Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Znajomej tesc po szczepieniu pożył tylko 5 dni. Zaczął mieć problemu z sercem,bral tabletki ale nic nie pomogły, problemy z oddychaniem, spuchł aż wkoncu umarł. I to wiele takich samych przypadków u tych osób co umarły po szczepionce. Zbieg okoliczności?Nie sądzę. 

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Miało nie padać a 20min i kolejne 5l wody z nieba. Wczoraj podobnie tylko że 1l 🙂 Na sobotę nadają opady więc może nie padać 😂

Jarek a Ty jakie masz podejście do szczepień? 😛

Opublikowano
48 minut temu, Uziu92 napisał:

no i po robocie , wyszła chmurka i leje

Ale jest plus , chociaż biardzki się nie zepsuje :ph34r:

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Grześ, sprawę mam. bojler płaszcz + wezownica. na piec lepiej płaszcz podłączyć czy wezownice? pomagam znajomemu i się zastanawiamy jak będzie wydajniej. drugie źródło zasilania to będzie tzw cegiełka z pieca kaflowego.

Opublikowano
50 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Miało nie padać a 20min i kolejne 5l wody z nieba. Wczoraj podobnie tylko że 1l 🙂 Na sobotę nadają opady więc może nie padać 😂

Na ploniawach podobno ładnie podlało wczoraj 

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

można pracować przodem tyłem jak pasuje 

To kurna lepsze niż sex. 🤪

28 minut temu, slawek74 napisał:

ano poszła a mnie mineła bokiem 🙄

Chyba ma focha na ciebie. 😤

Opublikowano

Zagrzmiało I tyle w temacie.

Pro po szczepienia , mając ubezpieczenie to se  można ... spuścić w kiblu

1 minutę temu, Piotrek1975 napisał:

Patrzta jakie prezenty od dzieci dostałem, jak tu nie pić😀😀

20210609_170819.jpg

Aaaa jager akurat dobry jest

Opublikowano
radekz200 napisał:

22 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Jarek a Ty jakie masz podejście do szczepień? 😛

Ja jeszcze nie szczepiony. Ale pewnie niedługo trzeba będzie bo za granicę nie pojedzie...

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, bratrolnika napisał:

i ja się zastanawiam

w sumie to nawet nie muszę nigdzie chodzić, w pracy w każdej firmie szczepili, i zapraszali jak ktoś chętny

kumpel wczoraj drugą dawkę przyjął, dzis go w robocie nie ma, mówi że pół nocy zdychał

Ja po pierwszej moderna tylko ból reki mialem przez 4 dni.

Moja po johnsonie 39 goraczki przez kilka godzin w nocy, i na drugi dzien osłabiona była.

5 godzin temu, Agrest napisał:

Towarzyszył podczas koszenia międzyrzędzi.

Im deszcz też potrzebny bo upierdzielony po sam dziób.

20210609_081653_resized.jpg

Kolegi 3 letni syn nie wiedzieć czemu bociana nazywa osioł :D

5 godzin temu, Ursus932 napisał:

Chłopaki nie tylko na forum Tomasz to przeszedł bo i pośród znajomych były przypadki , ale skąd pewność że po szczepieniu nie będziecie tak samo przechodzić 🤔 

Krawczyk też miał dwie dawki a już chłop na dożynkach u nas nie zagra 🤷‍♂️

Ale czy zmarł przez to?

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano (edytowane)

Tak właśnie jest jak konsultację robi się przez tv bełkot a nie z lekarzem specjalistą. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

2mm nakapało, teraz słonecznie w miarę.

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

odpisze wszystkim 👍 zmiana diety i dużo ruchu , praktycznie nie jem mięsa , nie pije alkoholu , nie jem słodyczy , te 20 kg to w jakieś 2.5 miesiąca , teraz od 2 tyg schudłem może 2 kg tylko albo i nie całe bo już jem więcej i nieregularnie także teraz już nie ma tego efektu , mieszczę się w ubrania które nosiłem że 4 lata temu , czuję się świetnie , wróciła dawna sprawność , człowiek taki zwinniejszy się zrobił , lżejszy, ogólnie same pozytywy. W biardzkim problemy z pompą rozdzielaczem i czasem kolanko zwali

Bez mięsa, alkoholu to już bym całkiem nie miał chęci do życia na tym padole. A ziemniaki choć jesz? Czy też nie? 

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

U mnie w sąsiedniej wiosce gość przyjął dwie dawki szczepionki i dziś, albo jutro podróż w jedną stronę 2 metry poniżej poziomu powierzchni.

Dziś wziąłem drugą, jak bym znikł na AF to  wiadomo gdzie mnie szukać 

Opublikowano
6 godzin temu, bratrolnika napisał:

i ja się zastanawiam

w sumie to nawet nie muszę nigdzie chodzić, w pracy w każdej firmie szczepili, i zapraszali jak ktoś chętny

kumpel wczoraj drugą dawkę przyjął, dzis go w robocie nie ma, mówi że pół nocy zdychał

Ja nadal czekam. Wczoraj dzwoniłam zapytać czy na pewno zapisana jestem, to powiedziała że tak. Ale bardzo mało szczepionek dostają. W tamtym tygodniu ani jednej. 

Znajoma na początku maja się szczepiła. Powiedziała, że trochę przed szczepieniem przeziębiona była. Ale w ogóle ich to nie interesowało. Zaszczepili ją bez jakiegokolwiek badania, wywiadu itp. Po szczepieniu bardzo źle się czuła, poszła do lekarza, stwierdzili że zapalenie płuc. Dostała antybiotyk, nic nie pomagał. Znów wizyta u lekarza tylko już prywatnie. I wyszło, że zakrzepica po szczepionce. Powiedział jej, że dobrze że zator się nie zrobił. Nie wiem czym i jak ją leczą, ale już tyle czasu i nadal bardzo źle się czuje. 

Koleżanki chłopaka chrzestny w czwartek miał szczepienie, a w piątek go martwego znaleźli. 

Moi rodzice około miesiąca temu mieli pierwszą dawkę i oprócz lekkiego osłabienia przez dwa dni w żaden inny sposób tego nie odczuli. 

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v