Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Ursus932 napisał:

Wiesz ta krowa co dużo ryczy... itd😊

Miałeś na myśli to Twoje mówienie jakiś to bogaty? 

21 minut temu, danielursus3p napisał:

A po ch*ja komu zetory, do którego nie podepniesz ani porządnego agregatu, ani pługa, nie pociągniesz porządnego opryskiwacza. To jest to samo. W pierdziawce 80 konnej to strach tira wyprzedzać bo nie wiadomo czy się zdąży. Po to są auta o dużej mocy aby móc to wykorzystać w tej sytuacji.

Zetur to taki powiew prestiżu jak kiedyś Passat 

Opublikowano
Dnia 15.10.2021 o 10:42, donweter1989 napisał:

A zategowali mu tego filca? Bo też bym takiej usługi potrzebował 

Nie wiem

Dnia 15.10.2021 o 10:50, bratrolnika napisał:

tak, to ja pisałem

musisz Tomka @6465 zapytać, bo to było na wulkanizacji u niego na wiosce

A to nie pierwszy taki przypadek widzę bo to było nie daleko mnie

Opublikowano
6 minut temu, tomek222 napisał:

@pafnucy nie był patusem w młodości 🙃 to spokojny chłop.

Ty gregor to powinieneś książkę napisać "bajeczne opowieści gregora" zrobił byś furorę w empiku 😜 i jeszcze byś zarobił😉

Sa tu ludzie którzy mają bardziej barwne życiorysy 😉

Opublikowano
9 minut temu, tomek222 napisał:

Nie biliście się nigdy z milicja? Człowiek młody to ma na wszystko wyjebane i niczego się nie boi. 

Kumpel dwa lata temu po kościele poszedł na piwo. Do sklepu wchodzi para policjantów i chce go wylegitymować. Ten podobno wdaje się w pyskówkę i popycha policjantkę. Przy próbie skucia dochodzi  do niewielkiej szamotaniny. Podobno, bo jak przejeżdżałem obok to już policjantka klęczała na nim na tylnym siedzeniu w radiowozie. Skończyło się półrocznym pobycie w ZK. A tobie ile dali odsiadki? 😉

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Daniel, zależy do czego komu to auto. Mając 1.3, 87KM i to jeszcze w gazie uważam, że wystarczy na moje potrzeby w zupełności, ba nawet jeszcze za dużo.

Dobrze to @griga napisał, że mając mocne auto w sytuacji kryzysowej możesz zwolnić lub przyspieszyć, w pierdziawce możesz tylko zwolnić. 

Mając mocne auto nie musisz cały czas jeździć szybko

Opublikowano

Ale noga kusi. A tu nie. Jeżdżąc typowo wokół komina lepszego nie trzeba. Swoim na autostradzie czy drodze szybkiego ruchu byłem bodajże dwa razy. Po drugie wpojona świadomość "żydzenia" na czym się da. Bo szkoda lepszego, bo się pobrudzi, bo się zniszczy. A tu mniej szkoda, bo auto stare, z półki raczej niskiej, to tu ryska, tam brud nic nie znaczy.

• Confused 1
Opublikowano

Jak jest to i tak taniej wyjdzie niż na benzynie póki co. Gazu mi pali 7l, czystej benzyny 6. Lub w najgorszym wypadku na jedno wyjdzie. A jeszcze trochę i się rowerem większość będzie jeździć bo zwyczajnie będzie szkoda grosza na paliwo o ile będzie dostępne. W środę tankowałem dokładnie po 3,20 czy 3,22 nawet.

Opublikowano
10 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Dzisiaj trzeba się zastanowić czy jest sens jeździć na lpg , ponad 3 zł 

Odbierałem w środę auto od mechanika i pojechałem tankować benzynę spojrzałem na gaz to około 3,20 to gdzie sens 

A jaka różnica jak proporcjonalnie z benzyną drożeje.

Przerabiać nowe auto to wymaga zastanowienia, ale jak jest gaz to na czym taniej pojedziesz?

Chyba tylko służbowym autem

Opublikowano
3 godziny temu, deSilva napisał:

Z milicją to była taka zabawa że najpierw ci wpierdolił ze dwie pały po plecach, a potem się pytał o dowód. To teraz chłopcy latają z kamerkami za policją i na YT rżną bohaterów, dali by mu k**wa nagrywanie kiedyś, albo przekomarzanie.   xD

Ojciec opowiadał jak bywały u nas zabawy w namiocie to był początek lat 70. Stali w namiocie i klneli przy ścianie. Zaszedł gliniarz z drugiej strony jak zaJebał pały przez tą blandeke to mu się basior na plecach odbił. 

Opublikowano
27 minut temu, Winnetou napisał:

Kumpel dwa lata temu po kościele poszedł na piwo. Do sklepu wchodzi para policjantów i chce go wylegitymować. Ten podobno wdaje się w pyskówkę i popycha policjantkę. Przy próbie skucia dochodzi  do niewielkiej szamotaniny. Podobno, bo jak przejeżdżałem obok to już policjantka klęczała na nim na tylnym siedzeniu w radiowozie. Skończyło się półrocznym pobycie w ZK. A tobie ile dali odsiadki? 😉

Bo to się robi tak żeby nikt nie widział. Czemu pyskował na służbie jak byli, nie mógł po służbie w łeb pizdnac? 

3 minuty temu, 6465 napisał:

Ojciec opowiadał jak bywały u nas zabawy w namiocie to był początek lat 70. Stali w namiocie i klneli przy ścianie. Zaszedł gliniarz z drugiej strony jak zaJebał pały przez tą blandeke to mu się basior na plecach odbił. 

I kiedyś i teraz oni byli bohaterami jak ich było kilku. Opowiadali jak na jakieś obstawy jeździli to każdy aby tylko jak największej liczbie ludzi pal doj**ać. Ja patrzę że tu niektórzy to wzór cnót niewieścich. Kiedyś to chłop był chłop, a teraz kobiety pokazały na swoich protestach więcej jaj niż rolnicy. Jak tak to dalej będzie wyglądało to oni rolników będą robić jak będą chcieli, no bo który pójdzie? O matko bosko tam policja lepiej niech sąsiad idzie... Ehh szkoda gadać. Jakby Polacy teraz byli w roli tych brudasów co stoją na granicy to wszelkie modlitwy do Jarosława by były i płacz. A po 2 godzinach poszli by do domu. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Czyli tylko do czwartego biegu jeździć???😟

Moja pierdziawka 100 na 5 biegu jeździ. A większego nie ma. A jak wasze trzeba do 150 na 4 rozpędzać to h*j nie samochody😁

Opublikowano
46 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak jest to i tak taniej wyjdzie niż na benzynie póki co. Gazu mi pali 7l, czystej benzyny 6. Lub w najgorszym wypadku na jedno wyjdzie. A jeszcze trochę i się rowerem większość będzie jeździć bo zwyczajnie będzie szkoda grosza na paliwo o ile będzie dostępne. W środę tankowałem dokładnie po 3,20 czy 3,22 nawet.

Tylko chcą od 1 stycznia wprowadzić jakieś przepisy które mogą prawdopodobnie uziemić auta z instalacją LPG i CNG

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Miałeś na myśli to Twoje mówienie jakiś to bogaty? 

Ciekawe gdzie 😅

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Kiedyś to chłop był chłop, a teraz kobiety pokazały na swoich protestach więcej jaj niż rolnicy.

Bo od wiek wieków rolnik ma najwiecej do stracenia, gdzie pracowało na to kilka pokoleń 😐 Na dołek wsadzą, a do wydojenia nie ma kto i pozamiatane 🙄

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Zetur to taki powiew prestiżu jak kiedyś Passat 

Ani jednego ani drugiego na podwórzu nie chce widzieć 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Bo to się robi tak żeby nikt nie widział. Czemu pyskował na służbie jak byli, nie mógł po służbie w łeb pizdnac? 

I kiedyś i teraz oni byli bohaterami jak ich było kilku. Opowiadali jak na jakieś obstawy jeździli to każdy aby tylko jak największej liczbie ludzi pal doj**ać. Ja patrzę że tu niektórzy to wzór cnót niewieścich. Kiedyś to chłop był chłop, a teraz kobiety pokazały na swoich protestach więcej jaj niż rolnicy. Jak tak to dalej będzie wyglądało to oni rolników będą robić jak będą chcieli, no bo który pójdzie? O matko bosko tam policja lepiej niech sąsiad idzie... Ehh szkoda gadać. Jakby Polacy teraz byli w roli tych brudasów co stoją na granicy to wszelkie modlitwy do Jarosława by były i płacz. A po 2 godzinach poszli by do domu. 

Jak miałem warsztat to znałem kozaków i z psiarni i z tej drugiej strony i twierdzę że prawdziwy kozak nie szuka guza 

Znajomek ma bar na wsi przy trasie 

Przyszli do niego we trzech rozjebali jakiś stolik  coś na barze i oznajmili że od dziś piją tu za darmo postawił im wódkę zagrychę oni pogonili klientów gość wysłał smsa do naszego znajomka z at ten wziął kolegę i za pół godziny byli w barze przywitali się z kozakami i zamiast na komendę to do lasu powiem tylko że do dziś dzień dobry krzyczą mu z daleka

Także takie kozaki to na posterunkowego maliniaka a z poważnymi to sraka

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v