Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Eh i Ty krowy chcesz likwidować...

To do mnie 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

Trzeba ocet zagotować i będzie funkiel nówka 👀

I po co ten smród?

Raz w miesiącu opakowanie kwasku cytrynowego, lekko podgrzać i czajnik błyszczy jak nówka.

Dzięki temu zelmer ma już 16 lat.

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

@soltys48 temat cielaków nieaktualny, sprzedał dzisiaj, a ponoć nie chciał sprzedać wcześniej jak w sobotę bo paszportów nie miał, cena-połowa tego co u nas...

To już wiesz dlaczego ich nie ma

Opublikowano
4 minuty temu, MarcinO10 napisał:

To jak bez pomiaru ustawiłeś stację 🤔

Tak 😛 

4 minuty temu, Agrest napisał:

I po co ten smród?

Raz w miesiącu opakowanie kwasku cytrynowego, lekko podgrzać i czajnik błyszczy jak nówka.

Dzięki temu zelmer ma już 16 lat.

A jak usunąć kamień z pralki zmywarki i wszystkich umywalek i kranów? 😛

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Tak

Za pół darmo nie będe robił 

Opublikowano
Agrest napisał:

Spróbuj z kwaskiem

Apropo kwasku, w ogóle nie ma kwasku cytrynowego ani w lidlach, kauflandach biedronkach i nawet osiedlowych, co jest kurka 🤔💁‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Gęś mi nie smakuje, kaczkę zjem, nawet z chęcią ale kurna za to błoto i skubanie to powiedziałem nie a też miałem, całe 3 sztuki kiedyś. Ładne były, smaczne ale dziur tyle narobiły... Bita każda w innym terminie i każda tak samo źle się skubała a na skubarkę dalej się nie zebrałem. No i jeszcze strasznie dużo żarcia marnowały. 3 takie kaczuchy jadły tyle co 10 kurczaków... Z czego połowę wywaliły...

Ja mam 3 ogrody grodzone pod drób. To tam gdzie kaczki to zawsze armagedon jest. Co wody naniesiesz to zaraz wylana. Zmielone ziarno też rozwalone. Ja kaczki i gęsi nie jem, ale szefowa bez swoich kanarków żyć nie może więc jest jak jest.

Opublikowano

Kwasek sprzedają i w workach po 25kg🤣

Umywalkę też można kwaskiem posypać.

Kamień w pralkach to w reklamach po parę kg na grzałce.

Calgonu nie używamy i pralka też 16 rok grzeje i pierze.

Z kranu CIF dobrze czyści

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, slawek74 napisał:

bo u mnie to jednego rozrzutnika by nie wytrzymało 🤭

Bo Ty k**wa pracować nie umiesz , rzeźniku 🤦‍♂️🤭

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Apropo kwasku, w ogóle nie ma kwasku cytrynowego ani w lidlach, kauflandach biedronkach i nawet osiedlowych, co jest kurka 🤔💁‍♂️

z chin nie przywieźli 

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Ja mam 3 ogrody grodzone pod drób. To tam gdzie kaczki to zawsze armagedon jest. Co wody naniesiesz to zaraz wylana. Zmielone ziarno też rozwalone. Ja kaczki i gęsi nie jem, ale szefowa bez swoich kanarków żyć nie może więc jest jak jest.

Perliki kupuję zawsze wiosną, indyki też teraz wiosną, wiosną też i nioski- to znaczy jak mi się chlewik po indykach a właściwie ostatnim indyku zwolni to młode nioski kupię a kurczaki to mam prawie cały rok więc tyle co dla siebie to się bierze kilka więcej. Kurna mam wrażenie, że teraz dla tej drobnicy to jest ta stajnia za mała a dziadkom starczyła do chowania krowy, maciory, kozy, kur i kilku tuczników a i potem królików trochę było...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Kwasek sprzedają i w workach po 25kg🤣

Umywalkę też można kwaskiem posypać.

Kamień w pralkach to w reklamach po parę kg na grzałce.

Calgonu nie używamy i pralka też 16 rok grzeje i pierze.

Z kranu CIF dobrze czyści

A u mnie woda 5.4 pH i niema nic w czajniku tylko to nieszczęsne żelazo

Opublikowano

A mi @szczypka kiedyś na PW pomógł z paszą dla niosek, od tego czasu 0 kupnej paszy. Może nie jest ona zbyt dokładna, bo wiadomo nie badam zbóż dla kilku kur, ale super się niosą jak dla mnie. Od ~50 kur, w tym 30 tegorocznych aktualnie codziennie po 25-35 jajek. Z tym, że nie są to same rossy, a w stadzie to może z 5 leghornów jest. Mix mixów wszystkich ras 😃

received_238626231564761.jpeg

Opublikowano
Ursus932 napisał:

7 minut temu, slawek74 napisał:

bo u mnie to jednego rozrzutnika by nie wytrzymało 🤭

Bo Ty k**wa pracować nie umiesz , rzeźniku 🤦‍♂️🤭

Trzeba być delikatnym jak ginekolog 😅😅😅😂

Opublikowano

@szczypka jak już Cię tu tak reklamują to co dawać zamiast pszenżyta i mieszanki owsa jęczmienia i pszenicy ? Bo na święta nie będzie jajek 😬

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v