Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już kolor łapie. Zaraz trochę groszki, potem ze dwa polana jabłoni i do wieczora coś tam wyjdzie .także jutro twa wizyta zbędna bo nic nie zmieni. Zresztą towarzystwo kloszarda chyba Ci nie pasuje.

Opublikowano
23 minuty temu, DANDYS napisał:

k**wa jeszcze byk noge chyba złamał ,japierdole jak sien ie wiedzie to sie wiedzie 

Jak chodzi to sprzedasz ,jak przy biodrze to nie zdziw się jak   leczyć wskażą 😐,ci z weterynarii,bo oni teraz wydają werdykt ,a że dziś sobota ,a jutro niedziela ,to może w poniedziałek przybędą 

Opublikowano
26 minut temu, DANDYS napisał:

k**wa jeszcze byk noge chyba złamał ,japierdole jak sien ie wiedzie to sie wiedzie 

Do zamrażarki, co się spinasz 

12 minut temu, Bananek napisał:

zajadę, chapnę kilka pałek

Oho, nie widziałeś Ty się z pafnucym? 

Opublikowano
28 minut temu, DANDYS napisał:

Mówią ze jak się  krwie nie wiedzie to i pies jej walił  nie będzie 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, deSilva napisał:

Różnice są żadne praktycznie, od góry zaczęli robić, bo kiedyś przy rozładunku wagonów kolejowych, te na dole się uszkadzały o burty wagonu.

Czyli w użytkowaniu to żadnego znaczenia nie będzie miało ?

To teraz jeszcze zapytam znawców ile można dać za taki cyklop żeby nie przepłacić 🤔

Opublikowano
43 minuty temu, DANDYS napisał:

Kto byki hoduje temu wołowiny nie brakuje. Chłodno to i do rana obrobisz. 

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

To teraz jeszcze zapytam znawców ile można dać za taki cyklop żeby nie przepłacić 🤔

Ze 3, patrz odrazu w zbiornik jak będziesz kupował. Jak majonez albo przepal to daj sobie spokój 

Opublikowano (edytowane)

Marcin nie za dużo nie za mało tak akurat

21 minut temu, Ursus932 napisał:

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Pojechalem kosic łąki. Zostalo mi raz w kolo od rowów objechać ale wczesniej upalilo i porwało wszystkie paski...nie chciało mi sie zostawiac plackow gdzie woda stoi i kosilem wszystko jak lecialo. No i teraz przestoj bo jeden sklep do 13 otwarty a byla juz 13:30 a w drugim nie mieli. Trzeba w poniedziałek do miasta sie wybrać i id razu noże kupić bo w tych dwoch tez nie mieli takich.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Może komuś pomidorki???

IMG_20210904_122852_529.jpg

Kurczę, fajnie ci wyszło to pomieszczenie pod schodami. 😉

gregor1284 napisał:

Oho, nie widziałeś Ty się z pafnucym?

Ty weź nie mierz mnie swoją miarą. To o jakim ty chapaniu pałek myślisz nie znaczy, że u innych oznacza to samo.

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

Rolnik mi ostatnio smaka narobił, a że waga jeszcze 100 nie pokazała to na dożynki zagryzka 😉

1630757030400583660469389367128.jpg

Ale kolega smaku zrobiłeś.

Co nie udało się wczoraj zrobić dokopało się dzisiaj.  1.6 ha z głowy😀😀 

@marcin19071980 na Broniszach gorsze zakończenie tygodnia 

Opublikowano
7 godzin temu, akooo napisał:

jaka maszynę co żeś kupił?

Żadnej. Za pół litra pożyczył Orkan.

Warunki eleganckie, nie za mokro na koszenie ale na kopanie niezbyt. Nawet zarobił grosza u jednego gościa. Po niedzieli się będzie kopać. Słonecznie, ciepło.

20210904_143646.jpg

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, soltys48 napisał:

2

Niestety nie mogę się do ciebie dobić. Chyba masz pelno w skrzynce. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

A dlaczego niby nie? Po niedzieli jadę do dwóch gości ze znajomym do obornika- on swoim traktorem z Cyklopem a ja swoim z jego rozrzutnikiem. Nic dziwnego u nas.

no to to co innego ale jak się pożycza maszynę i mówi że dla siebie a robi się nią u siebie i jeszcze zarabia nią u kogoś to nie jest ok

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Kurczę, fajnie ci wyszło to pomieszczenie pod schodami. 😉

Ma się ten fach w ręku

Jak widać na zdjęciu młody wózkiem nawet pomidory z platformy wozi do garażu, taki teraz wygodny się zrobił

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v