Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, danielursus3p napisał:

Heh miesiąc mnie na forum nie było i jak łatwo się mnie pewnym ludkom obgaduje i to w tematach w których nie uczestniczę 😯 szok... 

Nomen omen pogoda nie dopisuje. Mokro i jeszcze raz mokro. 

Ot karwia koledzy... 

Przed chwilą, pafnucy napisał:

a jak to się zowie? unieważnienie? to ważne jak nazwać?

Uniewaznienie 

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

trochę to dziwne bywa czasami.

no ale czekaj. teraz jest szwagrem bez ślubu, czy był nim?

To jest brat mojej żony.

Chodzil do panny i cyk zaszła w ciążę no to ślub potem druga ciąża po 2 latach od pierwszej ciąży to już dwoje dzieci i po pewnym czasie jej się odmieniło że ona już go niechce no to rozwód i z automatu alimenty na dwoje dzieci i to tak trwało 2 lata aż złożyła o podniesienie alimentów bo jej mało ale szwagier zaczoł się stawiać że on nie pracuje to niby skąd ma brać na większe alimenty.Musiała być druga  spraw o podniesienie alimentów bo coś nie tak było na pierwszej i na drugiej ona sama już nie wytrzymała i wstała na sali sądowej i do sędzi powiedziała wprost że te dzieci jego nie są tylko kto inny jest ojcem a ona wzięła z nim ślub bo mamusia jej kazała.

To po tym odrazu skierowanie na badania DNA i sprawa do prokuratury o skasowanie alimentów szwagrowi bo nie jego dzieci

• Confused 1
Opublikowano

no oki, ale przez to i kościelny? dość niezwykłe.

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

To jest brat mojej żony.

Chodzil do panny i cyk zaszła w ciążę no to ślub potem druga ciąża po 2 latach od pierwszej ciąży to już dwoje dzieci i po pewnym czasie jej się odmieniło że ona już go niechce no to rozwód i z automatu alimenty na dwoje dzieci i to tak trwało 2 lata aż złożyła o podniesienie alimentów bo jej mało ale szwagier zaczoł się stawiać że on nie pracuje to niby skąd ma brać na większe alimenty.Musiała być druga  spraw o podniesienie alimentów bo coś nie tak było na pierwszej i na drugiej ona sama już nie wytrzymała i wstała na sali sądowej i do sędzi powiedziała wprost że te dzieci jego nie są tylko kto inny jest ojcem a ona wzięła z nim ślub bo mamusia jej kazała.

To po tym odrazu skierowanie na badania DNA i sprawa do prokuratury o skasowanie alimentów szwagrowi bo nie jego dzieci

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

To jest brat mojej żony.

Naliczył ją? 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mamuśka dzwoniła znajomy zmarł. Chłopak 33lata, drugi się wybrał na wycieczkę w góry i zawał miał. 7 razy czynności życiowe stawały, serce pracuje a mózg już nie. Ehh kurla kruche te życie 

no jest.

ale jak kto młody , a przede wszystkim zdrowy, to wydaje mu się że nieśmiertelny jest.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

do sędzi powiedziała wprost że te dzieci jego nie są tylko kto inny jest ojcem a ona wzięła z nim ślub bo mamusia jej kazała. To po tym odrazu skierowanie na badania DNA i sprawa do prokuratury o skasowanie alimentów szwagrowi bo nie jego dzieci

Oj pozwałby ją o zwrot zapłaconych już składek. Z drugiej strony to musi być ogromny szok dowiedzieć się, że dzieci, które kochasz, traktujesz jak swoje geny, nie są wcale twoje.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

to wydaje mu się że nieśmiertelny jest.

Nieśmiertelny i że wszystko zrobi i góry przeniesie. I on będzie inny niż jego rodzina. Skądś to znam. Teraz już zrozumiałem, że żadna z tych trzech rzeczy nie jest realna.

Opublikowano

Dostała wyrok i musiała mu oddać kasę ale szwagier zrezygnował z tego ze względu na dzieci mimo tego że wyszło że są nie jego to kochał jak swoje.

Ja to najpierw bym teściowa rozliczył a potem żonę jak by mnie coś takiego spotkało.

Nie patyczkował bym się 

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

no jest.

ale jak kto młody , a przede wszystkim zdrowy, to wydaje mu się że nieśmiertelny jest.

Temu trzeba żyć tak, jakby każdy dzień miał być tym ostatnim. 

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Dostała wyrok i musiała mu oddać kasę ale szwagier zrezygnował z tego ze względu na dzieci mimo tego że wyszło że są nie jego to kochał jak swoje.

Ja to najpierw bym teściowa rozliczył a potem żonę jak by mnie coś takiego spotkało.

Nie patyczkował bym się 

Łe, ja to bym spuścił ją k**we na dno. Zasadzona kasa + odsetki i bawimy się na całego 🙊

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

dokladnie to jest stwierdzenie tego ze malzenstwo od poczatku bylo niewazne-czyli osoba nie miala swiadomosci co robi-byla uposledzona umyslowo, chora psychicznie i trzecia kategoria -brak konsumpcji zwiazku,glownym celem malzenstwa jest prokreacja wiec ktos niezdolny do niej nie jest takze zdolny do malzenstwa.

to sa glupoty dla zachowania pozorow, jeslimasz kase i znajomosci to mozesz bez problemow sie rozwiesc-..

prawdziwy katolik typu akooo- nie ma prawa sie rozwiesc bo celem jego zycia jest post i umartwienie-w feralnym malzenstwie to norma a zycie w takim zwiazku jest czyscem za zycia, tylko przebieraniec uniewaznia malzenstwo.

21 minut temu, 6465 napisał:

Ja gregorianke zamówiłem za mamę pierwszy wolny termin wrzesień 2022

iles dal? tesciowa wywalila 1600 zl--dostala ostra zjebke  ,gdyby dala wnukom to by dluzej dziadka wspominali niz ksieza ..jak dla mnie to glupota

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

nie za pienoądze tylko za ''co łaska'' 😁

Sławuś , co tak mało ostatnio tu Ciebie?

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Heh miesiąc mnie na forum nie było i jak łatwo się mnie pewnym ludkom obgaduje i to w tematach w których nie uczestniczę 😯 szok... 

Nomen omen pogoda nie dopisuje. Mokro i jeszcze raz mokro. 

jak mokro to chyba dobrze🤔🤭😁

6465 napisał:

28 minut temu, Karol6130 napisał:

U nas też kiedyś były "gregorianki" miesięcznice. 

Kosztowały tyle co półgodzinna msza. 

Teraz tego nie ma, za dużo ksiądz by mijał roboty. 

"tak 60 złotych dają" 

Ja gregorianke zamówiłem za mamę pierwszy wolny termin wrzesień 2022

nie umiecie zamawiać 🤭😁

Opublikowano
16 minut temu, stempos1980 napisał:

To jest brat mojej żony.

Koledze jedno z bliźniąt ubyło. 

Co do odzyskania kasy czy też zaprzestania płacenia to nie jest to takie łatwe. 

Miał tyle łatwiej że ojciec dziecka wniósł sprawę o ustanowienie ojcostwa. 

Alimenty to mógł by odzyskać od dziecka dopiero jak skończy 18 lat. 

Nie jeden płaci na nie swoje dzieci, tak samo też nie jeden nie swoje wychowuje 

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

iles dal? tesciowa wywalila 1600 zl--dostala ostra zjebke  ,gdyby dala wnukom to by dluzej dziadka wspominali niz ksieza ..jak dla mnie to glupota

Każdy robi jak uważa . Ale jak wnuki mają dziadka za pieniądze wspominać to ja dziękuję.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v