Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Rozwiń skrót proszę

Może być

2100zł netto to zarabiałem w 2011r. Za 8h pon-pt, mając pelne ubezpieczenie składki itp. 

Niestety, ludzie się dają dymać bo nie mają wyjścia. Praca za najniższą krajową, praca na czarno, itp. 

Ale wolę takich od tych co nie robią, bo mowia że nie ma dla nich pracy. 

Ty masz bliżej Warszawe stawki też będziesz miał inne za tę samą pracę, która wykonywał byś w mojej lokalizacji 75 km do stolicy. Najbardziej stawki popierdolił avon. Wcześniej nie było najgorzej, na początku zaproponowali dobre pieniądze później przyszedł kryzys i stawki obcieto do minimum, za ciosem poszło większość firm w okolicy i zrobiło się finansowe dziadostwo

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

to samo z ojcem powiedzieliśmy. za 20zł iść pod kontrolę to ja dziękuję.

Tak, jeszcze tak jak ja w ARIMR jestem "nieznany" a teraz pod nóż, jeszcze to jeszcze tamto... Dała mi kobita te papiery, mówię, że ja tam u nich nigdy nie byłem choć się kwalifikuję, ona na to, że może warto, mówię- nie warto😁

im się wydaje, że te 20zł to strasznie wielki zastrzyk finansowy dla pasieki. sam strój, który niesamowicie się niszczy podczas zakładania, zdejmowania to koszt od 170zł w górę. oczywiście mowa o dobrej jakości, a nie tych chińskich po 70zł za bluzę, które tylko raz użyjesz.

Opublikowano

Więcej zakładów pracy też jest u was niż u nas. Bardzo dużo składowych jest. 

Opublikowano

Oczywiście. Kupiłem u Łysonia ( nie żebym reklamował, blisko mam, wszystko tam kupuję, ceny spore ale i jakość wydaje mi się dobra) bluzę i spodnie- 240zł. 20zł do rodziny- to ani na jeden sezon cukru nie starczy na karmienie na zimę, nie mówiąc o stymulacji końcem lipca czy w sierpniu (nie mam u siebie późnych pożytków).

2 minuty temu, Bananek napisał:

im się wydaje, że te 20zł to strasznie wielki zastrzyk finansowy dla pasieki. sam strój, który niesamowicie się niszczy podczas zakładania, zdejmowania to koszt od 170zł w górę. oczywiście mowa o dobrej jakości, a nie tych chińskich po 70zł za bluzę, które tylko raz użyjesz.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

ś.p.

Na każdego pora przychodzi...

Niemniej jednak lubię tam jeździć, rzut beretem od domu, obie dziewczyny na sklepie fajnie doradzą, zawsze rabacik rzucą.

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Ty masz 75, ja mam 60, aż taka duża różnica???

Mój chrześniak z Sochaczewa dojeżdża co dzień do Warszawy do roboty. Kupa ludzi dojeżdża.

Opublikowano
22 minuty temu, danielursus3p napisał:

Mustangiem dziś się nie leczy kompleksów. 

Nie wiem nawet, bo żadnych nie mam 🙄

19 minut temu, 6465 napisał:

Tojke LPG pal a nie tam hondę.

Honda też na jedynym słusznym paliwie! 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie wiem nawet, bo żadnych nie mam 🙄

Nie mam i ja, ale na mieście zrobi większą furorę nowy merc odjebany jak mustang

Opublikowano
6465 napisał:

8 minut temu, bratrolnika napisał:

Ty masz 75, ja mam 60, aż taka duża różnica???

Mój chrześniak z Sochaczewa dojeżdża co dzień do Warszawy do roboty. Kupa ludzi dojeżdża.

z Sochaczewa to żaden problem. non stop pociągi kursują

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Teraz gruby deszcz leci i to wszystko idzie od Daniela 

Przestało na chwilę ale idzie druga pompa, Chojny dziś jestem oddaje deszcz tobie 😁

Opublikowano
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A myślisz że ja wiem

Nie znam się

Z koloru ładna

Pada non stop, musi zara drugie 20 napada🙆🏻‍♂️

Niech pada bo za tydzień będziemy płakać jak po 30 stopni będzie i pustynia

Opublikowano
34 minuty temu, Karol6130 napisał:

Podziękował 

Słychać coś grzmi gdzieś w oddali trochę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v