

tam będziesz szukał. mojego Ci tanio sprzedam, a jeszcze i gwarancję dam.

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

adres zdobędę

Mhm, to zaraz na pryw wyśle 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v