Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Widły Wisły to jednak oprócz przekleństwa zbawienie.  Front centralnie szedł a tylko osiem litrów spadło na nasze miamieckie pruskie ziemie i bez żadnych niespodzianek.

Opublikowano

Kurła, wchodzę ja rano na temat pogody i patrze proGlemy trzeciego świata. Ości w brodzie. I jeszcze zgolić nie chce, toć Ty @soltys48 nie pejsaty, że z brodą być musisz. Plus taki, że nie najcięższy z ekipy jestem. To mnie podniosło na duchu i ze szczęścia wpieprzyłem dwie kanapki na śniadanie. :D

• Haha 5
Opublikowano
11 minut temu, GRZES1545 napisał:

U mnie też  wiaterek i jest przyjemnie z rana  dziś 🙂

No z rana często są wiaterki ,tylko nie zawsze przyjemne 🤭

Opublikowano

20 stopni, za noc 27mm i znów pada. Oprócz niektórych zbóż zwichrowanych spokój.

Opublikowano

Dobrze że mam c360 3p to było czym wydoić te gzuby B| , gorzej schłodzić kuźwa😃

Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

Dobrze że mam c360 3p to było czym wydoić te gzuby B| , gorzej schłodzić kuźwa😃

Każdym jednym wydoisz. Jak nie w króciec od sprężarki się wpiąć, to w filtr powietrza i trochę szmata przytkac 😉

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

A czemu akurat 3p Musi byc?

No nie musi być 3p ,ale tu mam jakoś najszybciej , ściągam tylko wąż ssący sprężarki i łącze kawałkiem rurki z wężem od bańki , no to operacja trwa 10 sekund

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

No nie musi być 3p ,ale tu mam jakoś najszybciej , ściągam tylko wąż ssący sprężarki i łącze kawałkiem rurki z wężem od bańki , no to operacja trwa 10 sekund

Marcin ile ty masz wzrostu? 

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Jakbys  1614 kupil to bys krowy do sucha ściągnął 🤣 

To sprężarka doisz czy w kolektor ssacy sie wpinasz ?

Sprężarką 

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Nie😡 moja Pani się drze żeby to zgolić ale jak wtedy żyć🤔

zgól, i wrzuć zdjęcie

mam wrażenie że bez brody zamiast tej zbójeckiej gęby będzie aniołek😇

56 minut temu, Bananek napisał:

ze szczęścia wpieprzyłem dwie kanapki na śniadanie. :D

to chyba nie od tych kanapek pulchny jesteś, ja też co rano dwie kanapki wcinam....

6 minut temu, Ursus932 napisał:

10 sekund krowę doi???

Opublikowano
10 minut temu, stempos1980 napisał:

Marcin ile ty masz wzrostu? 

Nie wiem po co to 🤔, 182

Opublikowano

A tu na wschodzie wczoraj żar z nieba(jakieś przemglone było bo można było patrzeć na słońce). Chlopaki od dachu o 12 pojechali bo się robić nie dało. Dzisiaj przyjechali wcześniej i działają,wiaterek przyjemny, 29 na plusie. Ale zapowiada się że będzie tak samo jak wczoraj. Żniwa to już zaczęte w czerwcu(rumianek, teraz rajgrasy). Kto jęczmień zimowy zaczął to się pospieszył. Wczoraj gadałem że znajomym to jego sąsiad 3 podejścia robił i suszyli bo za mokry. Pszenice podobno po niedzieli można zaczynać, pszenżyto już też się twarde robi. A tu kombajn nie skończony jeszcze. Mogłoby wkoncu się sprawdzić z deszczem na jutro(zapowiadają)to bym miał weekend spokojny bo na wesele brata jadę i poniedziałek bym jeszcze odpoczywał.😀

Opublikowano

Noc spokojnie i bez burz. Ale w dalszej okolicy coś musiał narobić bo przerwy w dostawie prądu. Strach już miałem w oczach jak ja tą jedną krowę ręcznie podoje, a mlekopan jak bez wiertarki zamieszać 🥺

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v