Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, Bananek napisał:

to i to. A dodatkowo muszę wyrównać podłogę, gdzie różnica poziomu to 6-7cm. na wylewkę za dużo. na chudziaka za ciężko.

Czy Ty nie miałeś pracować 🤔

Opublikowano
19 minut temu, Kallina86 napisał:

Żebyście zapamiętali. Pewnie nie pamiętasz, ale kiedyś nawet mama powiedzieć nie umiałeś. Ale stopniowo, małymi kroczkami i teraz już całkiem nieźle sobie radzisz :P 

No coś w tym jest 🙄

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Z tego co słyszałem to tirem na skrzyżowaniu wymusił, 5 osób, w tym troje dzieci poszło do lepszego świata

Osobówka wymusiła 

Opublikowano

Kurła ale tragedia w Elżbietówce.

Osobówka wjechała pod ciągnik siodłowy.  Dwie matki i 3 dzieci śmierć na miejscu.

@bratrolnika Twoje tereny

O, widzę że już piszecie o tym

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Z tego co słyszałem to tirem na skrzyżowaniu wymusił, 5 osób, w tym troje dzieci poszło do lepszego świata

Nie wiesz skąd tir? Bardzo znajomy mi się wydaje 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

No coś w tym jest 🙄

Osobówka wymusiła 

Racja, w RMF mówili odwrotnie, a nie miałem do tej pory się czasu zapoznać ze sprawą

Tutaj więcej

https://tusochaczew.pl/pl/473_na_sygnale/58596_smiertelny-wypadek-w-elzbietowie-nie-zyje-piec-osob-w-tym-trojka-dzieci-foto-aktualizacja.html

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie wiesz skąd tir? Bardzo znajomy mi się wydaje 

Nie wiem

Ogólnie tam co chwilę jest jakiś wypadek, to trasa od zjazdu z A2 do magazynów w Teresinie, Gnatowicach itp. 

Opublikowano
31 minut temu, szymon09875 napisał:

To jest idealny przykład, naszego obecnego systemu. Lepiej nie robić, zrobić siebie idiote, to ktoś coś da.

Czekałem aż ktoś to napisze, bo gdybym ja to napisał to znów starali by się mi ubliżyć. Brawo! 

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Racja, w RMF mówili odwrotnie, a nie miałem do tej pory się czasu zapoznać ze sprawą

Tutaj więcej

https://tusochaczew.pl/pl/473_na_sygnale/58596_smiertelny-wypadek-w-elzbietowie-nie-zyje-piec-osob-w-tym-trojka-dzieci-foto-aktualizacja.html

Nie wiem

Ogólnie tam co chwilę jest jakiś wypadek, to trasa od zjazdu z A2 do magazynów w Teresinie, Gnatowicach itp. 

Wiem gdzie to jest. Tam jak się leci na stokrotke czy Tesco. 

Opublikowano
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

Kosz od balonu się urwał i zginęło 5 osób 

Ja już dostałem kartkę 

IMG_20210629_164433.jpg

Można zadeklarować mikrogranulat z opon samochodowych?

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Czekałem aż ktoś to napisze, bo gdybym ja to napisał to znów starali by się mi ubliżyć. Brawo! 

Taka prawda. A ten nasz pseudoobronca w d*pie ma tego Anżeja, chce sie wybić przed wyborami.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, szymon09875 napisał:

Taka prawda. A ten nasz pseudoobronca w d*pie ma tego Anżeja, chce sie wybić przed wyborami.

Co was tak szczypie że pomogli niezbyt rozumnemu osobnikowi.  Gienek miał gienek dał, gienek nie ma gienek nie da. I tak nic z tej gospodarki nie będzie i tak. Lepiej się przyjrzeć prawdziwej szarej strefie, a nie lamentować bo ktoś komuś niezaradnemu prasę kupił. 

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano

Robił ktoś jak z ten spis powszechny ?  Dużo tych pytań jest ?

Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

Co was tak szczypie że pomogli niezbyt rozumnemu osobnikowi.  Gienek miał gienek dał, gienek nie ma gienek nie da. I tak nic z tej gospodarki nie będzie i tak. Lepiej się przyjrzeć prawdziwej szarej strefie, a nie lamentować bo ktoś komuś niezaradnemu prasę kupił. 

Generalnie to się z Tobą zgadzam. Nic nikomu do tego, kto na kogo swoje pieniądze wydaje. To, że agrounia żadnej okazji nie przepuści, to już mnie trochę drażni. Najbardziej denerwuje mnie jednak to, że polsat lubi sobie zarobić na mało ogarniętych ludziach. I często z "bohaterów" swoich seriali robi takie "małpy" w zoo. Gdyby Andrzej był niezaradny, to potrzebowałby pomocy nie finansowej ale życiowe. Andrzej jest specyficzny. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, danielursus3p napisał:

Mogę Ci odpowiedzieć tymi samymi słowami co Magda.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Robił ktoś jak z ten spis powszechny ?  Dużo tych pytań jest ?

Ja robiłem, pytań, zależy ilu i jakich masz  domowników, zrobisz na siebie za wszystkich i inni już nie muszą.

Opublikowano
4 minuty temu, Kallina86 napisał:

Generalnie to się z Tobą zgadzam. Nic nikomu do tego, kto na kogo swoje pieniądze wydaje. To, że agrounia żadnej okazji nie przepuści, to już mnie trochę drażni. Najbardziej denerwuje mnie jednak to, że polsat lubi sobie zarobić na mało ogarniętych ludziach. I często z "bohaterów" swoich seriali robi takie "małpy" w zoo. Gdyby Andrzej był niezaradny, to potrzebowałby pomocy nie finansowej ale życiowe. Andrzej jest specyficzny. 

Ja do polityki się nie mieszam, żyje swoim życiem  :) wszędzie jest kasa, na kupnie tej prasy też nie zyska najwięcej Andrzej . Temat rzeka. O polityce Kallinko nie rozmawiamy bo się jeszcze pogniewamy :)

Opublikowano
27 minut temu, szymon09875 napisał:

A co on może? Kto go poprze? Co on właściwie zrobił? 

Po co tacy krzykacze w izbie?

Jakby nie internet to by w ogóle nie istniał. 

Gdy by poszli za nim "rolnicze yutubery" to może i by miał jakieś poparcie, ale oni raczej nie chcą się z nim kojarzyć. 

Pieprzenie głupot ile to zarabia biedronka na produktach w porównaniu do giełdy na Broniszach jest żałosne, który normalny człowiek będzie jechał po kilo pomidorów na giełdę która jest oddalona o ileś tam kilometrów. 

Biedronka jest w większości małych miast dlatego ludzie kupią tu pomidora a nie na Broniszach, że gorszy to już inna kwestia. 

Jakby porównał biedronkę do zwykłego sklepu spożywczego to wtedy by było obiektywne, tyle że w sklepie była by mała różnica cen. 

Opublikowano
34 minuty temu, danielursus3p napisał:

Akurat od szarej strefy to niech oni się trzymają z dala 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Moja żona czy ja też robimy podstawowe zakupy w Biedronce, bo mamy do niej najbliżej. 

Biedronka to za każdą stodołą niedługo będzie 🤔😉

• Like 1
Opublikowano

Ja jak z sąsiadem poszliśmy za stodołe po kiszonkę i chciało nam się pić, to zanim on taczki napełnił to ja obróciłem z zimnym browarem z biedry.😁

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Moja żona czy ja też robimy podstawowe zakupy w Biedronce, bo mamy do niej najbliżej. 

A ja wspieram polskich handlowców na targowiskach. Wczoraj nawet 3 kilo kartofli kupiłem, 4 pomidorki, 3 ogórki, sałatę i rzodkiewki  :) mięcho "spod " lady U lokalnego rzeźnika ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v