Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
DANDYS napisał:

12 minut temu, Bananek napisał:

Smig też ładnie. Kryje

schował się że wstydu? właśnie dlatego te małe korytka z kerbla kupuję jedynie bez nosidełka. żeby się nie bawiły i na głowę nie zakładały.

Opublikowano

1,8 w oplu cierpi na napady zadyszki EGR , kilku kolegów miało w Vectrach to są ogólnie zadowoleni, ale nie jest taki bezawaryjny całkowicie, osprzęt niestety pozostawoa trochę do życzenia

Opublikowano
24 minuty temu, jacor73 napisał:

kto przy przebiegach powyżej 30 tys km rocznie wymienia olej co 10 tys?

przebiegów dużych nie robię, ale olej zmieniam co 10tys.km, choć serwisówka mówi o 30tys.km

tak robił poprzedni własciciel, tak robię i ja

no i leję Motula

Opublikowano
13 minut temu, witejus napisał:

Taa,przecież nawet jak nie masz ciągnika to dopłata do paliwa się należy

Zwrot podatku akcyzowego 2021 – wnioski i faktury tylko do 1 marca! Na złożenie wniosku o zwrot za paliwo rolnicze 

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

jak zwał tak zwał

To takie też pojebane. Jak sąsiad oddał pole w dzierżawę a paliwo rozlicza to złodziej. Jak ja rozliczam paliwo z auto to już jest git. 🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

To takie też pojebane. Jak sąsiad oddał pole w dzierżawę a paliwo rozlicza to złodziej. Jak ja rozliczam paliwo z auto to już jest git.

Nie mnie to oceniać

Opublikowano

6 minut temu, bratrolnika napisał:

akurat ci co jeżdżą po alko to nie patrzą na to czy mają blankiet, czy już nie...

Za recydywę 50 tys , następnym razem 100 tys , nie ma, do pierdla i do roboty, aż odrobi, proste rozwiązanie.

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

tacy mechanicy jesteście to powiedzcie jakiej wentylator do Golfa idzie, ch*je chińczyka wsadzili, i żadnych numerów

nawiewu do wnętrza czy chłodnicy???

Przed chwilą, deSilva napisał:

Za recydywę 50 tys , następnym razem 100 tys , nie ma, do pierdla i do roboty, aż odrobi, proste rozwiązanie.

wiesz jak jest, najczęściej taki typ to już nic nie ma na siebie, robi na czarno, a nikt ze znajomych go nie wyda, bo po co sobie wrogów robić

i choćby mu milion kary dali, to nie ściągną, bo oficjalnie nie mają z czego

dodam że mnie bardziej martwi zapowiadana konkretna podwyżka mandatów za prędkość.....

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

akurat ci co jeżdżą po alko to nie patrzą na to czy mają blankiet, czy już nie...

Screenshot_2021-07-15-13-12-54-954_com.facebook.katana.jpg

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

wiesz jak jest, najczęściej taki typ to już nic nie ma na siebie, robi na czarno, a nikt ze znajomych go nie wyda, bo po co sobie wrogów robić

dodam że mnie bardziej martwi zapowiadana konkretna podwyżka mandatów za prędkość.....

A właśnie te mandaty będą pracować na  bezpieczeństwo. Bezpieczeństwo budżetu 🤮

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Zwrot podatku akcyzowego 2021 – wnioski i faktury tylko do 1 marca! Na złożenie wniosku o zwrot za paliwo rolnicze 

Jak do 1 marca ?

32 minuty temu, bratrolnika napisał:

Trza bedzie o podwyżkę isc, bo sie dluzej w robocie bedzie...

Opublikowano

Ale grzeje  - 34 w cieniu. Sipmę kostkę wyciągnąłem dziś i przesmarowałem - może się polata po jakiś usługach w słomie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v