Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
robert55555 napisał:

@Belaruss820

Czytam twoje wypowiedzi i współczuję. Nie daj sobie wejść na głowę. Określ jasno granice zachowań. Nie denerwuje się bo stres jest cichym zabójcą. Zrób zlewke teścia.

Najważniejsze żeby żona była po twojej stronie.

Mam gorzej niż ty. Życie i zdrowie jest ważniejsze, czasami trzeba dużo za to płacić.

Robert, dziś wszedłem na ewniosek i pierwsze co to pozwalają mi za dobrostan kasę wziąć. z racji tego, że świnie sa w gospodarstwie. co miałbym zrobić żeby te kasę wziąć? polepszyć warunki czy jak?

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Jutro się wymienić sprzętem i już, Teść bierze co mu potrzebne a Ty co tobie i dobra. 

Żeby zrobić gadowi na złość to pierwszy zakomunikuj że bierzesz sprzęt żeby pomóc Koledze, teściu jest pod ścianą. 

Oczywiście o jego planie przecież nie wiesz 😂

Gdybym był ch***m na 100% to bym przestawił kółka wysiewające na drobny wysiew. Nie połapaliby się za chiny i zamiast powiedzmy 200 wysialiby 100 na hektar. Ale w głębi serca nie jestem taki.

Jak jutro okaże się że ten kuzyn przyjedzie to ja beż gadania biorę ciągnik i do kumpla jadę kończyć bez wiedzy teścia,a później też mu wygarne że nie jestem.sponsorem,taki mam plan i prawdopodobnie wypali na 100% bo ja roboty mam na godzinę góra dwie, a on an pół dnia albo i więcej. Zdam relację jak się dzień zakończy bo gdzieś muszę się "wygadac", a lubię poczytać Wasze opinie,nawet też najgorsze.

@jarecki żebym mógł wziąć wolne to by było super. Jak mnie nie ma albo nie moge nic robic to teściowa zasuwa(a jej mi trochę szkoda bo z nią dobrze żyje a sama ma swoje sprawy)

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Jak sprzęt na Ciebie, a gospodarstwo na żonę, to rób swoje i nie zaprzątaj sobie głowy gadaniem. Szkoda zdrowia. Po co się zastanawiać jak komuś dopiec, i jak odpysknąć? Siej jak chcesz, rób u kogo chcesz. Kupuj co potrzebne, sprzedawaj co nie potrzebne. Teścia olej. Obojętność boli najbardziej.

Tylko że jak robię po swojemu to za plecami mam gadanie że tak nie powinienem robić. Albo teść do mnie w trzeciej albo bezosobowo się odzywa. Już sporo rzeczy po swojemu zrobiłem ale oczywiście nie tak jak on by chcial

Opublikowano

I co Cię to obchodzi co kto gada. Sąsiedzi też Cię pewnie obgadują. To też chcesz przeżywać? Z kuzynem żony pogadaj, że jak coś chce to niech do ciebie dzwoni. Ty pomożesz mu. On może kiedyś tobie. Teść nie będzie miał nic do gadania.

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

Gdybym był ch***m na 100% to bym przestawił kółka wysiewające na drobny wysiew. Nie połapaliby się za chiny i zamiast powiedzmy 200 wysialiby 100 na hektar. Ale w głębi serca nie jestem taki.

Jak jutro okaże się że ten kuzyn przyjedzie to ja beż gadania biorę ciągnik i do kumpla jadę kończyć bez wiedzy teścia,a później też mu wygarne że nie jestem.sponsorem,taki mam plan i prawdopodobnie wypali na 100% bo ja roboty mam na godzinę góra dwie, a on an pół dnia albo i więcej. Zdam relację jak się dzień zakończy bo gdzieś muszę się "wygadac", a lubię poczytać Wasze opinie,nawet też najgorsze.

@jarecki żebym mógł wziąć wolne to by było super. Jak mnie nie ma albo nie moge nic robic to teściowa zasuwa(a jej mi trochę szkoda bo z nią dobrze żyje a sama ma swoje sprawy)

Kurła ją nie w temacie, wypity jestem i nie wszystko pojmuję.😉

Ale +10 w skali 10 za podejście I dzielenie się problemem. Lej na teścia ciepłym moczem, zwłaszcza jak mu ciepło.  Niech będzie mu gorąco👍

Pomagaj koledze/ kuzynowi - to zaprocentuje. Prawdopodobnie dłużej z nim jak z teściem. 

Z teściową nie wnikam. Jak wam dobrze to jestem pewien - dla dobra córki cię nie zdradzi😜😜😜😜😜😆

Opublikowano

@Belarus a czy odnalazł byś się w pracy poza rolnictwem. Teść jak to teść pewnie przyzwyczajony ze to on decyduje i ciężko przekazać pałeczkę. A gospodarkę jak widzę ze zdjęć masz super nawet ci trochę zazdroszczę ale w pozytywny sposob😆😆😆

Opublikowano
robert55555 napisał:

poczytałem. wiem tyle samo co przed lekturą. 😀 czyli teoretycznie trzeba wypraszać w klatce, ale nie musowo. tylko rejestr wyproszeń prowadzić i księgę, która i tak prowadzę. ile za to płacą? warto głowę zawracać? A jak nie będzie wyproszeń to też zapłacą?

Opublikowano

Kurĺa, kiedyś to było. Na zachwaszczonych terenach SGGW pomiędzy akademikami a wydziałami roxpiczynał się sezon motocyklowy. Ależ to ryczało. Ech... kiedy to było. Ostatniego roku jakaś kobieta w popisach zginęła i się skończyło.

Dziś koło mnie na Bałtów pomykali

Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tak, tylko stary dowód teść zgubił i bede załatwial w wydziale.

To jak teściu jeszcze żyje to łatwa sprawa do załatwienia. A jak jeszcze znajomą masz w WK to pudełko dobrych czekoladek i wygrzebie z archiwum co trzeba

Opublikowano

Nikt mnie nie pytał o dobrostan do świń. Jesteś 1 osoba która o to mnie pyta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v