Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, sabuliga napisał:

Słuchajcie może wiecie jaka jest praca w której można trochę pojeździć pogadać trochę sie poopieprzać i troche porobić?

Miałeś być prawnikiem?

Zostań księdzem. Dużo kasy, poznasz różne namairy, życie ogólnie na plus.

Opublikowano
sabuliga napisał:

Słuchajcie może wiecie jaka jest praca w której można trochę pojeździć pogadać trochę sie poopieprzać i troche porobić?

W zakładzie pogrzebowym, poważnie pisze , robota to tylko zanieść klienta do kościoła , potem z karawanu na cmentarz i po robocie. No ewentualnie jeszcze windę rozstawić i złożyć jeśli jest na wyposażeniu.

Opublikowano (edytowane)

@Sylwekx25 To tym dorobić jak go leżenie na wystawie zmęczy.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
marulekk napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

wszystko to prawda, tylko skąd ja wezmę krowy? 🤔

A to ty nie krowiarz??? Ja myślałem że ty największy producent mleka na Podlasiu.

on ''byczaż'' i ''świniarz'' 😁😉

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

Rolnik i sabuliga razem nadajecie się z tym narzekaniem

Coś Ty, bardziej poważnie konteno myślał, ten to w obłokach buja i głębiej egzystencjalnie się nie udziela tutaj. 

Opublikowano
29 minut temu, Bananek napisał:

A u mnie to nawet jakby chciały uprowadzac to chyba nie znalazloby się chętnych. same stare raszple. za to na politechnice taka jedna fizyczka to nawet nawet.

Moja nauczycielka od przedsiębiorczości na studniówce by dostała w pysk od d*py z którą byłem na studniówce 🤣

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Bo jak im jedno w głowie czy chory czy zdrowy i zamiast gospodarzyć albo zająć się robotą to nie dziwota. Dlatego jedyne słuszne rozwiązanie dla zdrowych to się od tego odciąć. I się potem dziwić, że czasem starsi ludzie jak się autem czy traktorem jedzie to machają radośnie bo widzą, że choć jeden głupi jest co zapie*dala tak jak oni. Miło tak na sercu się robi, że ktoś przynajmniej pozytywnie odnosi się do tego co się robi w odróżnieniu do moich rówieśników.

Ale jak byś miał kobitę i sobie z rana ostro poruchał to dopiero chce się robić.   :D  Ty się dobrze przypatrz jak ci starzy machają, bo może pukają się w czoło , a Ty myślisz że to gest radosnego uznania.   :P 

Opublikowano

To lepiej żyć tym co się wydaje niż tym czym to w rzeczywistości może być. Z rana to się do stajni do zwierzaków idzie a potem śniadanko, później do pracy lub roboty. W międzyczasie AF.

1 minutę temu, deSilva napisał:

Ale jak byś miał kobitę i sobie z rana ostro poruchał to dopiero chce się robić.   :D  Ty się dobrze przypatrz jak ci starzy machają, bo może pukają się w czoło , a Ty myślisz że to gest radosnego uznania.   :P 

Opublikowano
5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

W zakładzie pogrzebowym, poważnie pisze , robota to tylko zanieść klienta do kościoła , potem z karawanu na cmentarz i po robocie. No ewentualnie jeszcze windę rozstawić i złożyć jeśli jest na wyposażeniu.

I stawka godzinowa dobra. 40 zeta na godzinę 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

To lepiej żyć tym co się wydaje niż tym czym to w rzeczywistości może być. Z rana to się do stajni do zwierzaków idzie a potem śniadanko, później do pracy lub roboty. W międzyczasie AF.

Chłopie w wieku 23 lat, to fiutek nie opada w ogóle, przynajmniej nie powinien.     xD

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Traktur w lato na zimowym on. Będzie chodził? 

Bodajże Ryszard cały czas na zimowym jeździ. Da się ponoć bezproblemowo.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Traktur w lato na zimowym on. Będzie chodził? 

Oczywiście.

Opublikowano
1 minutę temu, deSilva napisał:

Chłopie w wieku 23 lat, to fiutek nie opada w ogóle, przynajmniej nie powinien.     xD

Na to są tuż pastylki niebieskie albo jakieś afrodyzjaki jak po 50 czasem coś zawodzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mf362 napisał:

Na to są tuż pastylki niebieskie albo jakieś afrodyzjaki jak po 50 czasem coś zawodzi

Po 50-tce to raczej niepotrzebny by ciągle stał, no chyba że ktoś nosi kapelusz i jako wieszak podręczny.   :P

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Bodajże Ryszard cały czas na zimowym jeździ. Da się ponoć bezproblemowo.

Też cały czas na zimowym bo zazwyczaj grudzień/styczeń biorę od dobrych kilkunastu lat :) co ma się dziać normalnie wszystko chodzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v