Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Litr pokropiło, zimno jakoś się tak zrobiło, +13 na zewnątrz i jakiś wiatr się zerwał.

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

@pafnucy jakie  5 lat🤦‍♂️, a po drugie wcześniej nie patrzyłem na te 60/7045

wieszPan. w sumie to szczerze mówiąc, to przez ten czas poszukiwań Twoich, to w sumie już nie wiem czego Ty tak naprawdę szukasz. rozrzut cenowy spory. modele też. nawet marka niepewna. jedynie z ciekawości. Ty chcesz coś kupić? czy tylko z nudów tak sobie udajesz że szukasz?

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

ponoć na weekend przychodzą mężczyźni pielęgniarze tak więc nie plecy szykuj, a sznureczek do mydła wiąż.

Ja już tu drugi weekend kibluje facetów nie ma. Ale pójdę po wodę na herbatkę to będę wiedział. 

Opublikowano
4 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Ja Lubelak z dziada

przez grzeczność nie zaprzeczę....

Opublikowano
1 minutę temu, debrzyna napisał:

jak by przyszła w moim wieku

skąd wziąć??? :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Wielkopolsce macie szczęście z kasy odbudowy wybudują wam Zbiornik retencyjny i wysiedlą dużo ludzi z uprawy pól .

Zimno się zrobiło .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

i wysiedlą dużo ludzi z uprawy pul .

pól 🧐

Opublikowano
pafnucy napisał:

1 minutę temu, galan99 napisał:

i wysiedlą dużo ludzi z uprawy pul .

pól 🧐

nie wiesz - nie poprawiaj. w okolicy extrabyka występuje nazwisko Pul więc może o nich chodziło.

Opublikowano
30 minut temu, pafnucy napisał:

nie no. wszystko oki. ale udawaj że Ty z Giżyc.

U was też są Giżyce???

17 minut temu, debrzyna napisał:

No tak ,bo jak by przyszła w moim wieku to od razu ręce by ozdrowiały 

Gorzej jakby to ona kazała Tomkowi żeby jej plecy umył

9 minut temu, Bananek napisał:

nie wiesz - nie poprawiaj. w okolicy extrabyka występuje nazwisko Pul więc może o nich chodziło.

Może to z angielskiego, pull-pchać

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

U was też są Giżyce???

nom. zara za Wieprzem.

Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Blacha 90 gr tak jak u Ciebie.  1.10zl za grubsze.

U mnie w okolicy takich czerwonych jarych zbóż w tym roku masa🙆‍♂️ ponauczali się tylko że obornik i nawozy i musi rosnąć.

To jeszcze pół biedy. On ma na 11ha 20 rozrzutników obornika rocznie i tylko saletrzak i saletra. Ojciec mu kosi po ziemi, cała słoma z pola zabrana... U mnie zasobności wysokie, co 2 lata obornik 40-50t i pod mieszankę  jeszcze daje 150kg poli8. I tak dziwne, że tam wogóle coś rośnie 😂

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Gorzej jakby to ona kazała Tomkowi żeby jej plecy umył

ojjjjj mył byyy.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Mówiłem że będziesz rwał? ☺

Tomek uprawa kopru na zielono jest specyficzna bo on jest taka menda że dziś jest jeszcze ładny i wciągu nocy może się zrobić czarny i po uprawie.Zaistniala taka obawa bo trafiłem takie małe gniazdo z tą zaraza i dlatego rwę.

Miałem jutro rwać i w niedzielę trochę i wieczorem jechać ale jak mus to mus

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

wieszPan. w sumie to szczerze mówiąc, to przez ten czas poszukiwań Twoich, to w sumie już nie wiem czego Ty tak naprawdę szukasz. rozrzut cenowy spory. modele też. nawet marka niepewna. jedynie z ciekawości. Ty chcesz coś kupić? czy tylko z nudów tak sobie udajesz że szukasz?

Szczerze mówiąc to dwa potrzebuje , 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v