Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Łolek napisał:

Żony  dziadek  mawiał  ze strach włożyć  ale i żal   wyjąć 

Inaczej to było. Dzieci się biorą z grzechu i z żalu. Grzech włożyć, a żal wyjąć 🙊

• Thanks 1
Opublikowano
Agrest napisał:

U mnie 43,5mm, od przyszłego tygodnia już tylko słońce , a od piątku upały. 

Oj jak dobrze że N3 nie siałem bo bym sobie zaszkodził.

Dziś miałem w młodych porzeczkach posiać saletrę tylko co z niej będzie na wysuszonej glebie?

To Agrest@ u mnie za maj do tej pory 64 mm

Opublikowano
29 minut temu, Łolek napisał:

Dam Ci  namiar sam zapytaj kolego Ursus 

Myślę że  jak by chciała to by miała 

A po co , tylko tak pytam bo zachwalasz towar 😜

Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

Przypomnij mi region kraju.

Dużo macie sadów i plantacja?

Ja jak żyję takiego roku nie miałem.

Lubelszczyzna ponoć pięknie zawiązała, a teraz wszystko się sypie.

Ogólnie słyszy się o wysokich cenach ze względu na wyczesaną po zimie Europę. 

On Iława, Lubawa 

Opublikowano

Póki co jesteśmy na wieży widokowej w Złotej Górze

Miejsce docelowe Biskupin

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Może to materiał ma stara pannę 😁 

@bratrolnika a gdzie ty się na weekend wybrał?jakie strony i co do zwiedzania? 

Ja jutro miałem jechać do Zoo z małym ale się rozchorował

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Póki co jesteśmy na wieży widokowej w Złotej Górze

Miejsce docelowe Biskupin

Widać pola byki, pastwiska, sady??? Jak nie to po co tam pojechał?🤣

Opublikowano

Gdyby ktoś sobie nie zdawał sprawy że skali zjawiska.

Dęby zjedzone, na każdym po kilka tysięcy sztuk

20210529_084612.jpg

20210529_084501.jpg

Opublikowano

Kurła w lesie jak na lądowisku helikopterów. Masakra

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

O kurła to w Polszy? 😲  u mnie wieczorem po kilka sztuk tylko się kręci, koty wszystkie zjadają. A zawsze było zatrzęsienie

Spokojnie, będzie więcej. 

Dziwiłem się jak ludzie mówili że kilka wsi dalej niszczą wszystko,od 20 lat mam je u siebie i co raz więcej.

Truskawki już definitywnie likwiduję bo szkoda zabawy. Pod pług jesienią w trakcie deszczu na 0,2ha poszło 5l dursbanu. Wczoraj w pół godziny na krótkim kawałku wyjąłem 40 pędraki.

Jedynie porzeczka daje radę się regenerwać

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Pryskaj tylko pytanie czym

No awionetki nie mam.

Lasy dwa lata temu opylali, to jeszcze środki sà do kupienia , tak pryskali...

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

Nie, ale zaraz poszukam.

Domyślam się że śmieszne.

O jebaniutkie zaszaleli🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Nie dopisali x10🤣🤣🤣

Truskawka - 1,30 PLN/kg

Porzeczka czarna - 0,90 PLN/kg

Porzeczka kolorowa - 0,40 PLN/kg

Aronia - 0,60 PLN/kg

Wiśnia - 0,70 PLN/kg

Malina - 2,80 PLN/kg

Śliwka - 0,50 PLN/kg

Rabarbar - 0,50 PLN/kg

Agrest - 0,40 PLN/kg

To samo może  być ze zbożami😬 jest sens kupować teraz nawozy po blisko 2000tys bo handlowcy straszą podwyżkami 🤦‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

O kurła to w Polszy? 😲  u mnie wieczorem po kilka sztuk tylko się kręci, koty wszystkie zjadają. A zawsze było zatrzęsienie

U mnie też dużo tego🙆‍♂️

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Gdyby ktoś sobie nie zdawał sprawy że skali zjawiska.

Dęby zjedzone, na każdym po kilka tysięcy sztuk

20210529_084612.jpg

20210529_084501.jpg

Agrest Ty to WLI dokładnie czy coś trochę dalej bo żeby to nie przylazło do mnie 😁

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Agrest napisał:

A tu chad dla cebuli🤣

20210529_085019.jpg

A co to  🤔

Edytowane przez Ursus932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v