Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Wobec tego zapraszam Cię do mnie....

Nie opłaca się. Nim dojadę to ssm orki skończysz🤭

Przed chwilą, pawel885 napisał:

Nie przesadzasz? 

Z zawodu ogrodnik, sadownik więc to należy do moich zajęć i obowiązków🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nie opłaca się. Nim dojadę to ssm orki skończysz🤭

Z zawodu ogrodnik, sadownik więc to należy do moich zajęć i obowiązków🤭

No wiesz, nie jestem sobie w stanie wyobrazić tego... Wg mojej skromnej wiedzy musiał byś non stop pędzić 17.5km/h z pługiem 4x50 

Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Oo, i ktoś bajkę może na dobranoc opowiedzieć. 

Zacząłem dziś orkę pod jęczmień. za***iście lekko po deszczu. 115 km i wydajność 3,5ha na godzinę na 30cm👍

Ile bierzesz za ha orki? Może nie warto pługa wyciągać.

• Haha 1
Opublikowano

Ja do tej pory spadachroniarza nie widzę.

Widzę fajny rower górski😋

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

No wiesz, nie jestem sobie w stanie wyobrazić tego... Wg mojej skromnej wiedzy musiał byś non stop pędzić 17.5km/h z pługiem 4x50 

czytaj ze zrozumieniem...

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

no bo po co się rozglądać...?

Opublikowano

1 minutę temu, pafnucy napisał:

@akooo co najpierw zobaczyłeś??

Mam Ci mówić?👍😯

1 minutę temu, Agrest napisał:

Widzę fajny rower górski😋

Jest na wysokości głowy z prawej strony

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Noc długa, weź przelicz jeszcze raz, choć jesteś blisko. Dla ułatwienia powiem że  pole po okręgu więc na większości areału pługa nie podnosiłem

Opublikowano
3 minuty temu, jacek1296 napisał:

Ile bierzesz za ha orki? Może nie warto pługa wyciągać.

Obleciałem na dwóch żubrach. 

Tankowany wczoraj więc prawie darmo. Usług nie biorę🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Obleciałem na dwóch żubrach. 

napisz na jakiej uprzęży i skąd kiełzna ?

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Mam Ci mówić?👍😯

Jest na wysokości głowy z prawej strony

Jak pochylę głowę to z prawej strony widzę tył siodełka. Chciałbym być tym siodełkiem😋

Opublikowano
radekz200 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

Ty jedziesz?

A Ty? 🤔

Pojechałby, ale nie bardzo się chce kierować. Natłukłem tych kilometrów w tym tygodniu, że obrzydla mi jazda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v