Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, bratrolnika napisał:

a to nie jest tak że pralki na mężczyzn nie reagują, i to kobiety muszą je obsługiwać???

Yyyyy 🤔 znaczy się że nie jesteś kompatybilny z tymi sprzętami?

Opublikowano
1 godzinę temu, deSilva napisał:

Czy karze? skąd wiesz że nie idą zaraz do raju? jak jesteś wierzący to powinieneś wiedzieć że tu na ziemi jesteśmy tylko małą chwilkę żeby sobie zapracować na raj, tysiąc lat w oczach Boga jest jak jeden dzień, to nam się złudnie  może wydawać, że ten krótki pobyt tu na ziemi jest dla nas  wszystkim co może nas spotkać najlepszego i należy się nam długie i beztroskie życie jak psu miska.

"Jak przestępstwo jednego sprowadziło na wszystkich ludzi wyrok potępiający, tak czyn sprawiedliwy Jednego sprowadza na wszystkich ludzi usprawiedliwienie dające życie"

Pan Bóg potępił Adama i Ewę  i ich potomstwo że złamali Jego zakaz, więc masz odpowiedź czemu odpowiedzialność zbiorowa, chyba że uważasz że pochodzimy od małpy.

A co nagradza?

Tylko dlaczego potępił potomstwo. Co one winne grzechu rodziców? Uważasz, że to sprawiedliwe?

Dobra, koniec.

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

tu jeszcze lepsze porównanie

https://www.otomoto.pl/oferta/john-deere-5100gn-ID6DU3F3.html?

Przed chwilą, PRIMO napisał:

Yyyyy 🤔 znaczy się że nie jesteś kompatybilny z tymi sprzętami?

może dlatego że nie szczepiony🤔😉

ale nie ma się co oszukiwać, pralki nie umiem obsługiwać

Opublikowano
25 minut temu, jacek1296 napisał:

A co nagradza?

Tylko dlaczego potępił potomstwo. Co one winne grzechu rodziców? Uważasz, że to sprawiedliwe?

Dobra, koniec.

Ale o co chodzi 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

A niby od kogo ?

Masz prawo tak uważać, tylko jak Cię będą chować, to powiedz zawczasu żeby nie robili se jaj w kościele.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
5 minut temu, deSilva napisał:

Masz prawo tak uważać, tylko jak Cię będą chować, to powiedz zawczasu żeby nie robili se jaj w kościele.

Juz dawno wydałem taką  dyspozycje 

Opublikowano (edytowane)

Przeszła burza 20mm w 15min, silny wiatr i grad 😰 qq pokładło i liście dosyć mocno pocięte. Idzie następna by to uj. Aż się boję na ziemniaki jechać

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

a to nie jest tak że pralki na mężczyzn nie reagują, i to kobiety muszą je obsługiwać???

Mam nadzieję, że nie sugerujesz iż jestem kobietą 😑👀

Opublikowano
30 minut temu, stempos1980 napisał:

Znów będę musiał iść po podwyżkę, przecież na mandaty nie wyrobię...🤣

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Musi trafił w źródełko. 

IMG_20210713_133225.jpg

Jak nic to jest tunel tego kreta co ma wylot u mnie przy odwodnieniu, akurat do ciebie woda z soboty doleciała

6 minut temu, kris91 napisał:

Mam nadzieję, że nie sugerujesz iż jestem kobietą 😑👀

Nic z tych rzeczy

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v