Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

pisze o tym ,że często tutaj pisał że wrócił z kościoła, rekolekcji itp wcale bym się nie zdziwił gdyby tam coś złapał

Ja też chodzę i co ?? I tak samo do marketu , armir odebrać paszportu cielunow , albo do hurtowni po ŚOR i w wiele innych miejsc 

A  możesz  zarazić się wszędzie 

no to chodź. Zaraz się okaże że dalej będziemy nosić maseczki i przedłuża obostrzenia. Przywleczesz coś do domu i któryś domownik zachoruje to ciekawe jak się będziesz czuł. Trzeba odróżnić co jest niezbędne do życia a co nie. I chyba się pogubiliscie o co chodzi w byciu katolikiem. Jak nie to wam podpowiem. Tu nie chodzi o cotygodniowy meldunek na mszy

Opublikowano
43 minuty temu, Łolek napisał:

Panowie lepsze dysze ezektorowe cz zwykle plaskostrumieniowe na chwasty w oziminach pytam bo nigdy ja ezektorowych nie używał 

Na zwykłych uzyskasz drobniejszą kroplę i lepsze pokrycie

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

no to chodź. Zaraz się okaże że dalej będziemy nosić maseczki i przedłuża obostrzenia. Przywleczesz coś do domu i któryś domownik zachoruje to ciekawe jak się będziesz czuł. Trzeba odróżnić co jest niezbędne do życia a co nie. I chyba się pogubiliscie o co chodzi w byciu katolikiem. Jak nie to wam podpowiem. Tu nie chodzi o cotygodniowy meldunek na mszy

Tak czytam te twoje wypociny i radzę tez tobie wreszcie wyjść trochę do ludzi. najwyraźniej od siedzenia w domu już Ci coś ciśnie na dekiel.

• Like 1
Opublikowano
Bananek napisał:

FarmerDyzio napisał:

Tak czytam te twoje wypociny i radzę tez tobie wreszcie wyjść trochę do ludzi. najwyraźniej od siedzenia w domu już Ci coś ciśnie na dekiel.

pisz konkrety w którym miejscu się ze mną nie zgadzasz albo stul pysk

Opublikowano
Bananek napisał:

rsm poleciał na oziminę, może padać. wokoło sadzą kartofiejkę. ja czekam. z qq tak samo. trzeba by za wniosek się wziąć.

miesiąc przedluzyli to może jeszcze kilka cielaków się urodzi a jałówki staną się krówkami około 15 się złoży

Bananek napisał:

FarmerDyzio napisał:

siedzę i nie siedzę w domu ale w tym przypadku popieram tego co na mnie fukał pajaca 🤪

Opublikowano
slawek74 napisał:

miesiąc przedluzyli to może jeszcze kilka cielaków się urodzi a jałówki staną się krówkami około 15 się złoży

ja mam i tak nadwyżkę więc nie robi mi różnicy czy coś nowe dojdzie.

Opublikowano

W kościele jeszcze nie ma sytuacji gdzie jest bliski kontakt człowieka z człowiekiem,jedynie znak pokoju jak ktos dłoń podaje. Za to w biedronkach to można się zarazić,np w okolicznej biedronce czasami już rano nie ma płynu do dezynfekcji,a jak już jest to leje ile się da,na raczke od wózka,swoje dłonie bo kto wie jakie licho może siedzieć tam. A w przychodni jest taki dozownik że można się pooblewać taką duża dawkę płynu daje na raz.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

W kościele jeszcze nie ma sytuacji gdzie jest bliski kontakt człowieka z człowiekiem,jedynie znak pokoju jak ktos dłoń podaje. Za to w biedronkach to można się zarazić,np w okolicznej biedronce czasami już rano nie ma płynu do dezynfekcji,a jak już jest to leje ile się da,na raczke od wózka,swoje dłonie bo kto wie jakie licho może siedzieć tam. A w przychodni jest taki dozownik że można się pooblewać taką duża dawkę płynu daje na raz.

tia nie ma bliskiego kontaktu 😂😂😂 jakby było z 50 osób w kościele to może i spoko. ale nie wiem gdzie tego przestrzegają

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

Przecież i tak tylko do 20 krów i 20 bydła płacą tyle to chyba masz... Moja karencja jutro się kończy i jałówki chyba pojadą po niedzieli

Opublikowano
18 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Kultury się trochę naucz, wtedy dopiero próbuj uświadamiać innych

Opublikowano
pedro2 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

Przecież i tak tylko do 20 krów i 20 bydła płacą tyle to chyba masz... Moja karencja jutro się kończy i jałówki chyba pojadą po niedzieli

są dwie jałówki wycielone przed 24 miesiącem i zaraz skończą i cieląt też 20 będzie kilku starych krów chciałem się pozbyć

FarmerDyzio napisał:

aha i dostaniiesz wskazówkę od pajaca ; wiek bydła liczysz na 15 mają. także jałówki nie staną się krowami wg przepisów

a jak 5 maj uzyska wiek 🤔

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

tia nie ma bliskiego kontaktu 😂😂😂 jakby było z 50 osób w kościele to może i spoko. ale nie wiem gdzie tego przestrzegają

Przestrzegają tak, gdzie ludzie myślą. U mnie pilnują limitu, odległości, nikt na nikogo nie chucha i odpukac, ale od początku plandemii nikt z kościoła zachorowany nie wrócił. za to np z przychodni, że sklepu łatwiej przynieść. to, że u Ciebie ludzie nie przestrzegają obostrzen nie znaczy, że wszędzie się tak dzieje. jak już ktoś pisał: spójrz na świat z innej perspektywy niż twoja.

• Like 2
Opublikowano
sladan napisał:

18 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Kultury się trochę naucz, wtedy dopiero próbuj uświadamiać innych

on mnie pierwszy obraził. I niestety musiałem mu odpowiedzieć na jego poziomie żeby zrozumiał

a co za różnica kiedy uzyska wiek. Liczysz na 15 maja. i nieważne kiedy składasz wniosek.

Bananek napisał:

FarmerDyzio napisał:

Przestrzegają tak, gdzie ludzie myślą. U mnie pilnują limitu, odległości, nikt na nikogo nie chucha i odpukac, ale od początku plandemii nikt z kościoła zachorowany nie wrócił. za to np z przychodni, że sklepu łatwiej przynieść. to, że u Ciebie ludzie nie przestrzegają obostrzen nie znaczy, że wszędzie się tak dzieje. jak już ktoś pisał: spójrz na świat z innej perspektywy niż twoja.

a skąd możesz wiedzieć gdzie się zaraziles ? 😂 na wyniku testu jest napisane że w sklepie w nie kościele 😂😂😂😂

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

a skąd możesz wiedzieć gdzie się zaraziles ? 😂 na wyniku testu jest napisane że w sklepie w nie kościele 😂😂😂😂

otóż to, a ty uparcie twierdzisz, że w kościele największe ryzyko. 😀 wyjdź do ludzi, dobrze Ci radzę. 😀😀😀😀

Opublikowano
czy ja napisałem że w kościele największe ryzyko ? Człowieku ja piszę że trzeba ograniczać ryzyko do minimum !!! Rowie dobrze możesz pomodlić się w domu. Bóg się nie pogniewa! co najwyżej ksiądz, że na tacę nie dostał. Jak dalej nie rozumiesz to poproś kogoś bystrzejszego żeby Ci wytłumaczył
Opublikowano

U nas na wsi kobitka zmarla 57 lat nigdzie nie chodzila a domownicy przezorni ale choroby inne miala wcześniej 

Najważniejsze to nie dać się  zwariować mnie polamalo w październiku a tescie dzięki Bogu do dziś  zdrowi wiec zalecam zimną głowę 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v