Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jarecki napisał:

I DLA TEGO powinien być wiekszy rynek usług

yhy🙄 tylko że są tacy ludzie co woli jeździć po połowie powiatu i prosić żeby ktoś pożyczył i paprac samemu niż wynająć kogoś kto to zrobi porządnie. bo temu komuś trzeba zapłacić a pożyczyć można za darmo.

• Thanks 1
Opublikowano

Spokojnie, jeszcze trochę i nawet niedzieli wolnej nie będzie. 😉 Jeszcze wszystko przed tobą.

TheraRolnik napisał:

Jutro wolne i od poniedziałku znowu oporowo, kurła się nie chce się 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Darek co się tak zdziwił?  Tyle wesel miałeś to ci wystarczy,  dbam o twoje zdrowie😉

Ale jakbyś z raz pokierował to by ci się stare czasy przypomniały😉

52 minuty temu, Bananek napisał:

Boś nie prosił.

To na następny raz żeby już osiodłany czekał

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

w budownictwie to ładnie rozwiązanu  , płacisz pozyczasz na dobe  , tak samo samochody np  ferrari na dobe wypożyczasz .   problem może być z kaucją w rolnictwie za rcw brał gosc  150 zł za łudke , a chłopki rozwozili po 2-3 i wes się dogadaj ?

4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

yhy🙄 tylko że są tacy ludzie co woli jeździć po połowie powiatu i prosić żeby ktoś pożyczył i paprac samemu niż wynająć kogoś kto to zrobi porządnie. bo temu komuś trzeba zapłacić a pożyczyć można za darmo.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Szybko ci zapał minął. 

Bardziej zmęczenie dopadło tym wstawaniem o 6 rano 

2 minuty temu, Bananek napisał:

Spokojnie, jeszcze trochę i nawet niedzieli wolnej nie będzie. 😉 Jeszcze wszystko przed tobą.

Ciekawe czy fendt to wytrzyma bo teraz dostaje w palnik ile tylko idzie 😎

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Bardziej zmęczenie dopadło tym wstawaniem o 6 rano 

Dostaniesz porządną wypłatę to motywacji dostaniesz i o zmęczeniu zapomnisz. 

Stawkę masz za godzinę? 

Opublikowano
26 minut temu, jarecki napisał:

I DLA TEGO powinien być wiekszy rynek usług

Taa. Było KR- zlikwidowali- mało chętnych, załoga w wieku emerytalnym, sprzęt akurat na małe działki super- największy traktor C-385 i to tylko do orki. Jakby było to taki Orkan wolałbym wynająć, korzystałem z ich usług, zadowolony byłem, ale teraz wolę samemu dłubać i męczyć niż brać kogoś do orki na przykład z traktorem co ma 100+KM i potem łopatą po nim poprawiać. 

Opublikowano
11 minut temu, TheraRolnik napisał:

Zarobkami nie ma co się chwalić bo po co 😛

Ale pamiętasz ze pierwszą wypłatę musisz przepić z kolegami? I cytując klasyka:"a ze Ty nie masz kolegów to ja bede pić" 😛

Opublikowano
36 minut temu, 6465 napisał:

Pięknie,  żeby jutro nie było zapowiedzianych gości to bym zebrał rebiate i się na mszę  przejechał. 

Jak co to na 11 przyjeżdżaj  zapraszam i poczęstunek będzie i cós jeszcze

• Thanks 1
Opublikowano

piękne wyroby 😍

czekam az 4fale ogłosza i tez do dzieła :D 

k**wa sb zamowiłem zaprawe dr green i nie chcacy poszło do paczkomatu ,ja otwieram paczke a tam spodnie ... nie moja paczka 

Opublikowano

2 minuty temu, Łolek napisał:

Jak co to na 11 przyjeżdżaj  zapraszam i poczęstunek będzie i cós jeszcze

Dzięki  za zaproszenie  jutro nie dam rady ale co się odwlecze to nie uciecze 😀

• Like 1
Opublikowano
DANDYS napisał:

k**wa sb zamowiłem zaprawe dr green i nie chcacy poszło do paczkomatu ,ja otwieram paczke a tam spodnie ... nie moja paczka

To się ktoś zdziwi

6465 napisał:

Za 10 to szkoda kapci drzeć.  20 ma na bank. 

20, ale za dwie godziny 😉

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

To się ktoś zdziwi

20, ale za dwie godziny 😉

U mnie dostaniesz nawet dwa razy tyle, tyle że za cały dzień 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v