Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
50 minut temu, Bananek napisał:

może akurat Tuska byś dostał do ochrrrrrrony

Tusk wydaje mi się mniejszym złem niż te zera intelektualne z pisu 

49 minut temu, lukasz20 napisał:

Jak chcesz prowadzić gospodarstwo oczywiście bez hodowli to system 24/48 i nie ma problemu. W SOPie pewnie delegacji dużo i ciekawe jak z wymaganiami typu sztuki walki itp ale jak masz wejście... Dużo znajomych mi mówiło że chcieli do straży w latach 90 tylko zarobki wtedy były poniżej 1000 u prywaciarzy było dużo więcej. Tylko czasy się zmienili i zarobki też. Teraz historia zatacza koło. W Łodzi był nabór do jednostki chemicznej. Zgłosiło się kilku po politechnice jak usłyszeli ile na start to zapytali czy to tygodniówka🤦‍♂️ co mnie najbardziej wku**ia w służbie mundurowej to polityka i układy choć na coś zapracujesz to znajdzie się plecak... Czasem warto spróbować niż później żałować. 

Zdolne chłopaki u nas poprostu. Z wioski obok 7 tam pracuje 😉

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak najbardziej ale nie emeryt byk wypoczęty 40lat i jeszcze wysoka emerytura

Teściu co Ty za przeproszeniem pier**lisz? Gdzie u takiego strażaka po 60 tce sprawność fizyczna, refleks, wzrok? To samo tyczy się policjantów... 

weź nie pier....l 40 lat życia nie pracy po 15latach pracy na emerytury odchodzili ...

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Teraz to już nic chyba nie zrobisz, jedynie "karuzelę". A na przyszłość to jedynie izolacja matek na czas obfitych pożytków.

to wiem, że warto zaizolować, ale nie teraz już. karuzela nie do końca jest legalna. A jeszcze jak się trafi komuś czerw w miodzie...

Opublikowano
jarecki napisał:

19 minut temu, lukasz20 napisał:

W SOPie pewnie delegacji dużo i ciekawe jak z wymaganiami typu sztuki walki itp ale jak masz wejście...

wywiad srodowiskowy też robią .  do znajomego jak przyjechali na wywiad to z jego ojcem z pół godziny rozmawiali czy nie ma w głowie nie równo .  Gość musi być spokojny i opanowany .

poważnie ? trochę przesadzasz...

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

to wiem, że warto zaizolować, ale nie teraz już. karuzela nie do końca jest legalna. A jeszcze jak się trafi komuś czerw w miodzie...

Ja o tej porze na karuzelę bym się nie odważył. Co innego wiosną i wirowanie po wygryzieniu czerwiu. Ja 10 dni temu zamknąłem matki do 3-ramkowych. Do czasu wirowania będą tam siedzieć, po wirowaniu ściągam nadstawkę, niech w korpusie ciasno jest, zacznę podkarmiać syropkiem i niech czerwi na zimę.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

27 minut temu, danielursus3p napisał:

Teściu co Ty za przeproszeniem pier**lisz? Gdzie u takiego strażaka po 60 tce sprawność fizyczna, refleks, wzrok? To samo tyczy się policjantów... 

A widzisz jak Putin wymiata i prawie 70 , każdego  by tu połamał

👍

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

weź nie pier....l 40 lat życia nie pracy po 15latach pracy na emerytury odchodzili ...

Takie mieli prawo :) powtarzam starszy człowiek nie nada się jeździć do akcji bo nie ma już tej sprawności. Ty też możesz zacząć odpoczywać. Zapisz gospodarkę dzieciom i po kłopocie, nie będziesz musiał harować 😁

Opublikowano
16 minut temu, danielursus3p napisał:

Dla wszystkich miejsca nie wystarczy. 

To jest bardzo niebezpieczne. Weź takiego dziadzia puść żeby do pożaru jechał gdzie trzeba się ubrać w cała zbroję z aparatami i kazać mu wejść na 2 piętro po drabinie w tej całej zbroi żeby kogoś lub dobytek ratować. To albo pierdolnie na zawał albo sp***doli się z tej drabiny czyli też lipa. 

Tak w państwowej 40lat i dziadki średnio osp 50 lat 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Tak w państwowej 40lat i dziadki średnio osp 50 lat 

Może u was, U nas 20-40 lat starsze do polityki się mieszaja, przynajmniej u nas tak jest 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:
42 minuty temu, jarecki napisał:

59 minut temu, lukasz20 napisał:

W SOPie pewnie delegacji dużo i ciekawe jak z wymaganiami typu sztuki walki itp ale jak masz wejście...

wywiad srodowiskowy też robią .  do znajomego jak przyjechali na wywiad to z jego ojcem z pół godziny rozmawiali czy nie ma w głowie nie równo .  Gość musi być spokojny i opanowany .

poważnie ? trochę przesadzasz...

nie przesadzam , nawet sprawdzali kolegów jego 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ale dla tego co myślę czy do ciebie???? Fajny, pewnie dla mojego Braciaka taki byłby akurat, ale cena to chyba przesadzona, tak mi się wydaje

Dlatego co myślisz. 

No drogi jest 

Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał:

Nie każdy policjant biega jako krawężnik, w dochodzeniowce inspektor mógłby pracować dłużej, zwłaszcza ci, co siedzą za biurkiem. Albo resztę w cywilu do 65.

Idź, przydasz się, może kogo by usadził.

Prezesa? Oj by mnie ludzie ozlocili 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

osp 50 lat 

U nas chłopy powyżej 55 na akcje w OSP już nie jeżdżą. Są członkami ale na akcje już ich nie dopuszczają.

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

nie ma już bor.

mam chrześniaka w sop i znajomych co byli psp

No to w sopie, chyba nazwę zmienili bo bardziej do nich pasuje sluzby. Jeszcze zamiast kolega/pan powinni zmienić na towarzyszu 😂

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

na towarzyszu

Ze starszymi, jak nie jestem na ty to wolę mówić na wy, niż panować. Jakoś tak bardziej swojsko, zawsze jak ktoś kogo już znam zaczyna mi mówić na pan to odpowiadam, że panowie to byli przed wojną.

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

tylko nie jeden 50lat by 20latka przeskoczył 😁😉

Mhm, dawaj na komore do Pionek, nie daleko, zobaczymy jak mnie przeskakujesz🤣 od razu ksindza musowo by było brać 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

jak mnie przeskakujesz

Ciebie chyba też łatwiej obejść🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v