Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

A kiedy?dopiero sezon drogowy rusza w pełni. Bo to trzeba projekty do kwietnia robić, potem majówkę, potem ze dwa razy coś w przetargu zamotac żeby wygrał ten co ma wygrać i już pod koniec czerwca można myśleć o robocie. To taka Polska tradycja, tego nie zmienisz 😉

Robią już od początku wakacji, tyle że wszystko na raz

Do zeszłego tygodnia od mojej strony było jeszcze jeszcze, bo jak nie przez miasto to obwodnicą leciałem, a teraz na miasto wjazd zamknęli, wszyscy na obwodnicę się pchają, no i jeszcze tedy jadą jeszcze inni co im tam to już w ogóle wszystko zamknęli

Opublikowano

To teraz login zmienić na TheraEtat i luzik. 

Może specjalnie chce zniechęcić,a za To jeszcze może będziesz wdzięczny. 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Dlatego mój starszy chodzi do pracy i co zarobi to jego utrzymuje tylko swoje auto  w domu po robocie i przy sobocie pomorze za to ma wikt i opierunek . Młodszy sie jeszcze uczy ale   co zarobi na graniu po imprezach to jego tankuje swoje auto z mojego zbiornika oplaty robie ja po szkole i w jak ma wolne robi ze mną  uklad jasny i przejrzysty 

To u Ciebie ludzi do roboty😃U mnie też dwójka chłopaków ale szczawiki dopiero chociaż starszy 4.5roku ma cały park maszynowy

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

i przy sobocie pomorze

Co sobotę na to Pomorze jeździ ?

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

twój ojciec nie jest czasem teściem belarusa?

Siostry nie mam to chyba nie 😂😂😂

To Ty jesteś ten co stale z ojczulkiem się nie zgadzał? Owojarke kupiłeś pamiętam? chyba nawet o swimer było że nie chcial a później się chwalił?

Opublikowano

Wszystko zależy od człowieka, ojczulek ciągle sobie szuka zajęcia, w odróżnieniu ode mnie lubi jakieś grzebaniny garażowe, albo robi jakieś cuda pod kwiatki dla matuli, ja się tym nie zajmuję i mu w drogę z tym nie wchodzę. On też raczej stara się nie ingerować w pole czy zwierzaki, pomoże nieraz ale jak sam mówi nie jest osobą decyzyjną. Czasem coś wtrąci, czasem ponarzeka, że coś mu się nie podoba, a to za wczas, a tego za dużo a tego za mało, ale to normalne i tak musi być. Najważniejsze aby każdy miał coś "swojego" i aby jeden drugiemu w drogę nie wchodził.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Jestem tu niewiele ponad rok, i ilekroć zaglądne to zawsze aktywni są Pafnucy Gregor i Ty  Przypadek? Poza tym , nie wiem po co straszyłeś dwa tygodnie temu, że w piątek odejdziesz, co chciałeś osiągnąć? Nie uważasz, że to dziecinne?? Kto ma odejść to odchodzi i nic nie mówi Oczywiście Cię nie wyganiam, ale śmieszny jesteś

Rozwijam swoją karierę polityczną tutaj 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

jakkolwiek to zabrzmi: widziałeś moją kolbę? 😉

Toto już może na priv sobie przesylajcie 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, HF86 napisał:

16 minut temu, Bananek napisał:

Toto już może na priv sobie przesylajcie 

...napisał ten co jeszcze kilka chwil temu wrzucił fotkę jak w zaroślach trzyma w ręku obślizłego.... A już nie będę kończył 😉

9 minut temu, Karol6130 napisał:

czarnula, byłem we drzwiach i akurat wtedy doszłem a to małe już beczy 👍

jprdl co się tam wyprawia? Aż tak Cię podniecają porody U krów? 😱

Edytowane przez Bananek
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Już wyskoczyła mała czarnula, byłem we drzwiach i akurat wtedy, doszłem a to małe już beczy 👍

@Kallina86

Podjedź bo trzeba ciele do krowy przysadzić😂

Hmmmm, akurat wtedy   ,,doszłeś'' ,i teraz od tak  do Kaliny 😐

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Rozwijam swoją karierę polityczną tutaj 

Kononowicz  i wakacje w Choroszczy - to jedyne na co Cię stać.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, DANDYS napisał:

To Ty jesteś ten co stale z ojczulkiem się nie zgadzał? Owojarke kupiłeś pamiętam? chyba nawet o swimer było że nie chcial a później się chwalił?

Tak to ja 😅 

A z tym swimerem to mnie chyba  pomyliłeś z kimś 😛

29 minut temu, Bananek napisał:

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
Bananek napisał:

DANDYS napisał:

udawałem że nie widzę, bo za dużo przykrości sprawiasz, ☹️

TheraRolnik napisał:

30 minut temu, DANDYS napisał:

Tak to ja 😅 

A z tym swimerem to mnie chyba  pomyliłeś z kimś 😛

29 minut temu, Bananek napisał:

z Tobą pamiętam, albo klamales 😃

• Haha 1
Opublikowano

Nigdy nie było tematu swimera bo jest nie potrzebny 😛

4 minuty temu, DANDYS napisał:

udawałem że nie widzę, bo za dużo przykrości sprawiasz, ☹️

z Tobą pamiętam, albo klamales 😃

7 minut temu, radekz200 napisał:

gdzie się teraz obracAsz? 😛

Trochę się w domu robi trochę się dorabia i leci jakoś 

Opublikowano
41 minut temu, Partyzant85 napisał:

Co sobotę na to Pomorze jeździ ?

Haha 

43 minuty temu, Marcin133 napisał:

To u Ciebie ludzi do roboty😃U mnie też dwójka chłopaków ale szczawiki dopiero chociaż starszy 4.5roku ma cały park maszynowy

No moje to mnie mogą dziadkiem w każdej chwili  zrobić  bo 21 i19 

Do roboty to ojciec  z matką ale do żarcia to już  więcej jak mogą to i pomogą ale o gospodarce nie myślą  

Ja do puki teść nie zapisał to pierniczylem gospodarkę  z żoną utzrzymywalismy sie z czego innego  jak przepisał to mówi rób  po swojemu to Ci  pomogę  ogólnie  madry gość ale  z tfu teściową do tej pory  gadam urzedowo tak tak nie nie  tylko zawsze żonka w razie  spiny byla po mojej stronie 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

dziadkiem w każdej chwili  zrobić

Ojciec już tak mówi od prawie 20 lat i się nie doczekał i nie doczeka.

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

A skąd Ty to wiesz? Może akurat 

W moim przypadku na pewno nie, w przypadku siostry i szwagra szanse znikome.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v