Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zarejestrowalem samochod,ale jedna rzecz mnie zastanawia. Babeczka nie pytala o tłumaczenie do czasu jak stwierdziła ze dowód jest anulowany i jakas pieczatka jest postawiona,ktorej nie ogarnia i trzebaby bylo to przetlumaczyc. Mam tlumaczenie im dostarczyc w nastepnym tygodniu. Moze wiecie o co tu chodzi?

To co google przetlumaczylo:

"proszę zachować razem z dowodem rejestracyjnym pojazdu do późniejszego wykorzystania"

Taka jest pieczatka wbita,ale co zachowac trzeba razem...

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

Auto z niemiec ? Jak wyrejestrowane, to tak pisze

Z niemiec. No babeczka powiedziała ze dowod jest anulowany i róg obcięty i cos mowila ze powinienem jej dac tablice,ale te co w dowodzie wpisane numery?bo koles mowil ze te co mam to w garazu sobie moge powiesić. Przegląd robiony bez tablic.

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Z niemiec. No babeczka powiedziała ze dowod jest anulowany i róg obcięty i cos mowila ze powinienem jej dac tablice,ale te co w dowodzie wpisane numery?bo koles mowil ze te co mam to w garazu sobie moge powiesić. Przegląd robiony bez tablic.

Jak auto jest wyrejestrowane w DE, to nie musisz oddawać tablic . Jak nie jest wyrejestrowane, to oddajesz duży i mały BRIEF oraz tablice, wtedy WK wyrejestrowuje tam auto

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

ale co zachowac trzeba razem...

Widocznie w wydziale komunikacji nie umiałeś się zachować i wpisali ci to w dowodzie. Było trzeba czekoladę zanieść. 😉

Łolek napisał:

a jajca Ci  uschną jak łęty w ziemniakach

Nikt mnie tu jeszcze tak nie rozśmieszył, jak Ty teraz tym tekstem. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

• Thanks 1
Opublikowano

@Bananek nic mi nie wpisali. Babeczka wyslala zapytanie gdzieś tam dowiedzieć sie o to. Jest jeszcze pieczatka na dowodzie ze nieważny/anulowany i obcięty róg. No ale normalnie zarejestrowałem. Jeszcze przed swoją wyznaczoną godziną weszlismy bo kierowniczka zobaczyła ze jestem z zona i dzieckiem😀

@jahooo to wychodzi na to ze jeszcze te tablice musiałbym oddac co byl zarejestrowany?

Opublikowano
29 minut temu, Bananek napisał:

Bo ja ogólnie wzbudzam uśmiech  na twarzy

Opublikowano
21 minut temu, jahooo napisał:

Jak masz wpis "anmelden" to nic nie oddajesz - przyjechał na lawecie bez tablic, jak masz przegląd bez tablic wpisanych

Nie mam takiego tylko ungultig. Zeby jakie kwiatki zaraz nie wyszly. Przeglad mam zrobiony ze bez tablic.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

21 minut temu, jahooo napisał:

Jak masz wpis "anmelden" to nic nie oddajesz - przyjechał na lawecie bez tablic, jak masz przegląd bez tablic wpisanych

Nie mam takiego tylko ungultig. Zeby jakie kwiatki zaraz nie wyszly. Przeglad mam zrobiony ze bez tablic.

Sorki, ale muszę to napisać : może się mylę, ale Ty strasznie bierzesz do głowy świat, który cie otacza. Zbyt mocno przeżywasz wiele rzeczy. Chlopie, co będzie to będzie. W razie wątpliwości trzeba pytać tej babki co ci papiery robiła. Lepiej zadać jedno pytanie za dużo niż za mało. Ale na Boga, nie tutaj. W wk pytaj czego nie wiesz, to też ludzie, oni nie gryzą. Tak samo z tym twoim teściem. Za mocno bierzesz do siebie jego słowa, czyny. Do życia trzeba podchodzić z dystansem. A jeszcze lepiej jak sam do siebie z dystansem podejdziesz.

Łolek napisał:

29 minut temu, Bananek napisał:

Bo ja ogólnie wzbudzam uśmiech  na twarzy

Aby nie politowanie. 😁

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v