Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Ostatnio wchodzilismy 25m drewnianą, koło Konina

Tzn ja i dzieciaki, żona zawróciła w połowie

W tym roku chyba znów Podlasie wyskoczymy, choć stamtąd blisko do Ketrzyna, to może może.... choć pewnie nie

Też dzisiaj byłem na podlasiu 😛

Opublikowano
15 minut temu, Uziu92 napisał:

wilczy szaniec warto zobaczyć. W mamerkach jak ktoś ma jaja to na wieżę widokowa wejść fajnie, prawie 40 metrów stalowa konstrukcja, buja się jak wściekła 😂 adrenalina skacze 😂 wrażenie jakby miała fiknąć 😄

Jak byłeś w wilczym szańcu to obok jest pole Armanda

11 minut temu, Uziu92 napisał:

dziś trawę chyba zbierali nasienna dwoma nh , tej trawy to było skoszone chyba z tysiąc hektarów po dwóch stronach drogi za mragowem w stronę Kętrzyna

Aż tyle tam tego nie było-niedawno jechałem 😉

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

prawie 5 godzin się tłukliśmy z Siedlec do Mrągowa, w kilku miejscach remonty i wahadła, nastalismy się w UJ. Masakra te nasze drogi

Q tamta stronę jeszcze chyba nigdy nie jechałem. Od Warszawy do do Białegostoku cały czas eska, to lewy pas i 160-180 można lecieć

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Też dzisiaj byłem na podlasiu 😛

podlasie o tym wiedziało?>

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

W Ostrołęce dalej tak śmierdzi plastikiem?

Nie zwróciłem uwagi, ale chyba nie, w sumie okna były zamknięte i klima , a mam filtr węglowy i nic nie puszcza do auta smrodu 

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

widziałem te śluzy

Śluzy robią wrażenie i te germańskie orły .

Ostatnio widziałem tablicę z ogłoszeniem. "Sprzedam 125 ha" to było między Rynem a Mikołajkami. Jeżeli ktoś chętny 😋

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Jak ty Podlasie to pewnie za stodołą zaraz masz

Trochę dalej ale prawie prawie 😂😂 ale to dzisiaj zapuściłem się bardziej w głąb Podlasia 😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

Gdzie tam szczepionkę to u nas dali 😂 na podlasiu to jeszcze nie ma takich rzeczy 😛😛

na przegląd KIA jeździłem 

Nie było do Jarosława jechać 🤭

Opublikowano
20 minut temu, pafnucy napisał:

gefyrofobia?

Do Kocka bliżej poprostu :D

A po dwóch godzinach stania na starym moście w Puławach to już żaden inny nie straszny :D

Opublikowano
3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Do Kocka bliżej poprostu :D

A po dwóch godzinach stania na starym moście w Puławach to już żaden inny nie straszny :D

no fajnie. tylko kogo to obchodzi? 🤔

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, pafnucy napisał:

no fajnie. tylko kogo to obchodzi? 🤔

Ciebie skoro się dopytujesz :D

A z tą wizą to uważaj bo do Szwecji możesz nie dojechać po cieluna :D

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Bananek napisał:

@Strongman, @Belarus820 co to nad wami przechodzi? Dojdzie do mnie czy się wybździ?

Mnie to i tak minęło i dało 15l i spokojnie bez mocnego wiatru, na obrzeżu trochę wiało chmury ale nie tak mocno.

W sumie mieszkam na końcu lini energetycznej i prądu nie wyłączyli więc nigdzie groźnie nie było ale pioruny dosyć mocne spory czas już takich nie  było.

Na żarówce co raz widać jak delikatnie przygasa jak w linie strzeli.

Jak by nie było to z tej chmury pada.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v