Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A Polsat mówi że Ty rządzisz.

I ty, i ty, ty , o I ty też🤭

Ale który , Pafnucy 🤭

Jprd to trzeba dobrze z nim żyć 😜

Opublikowano
6 minut temu, akooo napisał:

Ci twoi filozofowie tez pewnie nie wiedzieli bo za dobrze może mieli

Widać tu to historyczne podejście Kościoła do wszelakiej nauki... Coś jest ble i już. Nie myśleć głębiej, czemu tak, czemu inaczej, tylko klapki na oczach bo tak i już.

Opublikowano

Heh miesiąc mnie na forum nie było i jak łatwo się mnie pewnym ludkom obgaduje i to w tematach w których nie uczestniczę 😯 szok... 

Nomen omen pogoda nie dopisuje. Mokro i jeszcze raz mokro. 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Heh miesiąc mnie na forum nie było i jak łatwo się mnie pewnym ludkom obgaduje i to w tematach w których nie uczestniczę 😯 szok... 

Bo jesteś sławny o wspominają wiec trzeba być dumnym .

Opublikowano

bywa. znam dwa takie przypadki i po drugim kościelnym. no jeden to był skonsumowany, ale kasa i wtyki były.

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

I żyje sobie z drugą ale bez ślubu

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

bywa. znam dwa takie przypadki i po drugim kościelnym. no jeden to był skonsumowany, ale kasa i wtyki były.

Tu też były dzieci potem alimenty a na końcu rozwód kościelny😁

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Oj wiele zmienił się przez ten miesiąc B|

Opublikowano
28 minut temu, Karol6130 napisał:

U nas też kiedyś były "gregorianki" miesięcznice. 

Kosztowały tyle co półgodzinna msza. 

Teraz tego nie ma, za dużo ksiądz by mijał roboty. 

"tak 60 złotych dają" 

Ja gregorianke zamówiłem za mamę pierwszy wolny termin wrzesień 2022

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Tu też były dzieci potem alimenty a na końcu rozwód kościelny😁

trochę to dziwne bywa czasami.

no ale czekaj. teraz jest szwagrem bez ślubu, czy był nim?

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

U was zawsze więcej deszczu pada. 

U nas jest wilgotno, na siew za mokro bo się maże, ale żeby się koleje cieły to nie. 

Siałeś rzepak? 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja gregorianke zamówiłem za mamę pierwszy wolny termin wrzesień 2022

u nas łączą intencję i np na jednej mszy bywa kilka. no ale te gregorianki to musi troche inaczej to.

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Oj są jeszcze księża bez cennika 

gdzie? u nas szybko szeryf takich dalej posyła.

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

u nas łączą intencję i np na jednej mszy bywa kilka. no ale te gregorianki to musi troche inaczej to.

W sąsiedniej wsi wiem, że odprawiają w każdy piątek msze za zmarłych z danego roku czy jakoś tak. W każdym razie jedna zbiorcza w tygodniu. Gregoriańskie to odprawiali jak jeszcze do świątyni chodziłem za jednego samobójcę. Ale to raz tylko takie coś było i nie byłem na żadnej takiej.

Opublikowano
45 minut temu, PAN88 napisał:

dzięki

mam na przepuszczalnej glebie i chyba po 25tym wykopie

zależy od pogody jak będą wróżyć zimę to trzeba będzie się sprężać 

ja jeszcze muszę zasiać pszenżyto pszenice pozbierać dynie i wykopać ziemniaki trochę zejdzie zanim dotrę do marchwi 

Opublikowano
9 minut temu, danielursus3p napisał:

Kto, gdzie i kiedy?

Jak to mym oczom uszło?

Może i mi kto tyłek obrabia?🤔

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

Teraz Już i na ślubnych modlą się za duszę zmarłych, dwa w jednym 😂

Opublikowano

oj chyba fantazja kogoś ponosi.

1 minutę temu, Agrest napisał:

Kto, gdzie i kiedy?

Jak to mym oczom uszło?

Może i mi kto tyłek obrabia?🤔

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

U nas już ludzie zaczęli rządzić tą kasą co się wrzuca do kosyczka na pogrzebie. Idzie zabiera, po 50zl każda msza i ile było hajsu dzieli po te 50zl na każdą msze. Jak wielebnemu nie pasuje to dostaje 50 za jedną mszę i bajo. 

W Olsztynie ogarniałem sprawy pogrzebowe to za kwity nic nie chciał. U nas w parafi to już by było grubo liczone. W parafi z której pochodzę ksiądz się zmienił to zaraz w pierwszą niedzielę zbiórkę zarządził 😂

Opublikowano
Przed chwilą, Dariowola napisał:

Niema rozwodu kościelnego. 

a jak to się zowie? unieważnienie? to ważne jak nazwać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v