Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, gregor1284 napisał:

Weź do pary, bo z jednym to jak ten dziad co kiedyś lazili będziesz szedł 🤣

Śniegu za oknem nie widać w domu +20 a na zewnątrz jeszcze nie wiem.                                 Dwoma walczyć nie umiem a jednym to ło ho ho,  nie jeden by się zdziwił. 

8 godzin temu, gregor1284 napisał:

A co mam krapą kopać? Sąsiady zaczęły sadzić to może by trochę zarobił na nich. Albo ta kopaczkę któremu sprzedał. 

Moja kopaczka w sezonie zarobiła 4 butelki wódki i skrzynkę cebuli.  A Anka nic nie zarobiła🤔

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Z pracy wróciłem, to całą noc było -1 - 0 i opady śniegu i deszczu ze śniegiem. Miejscami parę cm spadlo. Na drodze ślisko. Córe do przedszkola zawiezc i można jechać do roboty 😅

Opublikowano
jacus napisał:

caly dzien tak padalo ze sladu nie ma,teraz cos zaczelo proszyc i bedzie znowu slizgawica, wczoraj minalem sie chwile z karambolem- pechowe miejsce kilka razy w roku wypadek , facet co chwile plot naprawia.

a po co? bez sensu naprawy parkan z kamienia postawić

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Sprzedajesz Ankę?

Nie sadzę 20-30 arów  kartofli to nią kopie.  A kopaczka jest bo jest,  czasami coś odkopać albo komu pożyczyć. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
8 godzin temu, pafnucy napisał:

wszyscy przez waszą wieś jadą?

Przecież to KRÓLEWSKA wieś

36 minut temu, daron64 napisał:

Z pracy wróciłem. Córe do przedszkola zawiezc i można jechać do roboty 😅

Ot pracowity człowiek 😁

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Fajnie

Przynajmniej coś się będzie działo, a nie non stop zima jak jesień.

Już słyszę jak kierowca z mleczarni jeczy. co z tego że u siebie odsnierzylem jak cala powiatowka 20-30 cm sniegu

Opublikowano

-2, w nocy znów napadało troszkę tego białego g*wna i dalej prószy. Kurła a było już tak fajnie, śnieg zniknął, cieplej i przyjemniej to znów się musi na gorsze zmienić.

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła ale śniegu to jest dobre 30 pare cm, no trzeba czepiać pług i rozpychać bo się w gumofilce nabiera.

Teraz podwórko wygląda jak dawniej🙂 ale ten rok już nie bedzie taki łaskawy żeby w lutym ciagniki na polach pracowały jak w 2020

Opublikowano

oj wredny chłop z Ciebie.

jak może poprawiać humor czyjś trud?

50 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Specjalnie na dziś paczkę zamówiłem

Kurier będzie niósł w zębach a rękoma łopatą machał

😁😁😁

Opublikowano

wychodzi piekne sloneczko-trzeba kapcia zrobic bo od niedzieli stoi na feldze. dobrze ze tez spadlo 30 mikrometrow bo by mi kozaki przebralo.

w 2020 to u nas w polowie marca dalo sie wjechac , nawet przymrozki byly liche i ciezko bylo saletre rozsiac.

Opublikowano
48 minut temu, Bananek napisał:

Armagedon. A co by było jakby nie poszło bokiem?

lekcje odwołane, tiry na krajowce stoją... pies w budzie uwięziony 😀

Landiniec pali?

Młody gdzieś na S8 stoi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v