Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

Skoro mowa o lisach jak tego dziadostwa pozbyć się ze stogu słomy ?

U mnie też są , co  więcej rozmnożyły się i teraz są 3 małe , kurde ładne to , może by tak oswoić jak psa🤔 😂

1 minutę temu, Bananek napisał:

podpalić lisa? głupie

Wtedy będzie firefox

• Like 1
Opublikowano

oprocz czystego powietrza sa tez inne programy termomodernizacji- moze sprawdzic, ja nie jestem w temacie, u nas smog kroluje wiec sa i gminne i powiatowe programy.

liski trzeba nakarmic swiezym mieskiem z wkladka, albo wypozyczyc psa mysliwskiego .

wczoraj opryskalem mala sarenke- matka wroci do niej czy bedzie smierdziec i zdechnie ?? na koncu pola i nie chce mi sie po blocie sprawdzac 

Opublikowano
34 minuty temu, soltys48 napisał:

Niech se siedzą myszy choć nie ma

Ale znoszą syf , jak nie kaczkę to jakieś flaki , a to skórę królika i do tego z boku mam warzywnik 

31 minut temu, bratrolnika napisał:

mój teściu powiedziałby: podpalić

Nie za mądre słowa 🤦‍♂️ , odpada , słoma potrzebna a i lisy niech się poprostu wyniosą w sposób humanitarny

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Też to pamiętam 🤔

A mi się coś kojarzy, że córka Ryszarda była chyba młodsza i miała jakieś problemy ze zdrowiem. Rysiek kiedyś coś o tym wspominał. Dobrze pamiętam @Rolnik1973?

Z perliczek to tylko mięso fajne. W sobotę dwie pierwsze zabiłem to waga po ubiciu 1,80kg. Niektóre dwa kilo przekroczą. Za to łapanie i darcie dziobów ich nie znoszę no ale coś jeść trzeba i mieć z czym ziemniaki zajadać.

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

ciekaw jestem co ja bym dostał w nagrodę jakbym zgadł. ponoć była jakaś opcja dla niepijacych.

Pragnę przypomnieć że ja nie zgadywalem, a wiedziałem ☺

Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

No ciekawe 🤔

Kiedyś się podsmialem A ty wybuchleś

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

Może z twoją Magdą to imię wybierał...

Kobiet kolegów nie ruszam 

Opublikowano

To już prędzej ja niż Daniel. Przemek jak byłem po pyry to już wiedzieliście że coś będzie? Już nie pamiętam kiedy to było. Jakoś po wykopkach to musieliście wiedzieć.

Opublikowano
33 minuty temu, 6465 napisał:

To już prędzej ja niż Daniel. Przemek jak byłem po pyry to już wiedzieliście że coś będzie? Już nie pamiętam kiedy to było. Jakoś po wykopkach to musieliście wiedzieć.

Wtedy nie

32 minuty temu, DANDYS napisał:

też nie mieliśmy pomysłu, jakieś marcelki Gabrys wymyślała kurła mnie to z takimi pedałkami się imiona kojarzyły a nie chłopem 😀to po dziadku dostał

Gabryś miał być u mnie

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

wczoraj opryskalem mala sarenke- matka wroci do niej czy bedzie smierdziec i zdechnie ?? na koncu pola i nie chce mi sie po blocie sprawdzac 

Jak nie brałeś w ręce to może wróci, chociaż jak się oprysku nałykała to tak na dwa razy.

Pada sobie równo. A dalej nie pamiętam :ph34r:.

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Pragnę przypomnieć że ja nie zgadywalem, a wiedziałem ☺

Czyli niesłusznie dostajesz nagrodę. Zgłoszę to do komisji przyznającej nagrody. Zdyskwalifikują Cię. 😂

No dziś już kukurydza pięknie wyrzędowała. Bardzo się to dla mnie podoba. Można by się przyczepić do nierównego posiania, ale to szczegół. 

IMG_20210525_163345.jpg

qq tak naprawdę zaraz będzie zakwalifikowała się do oprysku, tylko nie za bardzo jest jeszcze przeciw czemu pryskać. wystrzeliła jak szalona w górę, a chwasty ani myślą rosnąć. może uda się w ekologii utrzymać i qq zagłuszy całkowicie chwasty🤔 przyoszczędziłby człowiek parę złotych na następny sezon.... ech, marzyciel

Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

7mm dzisiaj. Ciepło się zrobiło i parno, na noc znowu coś się przywlecze pewnie. Piątek albo sobota trzeba ciąć trawy może akurat trafi

I na niedzielę zbierać🤔

Opublikowano

sa srodki ktorymi mozna pryskac od 1 listka ,ja wczoraj troche zrobilem bo srodka braklo , trawy jakos nie brakuje.

znowu papra bo to nawet deszczem nie mozna nazwac.

gdyby patrzec na prognozy to siano dla koni to za kilka tygodni bedzie mozna suszyc, obawiam sie powtroki z tamtego roku 2 ha zgnilo, ostatnie konczylem kolo 20 lipca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v