Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, PRIMO napisał:

Mam dwoje takich w domu i uwierz mi że grosza nie dają na nic. 🤨

@Agrest 

A przelewy elektroniczne po ile u was?

U mnie wewnątrzbankowy jest za friko a zewnętrzny 1 zeta niezależnie od wielkości kwoty. 

Elektroniczne u mnie w spółdzielczym 1,2 zł.

Wewnętrzny friko, sorbnet za godzinę na koncie w innym banku 22zł. W placówce 6,5zl jak nie więcej za rachunki. A wypłata z konta w okienku nie wiem czy nie więcej...

43 minuty temu, Andpol napisał:

Ja mam w BS wszystko za darmo.

Jesteś pewien? Często jest wszystko za darmo tak jak u mnie wypłaty z bankomatów, płatności kartą, ale miesięcznie chyba 25 czy 31zl za kartę niezależnie od ilości operacji. Wyrobienie karty za free. Ja gotówką mało co płacę

Opłaty wszystko przez internet, a do banku tylko jak kartę bankomat zeźre albo pusto w bankomacie

• Like 1
Opublikowano

o dziwo nie pada-choc zapowiadali, za to ostro wieje-moze cos obwieje.

jakis kamikadze wjechal na pasek rozsiewaczem, ale tam rowy w kolo i na gorce-czytaj od 5 lat grosza nie zarobil na tym polu. a tak to woda stoi i mokro-przed chwila mnie wyciagali z ogrodu.........

Opublikowano
Agrest napisał:

A który ty rocznik?😁

Nie mam karty i konta internetowego dlatego że nie potrafię obsłużyć, tylko dlatego że tak chcę. 

Dlatego też że chcę nie biorę żadnych faktur na śor i nawozy. Tak jest wygodniej i bezpieczniej.

Jak zacznie na chleb brakować to może zacznę na rachunkach oszczędzać.

Zakupy to tylko gotówka.  

Płatność kartą to duże obciążenie dla sklepów, które zostaje przerzucone na klienta. Ja jako gotówkowiec powinienem mieć rabat względem innych😁

U mnie też tylko gotówka, nawet karty bankomatowej nie posiadam, bo po co🤔 Aby gotówka w kieszeni była to dam Sobie radę😁😉

PRIMO napisał:

45 minut temu, Piotrek1975 napisał: A emerytur nie widzi, pewnie emeryturki w domu🤔😁 Mam dwoje takich w domu i uwierz mi że grosza nie dają na nic. 🤨

Jak moi rodzice żyli też mi nie dali gr, jak założyłem rodzinę, musiałem liczyć na siebie. Ale znam dużo przypadków gdzie oddają wszystko🤔 swoim następcą na roli.

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

zapłacone tak samo karta do płacenia w sklepie tylko dotykasz bez zadanego kodu i zapłacone

I jeszcze ekspedientka nie ma możliwości grosika być "winna" :D

12 minut temu, pedro2 napisał:

Brzoza puszcza pierwsze listki i jednego mleczyka kwitnącego znalazłem 😂 czyli sam czas na sadzenie kartoflaków..

Jak mirabela kwitnie to czas na sadzenie :D

Opublikowano (edytowane)

U mnie brzoza jak puszcza pierwsze listki to już można ruszać 😋 do tej pory same "puce" wisiały, kwitła. 

ojciec też ma emeryturę i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby się domagać... Fajki i browarek mu kupuję, jedzenie tak samo na jednym garnuszku. W sumie to nie wiem na co on wydaje, ale zawsze mu mało na koncie 😋

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Mógłbyś bardziej kadr w lewo dać? 🤔

Nie, nie mógłbym

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

😂

😂

Zobacz jak dół odstaje, a mówił że warsztat zamkniety😜

Nic nie odstaje, wszystkie dzieci w domu

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ta będę kurier nie odbiera odział siedlce nie odbiera a alegro o

Screenshot_20210421-133208.jpg

Piszę że doręczona. Pewno sąsiadowi zaniósł i teraz sąsiad cie zaleje

2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

Chwile nie zaglądałem na forum to i mnie ominęło, że @pafnucy Masseyem teraz jeździ - no gratulacje.

Chyba trza się w końcu wybrać za rzekę :D

Uważaj, w starciu z zetorem miałeś jeszcze jakieś szanse, z MFem to tylko mokra plama zostanie

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Młodszy ode mnie a starej daty. 😩

No co ty??? Ja zawsze myślał że ty gdzieś w moim wieku, może parę lat więcej, ale az tak???

Agrest to już niedługo dziadkiem będzie pewnie🤪

47 minut temu, pedro2 napisał:

Jesteś pewien? Często jest wszystko za darmo tak jak u mnie wypłaty z bankomatów, płatności kartą, ale miesięcznie chyba 25 czy 31zl za kartę niezależnie od ilości operacji. Wyrobienie karty za free. Ja gotówką mało co 

W mBanku wszystko za darmo, za kartę pobierają chyba z 4zł, ale jeśli 3 razy w miesiącu zapłacisz kartą to się nie płaci

Przelewy po 50tys.zł robiłem, nawet 1zł prowizji nie wzięli

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie doręczona bo nie ma czerwonej  kropki.

Już wszystko wiem

Nie napisał numeru domu, a kurier zamiast zadzwonić zapytać to odesłał spowrotem,

No ale dobrze się stało no zamówiłem jeszcze jedną rzecz i razem przyjdzie w cenie przesyłki bo od tego samego.

Jednak widzicie los sprzyja 

No ma być w piątek.

A tertaz leje deszcz aż huk🙆🏻‍♂️

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
48 minut temu, bratrolnika napisał:

Jeszcze jest u kuriera. Tam gdzie na pomarańczowo to znaczy że odhaczone.

Edit. I się wyjaśniło.

@Rolnik1973padało u Cb? Mnie minęło bokiem.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

za kartę pobierają chyba z 4zł, ale jeśli 3 razy w miesiącu zapłacisz kartą to się nie płaci

Zmienili to. Jak masz aplikację na tel, to masz w powiadomieniach. Było, że od 3 płatności kartą, a teraz od wysokości płatności. Od 300 albo od 500zł miesięcznie za darmo. 

• Thanks 1
Opublikowano

Dziś z P4 pani dzwoniła z przedłużeniem umowy. Wychodzi że era tanich abonamentów się kończy. 

W każdej przedstawionej ofercie internet jest z limitem, po wyczerpaniu jest wyłączany. Do tej pory tylko zwalniał. Ceny za dodatkowy pakiet oczywiście w górę. 

Opublikowano
Agrest napisał:

Dziś z P4 pani dzwoniła z przedłużeniem umowy. Wychodzi że era tanich abonamentów się kończy. 

W każdej przedstawionej ofercie internet jest z limitem, po wyczerpaniu jest wyłączany. Do tej pory tylko zwalniał. Ceny za dodatkowy pakiet oczywiście w górę. 

Zobacz sobie w plushu, podstawa 30gb neta, yt masz10gb dodatkowe , fb messnger za darmo

a w plusie najtańszy pakiet i 2gb neta oferowali później 4gb pojebani

• Like 1
Opublikowano

A daj spokój,  na ich pojebane reklamy z wyliniałym sepleniącym pluszakiem robił nie będę.

Telefony dzieciaków. Niech się uczą gospodarowania bajtami. W domu jest WiFi bez limitu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v