Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

15 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Zapisz się do straży 😀. Jeśli i tak nie śpisz w takich sytuacjach to przynajmniej komuś pomożesz 😋

Ja to lepiej jako "członek wspierający" bo na akcje to zbyt mała sprawność ruchowa. Ale to jest ciekawe, zawsze się obudzę minimalnie przed zawyciem syreny.

+3, słońce wychodzi.

Ee tam zawsze coś byś pomógł, z widłami , łopatą czy piłą też się nieraz trzeba urobić

Opublikowano
Bananek napisał:

1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Kurła człowiek nie wyspany, 

Zupełnie jak moje kury. W nocy miały gościa i teraz śpią jak zabite.

A oto i gość. Też z lekka nieruchomy.

IMG_20210120_092238.jpg

IMG_20210120_092303.jpg

Kto tego gościa unieruchomił,Ty czy pies?

Opublikowano
Piotrek1975 napisał:

Bananek napisał:

1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Kurła człowiek nie wyspany, 

IMG_20210120_092238.jpg

IMG_20210120_092303.jpg

Kto tego gościa unieruchomił,Ty czy pies?

sama, wzięła rozbieg i traf chciał, że uderzyła w kija trzymanego w mojej ręce 😉

GRZES1545 napisał:

@Bananek co to za bydle? Podobne do kuny ktora mi gołębie wydusila ale u mnie miała puchaty ogon🤔 A kurki jajek mi już  z miesiąc nie niosą i jakby kulawe niektóre co to im się  zrobiło 😬

to jest kuna. od jakiegoś czasu znikały nam kury i jajka teraz zniknęła przyczyna. nosił wilk razy kilka...

Opublikowano
DANDYS napisał:

kto tam jest z wamrmisko mazurskiego, z Boguchwały https://www.olx.pl/oferta/300-ha-ziemi-ornej-oddam-w-dzierzawe-na-10-lat-przewaga-klasy-iii-iv-CID3-IDI7Y7U.html

Trzeba zapytać koleżanki z forum. Ona chyba tam w okolicy krowy jednemu biznesmenowi doi.

Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, pafnucy napisał:

a co taki niecierpliwy? jak przyjdzie to będzie.

Bo fynd odpalić nie chce a w oborze Wielkie MUUUU!!!!! 😁

żeby wszystkie paliły jak fendt ....

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Bananek napisał:

IMG_20210120_092238.jpg

IMG_20210120_092303.jpg

To masz jakąś nieszczelność w pomieszczeniu. Ja na noc nawet w lecie drzwi zamykam i tylko jedno okno otwarte z siatką aby powietrza coś było. Teraz nawet w te mrozy, -17 na zewnątrz a w środku +14 bo podwójne drzwi na zewnątrz, okna plastikowe, od góry grzeje siano i słoma na stropie a zwierząt nie dużo.

+4 na termometrze.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

Znów śniegu przybyło przez noc. 

Ale miałem głupi sen. Śniło mi się że biorę ślub już idziemy do ołtarza z wybranka ale stwierdzam że to nie jest miłość i uciekam. Biorę auto jadę do drugiej dziewczyny biorę za rękę i idziemy do kościoła . Dopiero z nią biorę ślub. 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, cinek1808 napisał:

Ale miałem głupi sen. Śniło mi się że biorę ślub już idziemy do ołtarza z wybranka ale stwierdzam że to nie jest miłość i uciekam. Biorę auto jadę do drugiej dziewczyny biorę za rękę i idziemy do kościoła . Dopiero z nią biorę ślub. 

Najważniejsze że masz wybór i ta druga też się zgadza iść do ołtarza     :D Gorzej jakby nie było innej alternatywy, a co gorsza jakbyś chciał jakiegoś kolegę poprowadzić do ołtarza.     :P Toż to szok dla plebana byłby.   xD

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A jaki to szok jak one się pedałują tylko ogin idzie ? 🤔

Opublikowano
cinek1808 napisał:

to znak. olej obie. zostań kawalerem.

• Sad 1
Opublikowano
38 minut temu, cinek1808 napisał:

Sprawdzają się ponoć te z piątku na sobotę, więc możesz spać spokojnie 😎

Opublikowano
Piotrek1975 napisał:

To już wszystko wiem😉

do jeden z dziesięciu idź 😉 powiem tak: może ja i gruby, ale szybki i celny. trafić takiego zwierza to nie problem. myszy z pryzmy jeszcze żadnej żywej nie puscilem, w przeciwieństwie do mojej kotki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

IMG_20210120_092238.jpg

IMG_20210120_092303.jpg

Gdzie som ekolodzy, tak na goły śnieg, przeca jest mróz

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v