Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

Dziękuję :D

Wszystkiego najlepszego. Zaraz się wpraszam na kawę i ciacho😂

Opublikowano

Urodzin nie obchodzę i życzeń innym też raczej nie składam ale jak wszyscy to wszyscy...

Wszystkiego Naj, zdrowia i piniendzy

Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

No z felgami. Felgi pachniesz @sumek666 bo to od wyjca i wyjdziesz na swoje

Felgi jakie mnie interesują obecnie to minimum 44-48" z rozstawem 6x205mm i otwór 161 mm. 

Lub oś do D-47 skoro w temacie kół

Opublikowano
danielursus3p napisał:

11 minut temu, soltys48 napisał:

Same oponki to widziałem kapitalne ma. Te felgi nie potrzebne..

https://www.olx.pl/d/oferta/opony-rolnicze-kleber-520-70r38-CID757-IDJrwd3.html

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, danielursus3p napisał:

Jak już na temat opon. Alliance do ciągnika dobre będą? Tak patrzę po Internecie to prawie za 8-9 tyś by obuł masseya  w komplet 4 opon

Mam wąskie Alliance z tyłu w Lampo50. Zrobiłem na nich ok. 4000mth w 13lat, w zasadzie żadnego zużycia czy spękań.

Kalina: najlepszego!!!

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
14 minut temu, jacek1296 napisał:

Mam wąskie Alliance z tyłu w Lampo50. Zrobiłem na nich ok. 4000mth w 13lat, w zasadzie żadnego zużycia czy spękań.

Kalina: najlepszego!!!

Znajomy kupił te alliance to niby zadowolony.  Tu znowu chłopaki mówią że nie bardzo. 

9 minut temu, Kallina86 napisał:

Dziękuję! Z kawą nie ma problemu, ale jakieś ciacho to po drodze kup, bo już nie ma :/ 

Się robi 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Trochę przy drogo.  Obuć i w przód to się z 14 tyś zrobi. Chyba żeby dobre używki trafić

Na przód to komuś z siuntki zakoś tylne 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A to on już popsuł swoje???

Same oponki to widziałem kapitalne ma. Te felgi nie potrzebne..

Na stojak pod choinkę do kościoła dasz, ksiądz taniej za ślub policzy

@Kallina86 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! To ile, 18 wybiło???😉

Skoro mowa o kościołach, to tymczasem ja....

20210530_100455.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
MarcinO10 napisał:

Lubi wszystko dokładnie omówić. Tylko organistę słychać 😉

E, nie było tak źle. 10:15 już po wszystkim. macie genialnego organistę. nie spieszy się i wyraźnie śpiewa. podejrzewam, że to też zasługa dobrego nagłośnienia i akustyki. 👍

6465 napisał:

Jak to jego żona to zapraszam go z cała rodzinką na Boże Cialo do Łowicza 😉

Boże, jakie ciało...

Opublikowano

Narko ma z felgami chyba do nh. 

Trochę przy drogo.  Obuć i w przód to się z 14 tyś zrobi. Chyba żeby dobre używki trafić

Trochę inny pieniądz, ale kupiłem dwa koła 18" do przyczepy po 325zł, bo gość nie chciał felg zrucać. Opony przełożyłem, a felgi sprzedałem po 120zł. W ten sposób mam bardzo tanie opony. Najtańsze po 400 były.

Felgi to swoim miejscowym handlarzom opylisz.

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

A to on już popsuł swoje???

Na stojak pod choinkę do kościoła dasz, ksiądz taniej za ślub policzy

@Kallina86 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! To ile, 18 wybiło???😉

Skoro mowa o kościołach, to tymczasem ja....

20210530_100455.jpg

W Licheniu jesteś? Widok z wierzy kościelnej  👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v