Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Teraz i są nowe odmiany populacyjne. Wiadomo nie hybryda ale koszt nasienia... Ja kupuje w tym roku Agat na 15ha.

Jak Ci agat plonuje?

Opublikowano
34 minuty temu, DANDYS napisał:

co zasiać po życie na V klasie? wpadło trochę ziemi

Wapno i proso

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Nawet nie wiem za bardzo gdzie to jest. Gdzieś chyba jak na Brzeziny? Załatwił byś ze 2litry tej 50%

Mam w domu możesz podjechac zapraszam

• Thanks 1
Opublikowano

Poprobujesz to będziesz po5l brał 

Wziąłem trochę bo trzeba naleweczek zrobić bo sie skończyły😪

1 minutę temu, 6465 napisał:

A nie będziesz  się jutro po południu  kręcił stryków , bratoszewice,  głowno? 

Może i bede ale na priv wyśle ci num

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Poprobujesz to będziesz po5l brał 

Wziąłem trochę bo trzeba naleweczek zrobić bo sie skończyły😪

Może i bede ale na priv wyśle ci num

Ok to jutro jak będę na rozladunku w Łodzi to zadzwonię. 

1 minutę temu, Łolek napisał:

O to to poszukuje czegoś takiego 

To mogę ci podrzucić,  po południu robię zdjęcie to ci wyślę.  Podeślij nr. 

Opublikowano
31 minut temu, Bananek napisał:

bez czego? beskidzka?

Bez spożycia ,za kratkami flaszka u klawisza x 3 ,a jeden już świętej pamięci ,jak mial robotę na mieście i co do minuty do ,,schowka'' ,to przemycil tylko nie pytałem jakiej wielkości flaszkę w        ........ , w brzuszku nie mógl bo za każdym razem alkomat na wejściu/. Gdyby wykazało ,to 5 minut i już jesteś poza dotychczasowym obiektem w nieznanym kierunku. Tam gorzałka musi smakować 🙆‍♀️

Opublikowano

Przeglądnąć bizona i jechać kończyć zniwa mam nadzieję w końcu. 

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Bananek napisał:

Domie złoty... No i po urlopie. Dziękuję @bratrolnika za nakarmienie strudzonych wędrowców. Obiad smaczny, dom i obejście zacne, ogród piękny. Teraz z kolei nam głupio, że tak wparowalim "z gębą na pączki". @6465 trza było się nie rwać do Darka tak wcześnie to byśmy się spotkali. @stempos1980 papryka bardzo smaczna, Darek dał nam kilka na spróbowanie. Jednak ta nasza słowiańska gościnność to jest nasze dobro narodowe. 👍

Się polecam na przyszłość, miło było was znów zobaczyć 

15 godzin temu, 6465 napisał:

Ja browar dostałem od @bratrolnikajakiś regionalny biebrzański. dzięki Darek zaraz będę kosztował.

Nie pij tego, strasznie glowa boli po alkoholu

15 godzin temu, 6465 napisał:

Jaki tam nie trunkowy, pewnie już tam się pod remiza zatacza.😁

Dejta spokój.......

4 godziny temu, szymon09875 napisał:

Ciężka noc była... 

Noc była wporzo, ciężki jest dzisiejszy dzień 

3 godziny temu, radekz200 napisał:

Trzeba się szykować na odpust 😛😛

Do mnie jedziesz???

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

strasznie glowa boli po alkoholu

mówiłem odjeżdżając, żebyś ostatniego nie pił. Słuchaj starszych.

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Że moj czy że twój??

twój. Wczoraj to była tylko taka wersja demo naszego apetytu :D

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Że moj czy że twój??

jak tam po weselu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v