Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Bananek napisał:

dawaj ci zrobię. już wiem co i jak. Ale z jednego to raczej będzie bieda edyszyn. ja już myślę o jeszcze dwóch, bo mam akurat dwa zapasowe.

koszt jednego takiego panela to: 15zł grzejnik, 15zł dwa plastry styroduru, 65zł szkło, 12zł profil na ramkę, 6zł pianka montażowa, kilka złączek hydraulicznych za ok 20zł z PP-R, 5zł farba w sprayu, silikon 13zł.

Grzejnik dwupłytowy, więc jakby go rozciął to będzie 120x140, wydaje mi się że swiat i ludzie. Na obudowę płyta warstwowa 40mm też jest. 

Opublikowano

To ja 35 lat grzejniki w spadku po ojcu trzymam nowe nie zakładane i na złom już tyle razy miały jechać a tutaj się okazuje że są bezcenne 😉

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Grzejnik dwupłytowy, więc jakby go rozciął to będzie 120x140, wydaje mi się że swiat i ludzie. Na obudowę płyta warstwowa 40mm też jest.

jakbyś działał coś w tym kierunku to proponuję przyspawac nypel po przekątnej. ja przy następnych tak zrobię. moim zdaniem powinny być wydajniejsze.

HF86 napisał:

To ja 35 lat grzejniki w spadku po ojcu trzymam nowe nie zakładane i na złom już tyle razy miały jechać a tutaj się okazuje że są bezcenne 😉

kurła. A jak pytałem czy kto ma do sprzedania grzejniki to cicho siedział.

• Thanks 1
Opublikowano

A bo mnie tu wtedy nie było pewnie. Zrobim konsorcjum i podbijem rynek 🙃

Opublikowano

I odpadami plyty warstwowej z rozbudu, jeszcze dotacje jakieś dadzą z ue na utylizacje śmieci 😆

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

A no

IMG_20210423_125842.jpg

Ciekawe czy to zwykła wytłoczona blacha czy utwardzona ? Myślę że zwykła.

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Wczoraj i

Dzisiaj 

IMG_20210423_120938.jpg

IMG_20210424_153319.jpg

Nie prędko w to wjedziesz. Nie myślałeś ruszyć to bronami na długiej linie ?

@Cebulj czytałeś ?

Opublikowano
HF86 napisał:

I odpadami plyty warstwowej z rozbudu, jeszcze dotacje jakieś dadzą z ue na utylizacje śmieci 😆

Może jeszcze jaki laminat ze ślepska by wydziadował albo pleksę zamiast szkła.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dsbh napisał:

Ciekawe czy to zwykła wytłoczona blacha czy utwardzona ? Myślę że zwykła.

Nie prędko w to wjedziesz. Nie myślałeś ruszyć to bronami na długiej linie ?

@Cebulj czytałeś ?

Podobno łatwiej podyplomowe studia zrobić a kurs trwa 1 rok

Edytowane przez Cebulj
Opublikowano

Heh ja cały tydzień przy woreczkach 😋 jutro po śniadaniu jak się legne to do wieczora nie wstaję. Kobita plecy rozmasowała, od razu ulga

6 minut temu, Strongman napisał:

Cały dzień przy woreczkach z ziemniakami czas na browara.

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jak pisze to znaczy że  wszystko gra🙂 tylko przyczepy zapomniał wstawić🙆‍♂️

Ja wstawiłem, to prawie że nikt nie komentuje, takie kolegi....😭

jaka przyczepa, takie zainteresowanie... zobaczysz jaki będzie szał jak Zbych wrzuci

Opublikowano
32 minuty temu, Cebulj napisał:

Na mnie też byli źli ze poszedlem na ekonomie bo jak się pytałem jakie powinno być ph gleby to mi przygadali ze jakbym poszedł na rolnicze to bym wiedział. @dsbh @gregor1284 @pafnucy @daron64

Wątpię czy to cokolwiek by zmieniło, po ekonomi coś mało ekonomiczny jesteś, moim zdaniem strata czasu i pieniędzy na twoją edukację.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v