Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dwie działki zasiane, pszenica i pszenżyto. Po jutrze ostatnia działka nawozy i zasiewy skończone na ten rok. Fajnie się sieje zero kurzu, tylko chłodno, trza było grzanie w dojcu włączać.

@Rolnik1973 nie chcesz pszenżyta został mi się worek zaprawionego Orinoko.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Kurcze, musze w swojego MF255 zainwestować trochę farbek, zdjąć kabinę i będę 20.000 do przodu xD 

Akurat nie sama farba tylko poszła ale nie zrobiony na odpier**l 

Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Dwie działki zasiane, pszenica i pszenżyto. Po jutrze ostatnia działka nawozy i zasiewy skończone na ten rok. Fajnie się sieje zero kurzu, tylko chłodno, trza było grzanie w dojcu włączać.

@Rolnik1973 nie chcesz pszenżyta został mi się worek zaprawionego Orinoko.

Nie, swoje sieję 

Opublikowano
21 minut temu, Ursus932 napisał:

Może komuś MF 235 ?https://www.otomoto.pl/oferta/massey-ferguson-235-mf-235-jedyny-taki-ID6E4ynA.html#gallery-grid

Na pewno będzie wasze wielkie zdziwienie ale ciągnik podobno już zadatkowany 🙄

Nie wiem jak to komentować

7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie, inne plany nieplanowane wyszły i nie starczyło czasu.

Jutro będę kręcił,

Ruskiem będę siał, 

2,5m?

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

20 minut temu, pafnucy napisał:

jak tam? siewnik wykręcony? w gotowości?

którym traktorem siać masz zamiar?

@gregor1284     @Wędrowycz85     możeta już skończyć ?

Nie, inne plany nieplanowane wyszły i nie starczyło czasu.

Jutro będę kręcił,

Ruskiem będę siał, 

byś się wstydził niedość że ruskim traktorem siac to jeszcze germańskim siewnikiem, jutro ci pokażę prawdziwy polski zestaw

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, stempos1980 napisał:

Ktoś z ujem na rozumy się promieniał🤦

Ale który 🤔 kupujący czy sprzedający ?

Opublikowano
12 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Nie wiem jak to komentować

🤷‍♂️  no co tu powiedzieć , nam może się nie podobać , ale wolny kraj i wolny rynek . Towar jest wart tyle ile klient jest w stanie zapłacić B|

Opublikowano (edytowane)

34 minuty temu, Ursus932 napisał:

Akurat nie sama farba tylko poszła ale nie zrobiony na odpier**l 

Ale to nadal MF235, jeszcze z 1980 roku, jak by nie był zrobiony to nie jest wart więcej niż 35.000, sam kupiłem MF255 za 22.000 do tego kapitalka za 12.000(wszystko co trzeba było zrobić w skrzyni silniku sprzęgło i hydraulika), dlatego nie uważam, żeby ten MF235 był właśnie więcej wart niż te 35.000. A jeżeli ktoś więcej daje za taki ciągnik to ma w głowie papkę zamiast mózgu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Wiecie co to? Mam do tego i resztę😁

IMG_20210920_174344.jpg

@superfarmer02 młody nie chcesz kupić do swojego sprzynta?

To się na głowę zakłada żeby ciepło było???

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale to nadal MF235, jeszcze z 1980 roku, jak by nie był zrobiony to nie jest wart więcej niż 35.000, sam kupiłem 255 za 22.000 do tego kapitalka za 12.000(wszystko co trzeba było zrobić w skrzyni silniku sprzęgło i hydraulika, dlatego nie uważam, żeby ten MF235 był właśnie więcej wart niż te 35.000

A dodajmy że można takie coś kupić poniżej 20tys.zł na chodzie, i nie trzeba od razu remontować 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale to nadal MF235, jeszcze z 1980 roku, jak by nie był zrobiony to nie jest wart więcej niż 35.000, sam kupiłem 255 za 22.000 do tego kapitalka za 12.000(wszystko co trzeba było zrobić w skrzyni silniku sprzęgło i hydraulika, dlatego nie uważam, żeby ten MF235 był właśnie więcej wart niż te 35.000

Słuchaj co Ci powiedzieć 🤔 też dla mnie to dziwne , no ale możesz picować mfa 255 i wystawiać za 50 tyś , nikt nikomu nie broni 👍

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bratrolnika napisał:

A dodajmy że można takie coś kupić poniżej 20tys.zł na chodzie, i nie trzeba od razu remontować 

Ja mówię o doprowadzeniu ciągnika to bardzo dobrego stanu, tak, żeby następne 20lat przepracował bez większych awarii ;) 

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Słuchaj co Ci powiedzieć 🤔 też dla mnie to dziwne , no ale możesz picować mfa 255 i wystawiać za 50 tyś , nikt nikomu nie broni 👍

Chyba tak zrobię, jak tak można znaleźć frajera xD Żebym wiedział, to na 5314 jak sprzedawałem, też użyłbym trochę farbek, widać ludzie tak lubią. Ciągnik był bardzo dobry mechanicznie, ale lakierniczo i blacharsko tak na 4-.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tak oczywiście , ale nie każdy chce jeździć takim 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Jak ja krwa lubię pryzmy nocą 

20210920_194850.jpg

A po co temu z przodu to światło robocze , chyba żeby Ciebie oślepić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v