Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

o policji napewno bym się dostał ale po pierwsze nie chce, a po drugie teść nie lubi i mówi że to zły zawód,to jeszcze gorsze gadanie by było w domu.

idź na milicjanta, choćby na złość staremu

w dodatku możesz go postraszyć pałowaniem, albo chociaż niebieską kartę mu założysz🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

idź na milicjanta, choćby na złość staremu

w dodatku możesz go postraszyć pałowaniem, albo chociaż niebieską kartę mu założysz🤣

Ototo, chłop myśli sobie życie ułożyć a pod uwagę bierze zdanie teścia 🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

czy ja wiem???

wychodzę z założenia że jak Kuba Boku, tak Bóg kubańczykom...

To tak jak i ja. Przyłazili nie raz żeby im coś pospawać albo co innego to kulturalnie odpowiadałem że jak znajdę chwilę 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

taki PR sobie robisz, znaczy się

Coś tam łażę robię, ale bez przesady żebym tyrał nie wiadomo jak. Tym bardziej że już mnie nudzi te rolnikowanie 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Coś tam łażę robię, ale bez przesady żebym tyrał nie wiadomo jak. Tym bardziej że już mnie nudzi te rolnikowanie 

Widać nie jesteś urodzony farmer. To się lubi albo nienawidzi 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

I koło się zatacza. Nienawiść się szerzy

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz! 

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Widać nie jesteś urodzony farmer. To się lubi albo nienawidzi 

Monotonia... Tak jak jedna baba się nudzi, tak i te gospodarzenie 

Opublikowano
14 minut temu, FarmerDyzio napisał:

taki przykładny katolik i takie rzeczy ?

Z niego taki katolik że w kościele był ostatnio na moim ślubie 

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

dobrze ze Merlin krowy wydoi, tak by już dawno pewnie rzucił gospodarzene

Masz rację, chce doić niech doi. Pół stodoły jeszcze pod jalowki przerobię na głęboka ściółkę i niech to jest jak jest... Więcej nie chce, właduje tam że 20 sztuk i niech to sobie żyje. Właduje słomy siana i wleje wody, zajrzę raz na dwa dni i z bani 

Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Obejrzyj sobie Ryśka idola na juwdupie, on  takim sprzętem sieje na ogrodzie. 

@bratrolnika chłopakowi z wioski przywieźli drabiny paszowe do obory na byki, ty ogarnięty to może będziesz wiedział, zarówno profil jak i rurki są po całości nie zgrzane... Normalnie zagięte wszystko ładnie tylko na łączeniu nie zgrzane, co 30cm spawem cheftneli, ścianka 2mm 🙆 to jest jakiś drugi gatunek czy odrzut? Chłopak chciał tanio kupić, a teraz załamany, nie chcą tego zabrać bo niby na zamówienie i fakturę zostawili... stal po cenie jak za normalny materiał na składzie...

Cwaniaków nie brakuje. Dziś u chłopa z olx cielak na regionie zajechałem nie ten że zdjęcia, nic zdarza się, potem się odmlodzil względem dni z ogłoszenia , kasa załadowany w pośpiechu papier wrzucił do samochodu w drodze zaglądam a tam 3 miesiące już ma. Ogień znowu do chłopa a on zdziwienie że cielaka mu oddaje. Oj ręce powstrzymałem 😤

Opublikowano
35 minut temu, Belaruss820 napisał:

Byłem na etacie,kasa jeszcze była przed podwyżkami. Coś tam zostawało ale żeby z tego wyżyć na swoim to by się nie udało,nawet z dwóch etatów z żoną. Najgorsze że tu takie zadupie że na wschód nic się nie znajdzie,jedynie straż graniczna do której już się kiedyś starałem ale też mi odradzali. Do policji napewno bym się dostał ale po pierwsze nie chce, a po drugie teść nie lubi i mówi że to zły zawód,to jeszcze gorsze gadanie by było w domu. Jest jeszcze jedna opcja na którą złożyłem papiery ale czekam na odpowiedź. Z gracą jestem nauczony od małego. Bo rodzice mają buraki cukrowe i fasole. Można powiedzieć że ja więcej w polu motyką zrobiłem niż teść bo on to takiej pracy nie nauczony a tym.bardziej moja żona. Ziemniaki tylko aby posadzić i zielem zarosną. W tamtym roku jak obdziabalem to kombajn się nie zapychał no i ziemniakow było sporo. Ogród teściowej pomagam robić i pielić to ona chociaż mi za to podziękuje i mowi że beze mnie to ona nie dałaby już rady. 

Jakby Cię na policaja wzięli to wcale nieglupi pomysł... U mnie z rodzinki jeden poszedł, chłop 40lat jeszcze chyba 4lata i emerytura. Tyle że strasznie się zmienił. Kawał h*ja nie do życia. Jego matka woli do mnie przyjechać pomagać przy ziemniakach czy tak o sobie posiedziec tydzień niż do niego iść na dwie godziny. Ile razy ciotce brakło emerytury na życie to pierwsze do mnie dzwoni z prośbą niż do syna... 

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Jakby Cię na policaja wzięli to wcale nieglupi pomysł... U mnie z rodzinki jeden poszedł, chłop 40lat jeszcze chyba 4lata i emerytura. Tyle że strasznie się zmienił. Kawał h*ja nie do życia. Jego matka woli do mnie przyjechać pomagać przy ziemniakach czy tak o sobie posiedziec tydzień niż do niego iść na dwie godziny. Ile razy ciotce brakło emerytury na życie to pierwsze do mnie dzwoni z prośbą niż do syna... 

Dlatego też nie chce takiej metamorfozy nagłej. Ale wiadomo że stabilne zatrudnienie,tylko najgorsze te początki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v