Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

w sensie wszystkiego. nie chciał bym Cię urazić. sympatyczny człowiek jesteś, a ja tak mielę jęzorem, byle mielić....

Ja sympatyczny? Jeden z większych śmieci tutaj 🤣

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jeden z większych śmieci tutaj

bez przesady. każdy ma swój urok.

nawet ja idealny nie jestem.... ;)

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Wszystko ok tylko jak teraz zabiorą te 500 a ceny wszystkie nie powrócą z przed tego dobrobytu to bedzie w wielu rodzinach nędza 😬

Bo towarzystwo nauczyło się tylko brać a jak do roboty to już wielki problem. 

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

To nie komunizm żeby wszyscy mieli po równo

Nie było 500+, żona nie pracowała, a dawałem radę utrzymać sam 4 osobową rodzinę i dom

Masz dwie lewe ręce, to albo żyjesz w biedzie, albo robisz wszystko żeby się z tej biedy wygrzebać

Dlaczego zaraz po równo. Ktoś ma miliony czy ja komuś zazdroszczę? Nie. Główkuje co zrobić by mieć ten milion. Ale ja to jestem ja. Dużo jest takich sytuacji że ktoś zachoruje czy coś. I co matka ma teraz utrzymać dwójkę dzieci i chorego męża z 2000 netto? Gdzie pójść do sklepu i kupić najpotrzebniejsze rzeczy dla rodziny to wydaje się około 300 zł, gdzie opłaty gdzie leki? Powiesz dziecku że dziś na obiad suchy chleb z margaryną, bo mama nie ma? Powiesz dziecku że ma chodzić w dziurawych ciapach w szkole? 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Robotę im k**wom dać, a nie an gotowe. Jak to znajomy powiedział "wszystkie nazwiska tych co z opieki hajs biorą powinny być wyryte na tablicy przed urzędem gminy. Ja te tablice za sponsoruje" 

To samo można powiedzieć  o wiezniach, za jaki chu... ma ich państwo zywić z moich podatków, rece nogi całe  ro kuźwa do roboty od rana.

• Like 5
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

To nie komunizm żeby wszyscy mieli po równo

Nie było 500+, żona nie pracowała, a dawałem radę utrzymać sam 4 osobową rodzinę i dom

Masz dwie lewe ręce, to albo żyjesz w biedzie, albo robisz wszystko żeby się z tej biedy wygrzebać

Dokładnie, nie chce się robić to i zdychaj z głodu. @bratrolnika na prezydenta! Uuuu! 😎

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

A co by było jeśli byś miał jedno chore dziecko, wymagające opieki i mieszkał byś w moim i Daniela regionie co nie ma zakładów pracy co dają sensowne pieniądze 

Jeździłem 7 lat do roboty 35km w jedną stronę, nie miałbym perspektyw to jeździłbym i 100. Po to żeby ktoś mi nie musiał dawać. 

Brakuje z jednego etatu, robię na dwóch

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja sympatyczny? Jeden z większych śmieci tutaj 🤣

Jeszcze razem żeśmy nie pili żeby stwierdzić czy ty śmieć (bez urazy) czy nie. 😁

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Dlaczego zaraz po równo. Ktoś ma miliony czy ja komuś zazdroszczę? Nie. Główkuje co zrobić by mieć ten milion. Ale ja to jestem ja. Dużo jest takich sytuacji że ktoś zachoruje czy coś. I co matka ma teraz utrzymać dwójkę dzieci i chorego męża z 2000 netto? Gdzie pójść do sklepu i kupić najpotrzebniejsze rzeczy dla rodziny to wydaje się około 300 zł, gdzie opłaty gdzie leki? Powiesz dziecku że dziś na obiad suchy chleb z margaryną, bo mama nie ma? Powiesz dziecku że ma chodzić w dziurawych ciapach w szkole? 

życie to nie bajka.

potrzebującym należy pomagać, ale nie leserom....

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

pewnie Ryszard z proboszczem się jeszcze targuje

a o co?

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

życie to nie bajka.

potrzebującym należy pomagać, ale nie leserom....

Ja nie popieram rozdawania forsy wszystkim. Są przypadki że na prawdę ludziom te 500 + ułatwiło funkcjonowanie. Nie koniecznie leserom. 

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Ot i prawda. Jak ktoś chce przeżyć to na te niezbędne minimum wyżyje. Nie stać cię na utrzymanie rodziny- nie zakładaj jej- po co dzieci mają być nieszczęśliwe i co są winne, że mają biednych rodziców? Chcesz żyć na lepszym poziomie kombinuj, wystarczy ten poziom, który masz- to go utrzymaj i nic więcej.

Przestało padać, syrena we wsi wyła, w sąsiedniej też.

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Cukinia w deszczu 

IMG_20210612_204250.jpg

U mnie też ładnie rzęsisty deszcz pada. 😃

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

To samo można powiedzieć  o wiezniach, za jaki chu... ma ich państwo zywić z moich podatków, rece nogi całe  ro kuźwa do roboty od rana.

Nie rabotajesz nie kuszajesz. Te urwy lepiej mają w kryminale niz w domu... 

• Like 5
Opublikowano

tak, ale moim zdaniem wielu dostaje zapomogi tylko za to że robić się nie chce. to już nie o 500+ chodzi.

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja nie popieram rozdawania forsy wszystkim. Są przypadki że na prawdę ludziom te 500 + ułatwiło funkcjonowanie. Nie koniecznie leserom. 

Opublikowano

U nas bardzo nie widać tej biorącej patologi, prawie wszyscy pracują lub są na macierzyńskim. 

Kiedyś Ojce brali zasiłek rodzinny z gminy, i później uznali że był bezpodstawny i trzeba było oddać 11000 z dnia na dzień a ci co mieli więcej pieniędzy brali dalej. 

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Choroba to co innego. Zobacz ,ilu jest ludzi którzy naprawdę potrzebują a nigdzie nie chodzą i nie proszą, mają swój honor, zarobią mniej, żyją skromniej, zawołasz do roboty to nigdy nie odmówią, a dasz im 5kg ziemniaków premi to po rękach wycałują. 

Rozdawnictwo pieniędzy rodzi patologię. 

Po darmowe pieniądze rękę częściej wyciągają cwaniacy i nieroby, nie ci którym się należy

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v