Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, stempos1980 napisał:

Ile taka imitacja pług?😁

350

Opublikowano
dsbh napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

tego akurat nie, "Ksawery z gospodarstwa" taką uprawę zastosował w tym roku.

Wiem tylko u Ksawerego ekologia a tu konwencja chyba. Ciekawe jak to podłoże będzie wyglądać po żniwach.

też jestem ciekawy jak to wyjdzie

pafnucy napisał:

No i gitara

IMG_20210705_095633.jpg

kupiłeś czy sprzedałeś? zabezpieczenie na przyczepie jakby w twoim stylu 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Z daleka?

LBI

39 minut temu, stempos1980 napisał:

Ile taka imitacja pług?😁

350

Opublikowano

To w cenie złomu raczej. Będziesz nim robił czy go ciął ?

2 godziny temu, jarecki napisał:

nigdy na trzezwo nie spiewam a i żeby zaczać to raczej po jednej pięćdziesiątce też nie , wiele rzeczy  złożyło się wstyd .

Myślisz, że może jeszcze wypłynie nagranie z tego występu 🤔 ?

Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

Do MF a? 

Za duży? 🤔

Opublikowano
jarecki napisał:

zanim się znajomi zorientowali i telefony zaczeli wyciągać to już skonczylismy  

nigdy w życiu niczego nie żałuj, choćby się ostro wygłupił.

• Like 2
Opublikowano
Ursus932 napisał:

21 minut temu, jarecki napisał:

a mie i kolege wpusciła ochrona i raczej tego dłuuuugo żałowałem 😡

Ciekawe czemu 🤔 

No i UJ miało w nocy padać , i padał rano ale ciepły ☺️

pa a taki, https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-ursus-904-CID757-IDKdFRL.html i ja mam od niego 80. może nie wygląda ale napewno jest zadbany, nic nie tuszowane , ciągnik z produkcji roslinej chodziły w rozsiewaczu, opryskiwaczu, i w żniwa z przyczepami, dobrze zagadasz 3-4tys zejdzie.

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

nigdy w życiu niczego nie żałuj, choćby się ostro wygłupił.

Ja to kiedyś chciałem iść do disco stara jak byłem jeszcze na studiach bo casting był w Lublinie. Może gdyby moja mnie nie powstrzymała od tego to kto wie. Każdy mi mówi że głos mam, nawet ksiądz chciał żebym w kościele śpiewał bo sąsiadka mnie polecała a nie ma komu śpiewać.

Opublikowano

Mokro w polu 🙆 ale pryskamy, presja duża, wilgoć pochmurno i nie za gorąco. Ścieżki przejechane już dwa razy to jakoś idzie, nowym śladem by nie poszedł. Kurde irga sadzone 25.04 już można podbierać na obiad, jest z czego. Ale niestety karencja trzyma

• Like 1
Opublikowano

W nocy 🤔 ?

6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ja to kiedyś chciałem iść do disco stara jak byłem jeszcze na studiach bo casting był w Lublinie. Może gdyby moja mnie nie powstrzymała od tego to kto wie. Każdy mi mówi że głos mam, nawet ksiądz chciał żebym w kościele śpiewał bo sąsiadka mnie polecała a nie ma komu śpiewać.

Toś przegapił sprawę. U nas organista bierze połowę tego co ksiądz za posługę. Co tydzień coś się dzieje. Także obrobił byś i pole i kościół.

Opublikowano
6465 napisał:

Chciałem wkleić linka w znalezione na Allegro a przez pomyłkę tu wkleiłem . Da radę to przenieść?

to koniec. niech no tylko miód zobaczy to z automatu usunie Ci konto. nie będzie zmiłuj.

Opublikowano (edytowane)

Miód to z Ula albo ucha. Może to i dobrze bo przez ten wolny czas uzależniłem się.🙂

7 minut temu, Bananek napisał:

to koniec. niech no tylko miód zobaczy to z automatu usunie Ci konto. nie będzie zmiłuj.

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Pafnucy byś przy orał nowym nabytkiem 😂🤣

IMG_20210705_115528.jpg

O panie ten ciapek to uszanowany jak cholera.🙆a ten korek chłodnicy to po łowickim dżemie?

Edytowane przez 6465
  • Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

ooo ta sama robota co ja dzisiaj miał wet przyjechać rogi wypalić i go jeszcze nima ...

Mój już pojechał😁

14 minut temu, 6465 napisał:

Miód to z Ula albo ucha. Może to i dobrze bo przez ten wolny czas uzależniłem się.🙂

O panie ten ciapek to uszanowany jak cholera.🙆a ten korek chłodnicy to po łowickim dżemie?

79 rok i roboty się nie boi, a lakier panie to oryginał 

Ciągnik do wszystkiego i nie do niczego, orze, sieje kosi i cały czas o robotę się prosi 🤣

Korek od mf 255 i to nie są tanie rzeczy 😂

Ciągnik oborowy niestety 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v