Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Pisałeś wcześniej, że śpiący żeś ciągle jest, zbadaj cukier jak koledzy wyżej piszą ale oprócz tego kup sobie jakiś zestaw witamin z żelazem i koniecznie zeby była w składzie wit B12 .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, HF86 napisał:

mówiłem nie pij kawy na noc, nie  zaśniesz. 

ludzie niby jakieś barany liczą jak nie mogą spać ,a Ty laski Daniela 🤔😄

Ale to liczenie  owiec pomaga,ja wystarczy że doliczę do trzeciej i śpię......

No czasami do wpół do czwartej😃

Edytowane przez Baks00
  • Haha 2
Opublikowano

Ciągle to nie ale mam takie napady że nie mogę sobie poradzić. Nawet w południe. 

Opublikowano
16 minut temu, danielursus3p napisał:

Nie trzeba dam se radę 🤔

Umiesz do tylu:P?

17 minut temu, HF86 napisał:

mówiłem nie pij kawy na noc, nie  zaśniesz. 

ludzie niby jakieś barany liczą jak nie mogą spać ,a Ty laski Daniela 🤔😄

Zasnę, zasnę. Konieczność wstania o 6 mnie skutecznie uśpi.

Laski Daniela na pewno ładniejsze, niż jakieś tam barany.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, danielursus3p napisał:

Ciągle to nie ale mam takie napady że nie mogę sobie poradzić. Nawet w południe. 

Miałem tak, że jak jechałem samochodem to mnie muliło po pół godzinie. Traktorem na długich polach tak samo. Prawdopodobnie problemem był zły sen. U mnie wtedy spowodowany infekcją zatok. Bezdech senny też to powoduje. Niby człowiek śpi, ale się nie zasypia, Ojciec mój to ma.  Kiedy się nie położy to zasypia. Rano, w południe czy wieczorem. Filmu nigdy do końca nie obejrzy, bo zaraz śpi. 

Opublikowano
38 minut temu, danielursus3p napisał:

U mnie po części też się w ten sposób zaczynało . Dla pewności weż zrób kilka pomiarow .  Z kolei objawem wysokiego poziomu jest ciągle pragnienie i siuranie ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Pisałeś wcześniej, że śpiący żeś ciągle jest, zbadaj cukier jak koledzy wyżej piszą ale oprócz tego kup sobie jakiś zestaw witamin z żelazem i koniecznie zeby była w składzie wit B12 .

A gówno to daje 

Opublikowano

dieta, regularnie spozywanie posilkow-przynajmniej 5 razy dziennie, ograniczyc slodycze, ja tak balansuje na krawedzi choroby ze 20 lat, robilem niedawno kompleksowe badania -cholesterol w normie, cukier juz na granicy 100 % za to cisnienie w gore-nerwy czy co..

jedyna witamina ktorej potrzebujemy to d i to  w zimie-reszta jest w pokarmie. suplementy diety sa zbedne i kosztowne.jesli ktos pije duzo kawy to magnez potrzebny.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, DANDYS napisał:

no potraktowała mnie jak powietrze, bo jak siostrzyczki przyjadą to już ch*j, leci za nimi jakby nie miała swojego życia, tylko wiecznie k**wa ktoś, a jeszcze później o byłym zaczęli rozmawiać gdzie ja byłem obok , dobrze ze jeszcze nie zaczęła jak to się bzykali, a mnie to boli , i wgl już pierdoly zaczęła gadać bo już podpita była,

są bo miałem ,

A gadać to tam się nie przejmuj u mnie to z byłym mi rogi doprawiała.

Opublikowano (edytowane)

🙋‍♂️

Ciemno, a se poleżę... 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Witamy,witamy do roboty zapraszamy.

-3 lekko śnieżek popruszyl

Ale dzisiaj będzie paskudnie wszystko robić. Wieczorem deszcz zaczynał padać, a teraz widać, że jednak poniżej 0 jest. 

Opublikowano
9 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

U mnie po części też się w ten sposób zaczynało . Dla pewności weż zrób kilka pomiarow .  Z kolei objawem wysokiego poziomu jest ciągle pragnienie i siuranie ;)

Takiego objawu to nie mam. 

Opublikowano
10 godzin temu, Kallina86 napisał:

Wiesz ten 1000, to nie jest wcale tak mało...

stać mnie, dołożę do 1800

10 godzin temu, Łolek napisał:

Może jak to mówią czas wyleczy rany, najważniejsze że jak z tobą była to nigdzie się nie puściła a co było przed to było, przemyśl  wszystko bo dzieciaka macie 

mądre słowa👍

9 godzin temu, Kallina86 napisał:

Umiesz od tylu:P?

Kalinka, co ty piszesz????

• Haha 5
Opublikowano

Kurła, pękła mi w rękach jarzeniówka. O dziwo tylko jeden odprysk wbił się w palec. Na szybko wyjąłem, ale coś mi kłuje dalej i błyszczy. Jak wyjąć? Do lekarza nie pojadę przecież z kropeczką.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v