Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wczorajszych burzach pomyślołech że wleza na pogoda i się dowiem co u kogo i ile deszczu spadło ale cofając chyba z 10stron to się niy dowiedziołek.Same bzdety co wy ludzie ni mocie co robić ino pisać owszystkim i o niczym jedni jak by mogli to by tu napisali co jedli i kiedy w kibelku byli.bez obrazy ale to już z pogodą niema nic wspólnego.

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Tak się kończy kupowanie łubinu na rynku. 

Miał być żółty 🤦‍♂️

20210625_203608.jpg

To prawie jak z kobitą, teściowa też Cię będzie zapewniała że córka nie puknięta była.    :P   :D

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

My w kilku kumpli bawiliśmy na weseli , na stołach wódka, a na wiejskim bimber. Ten samogon nam tak zasmakował że tylko tam piliśmy. Kumpel się wkurwił i przyniósł ta karawke na stół postawił przed nami i pyk teściową w klatkę piersiową. Przyszedł ojciec młodej i mówi przepraszam panowie ale to jest dla wszystkich nie tylko dla was i zabrał odstawił. Minęła chwila a on niesie 3 winówki tego specjału i stawia przed nami. Kuźwa pamiętam jak wracaliśmy do domu ale j**any mnie trzymał całą niedzielę nobdo 16 bo od 16 poprawiałem.

Samogon trzeba umieć pić :) u mnie odkąd pamiętam to czy zimą do lasu czy tam gdzie brało się do obiadu ognisko kiełbasa z chłopakami oczywiście coś tam się wypije na lepsze trawienie bez przesady czywiście bo w lesie trzeba mieć oczy do okoła głowy no ale nikt nigdy nie był napity. Czy jakie święta by tam nie były jak ktoś wpada to już obowiązkowo na stole. Pamiętam jak kiedyś koledzy przyszli tak sobie posiedzieć pogadać wypić było ognisko i oni nie wprawieni w boju to jak z jednym potem rozmawiałem to pytał co to dokładnie było bo przez następny cały dzień nie mógł dojść do siebie :P

1 minutę temu, Johne napisał:

bez obrazy ale to już z pogodą niema nic wspólnego.

a widział dopisek "i nie tylko" w temacie :P 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Johne napisał:

Po wczorajszych burzach pomyślołech że wleza na pogoda i się dowiem co u kogo i ile deszczu spadło ale cofając chyba z 10stron to się niy dowiedziołek.Same bzdety co wy ludzie ni mocie co robić ino pisać owszystkim i o niczym jedni jak by mogli to by tu napisali co jedli i kiedy w kibelku byli.bez obrazy ale to już z pogodą niema nic wspólnego.

a Ty masz co robić?

przeczytaj tytuł tematu do końca.

@jacus, jak by Cię ciekawiło, to idę właśnie spać.:D

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
12 minut temu, deSilva napisał:

To prawie jak z kobitą, teściowa też Cię będzie zapewniała że córka nie puknięta była.    :P   :D

Obecna nie była 🤫

Opublikowano

No wiesz , czasem na rynku też można kupić żółty łubin.   :)

Opublikowano

Ten sam kutafon mi kiedyś kartofle sadzeniaki inne jak chciałem sprzedał. Teraz mu oswiadcze na głos że jeszcze raz mi inną odmianę wcisnie to wysadze te jego bardache w powietrze😂

A co do kobiet nie mierzmy  wszystkich jedna miara. Każdy ma swoje potrzeby ;)

Opublikowano
5 godzin temu, Uziu92 napisał:

panowie, wie ktoś jaka jest mniej więcej temperatura silnika w c360 jak wskazówka jest na czarnej kresce między zielonym a czerwonym polem ? poniżej 100 czy już powyżej ?

Wszystko zależy jaki masz wskaźnik.jak jeszcze stary PRL to czarna kreska jest granica przed gotowaniem.

Płyn się tak szybko nie gotuje jak woda.

Zamontuj sobie inny wentylator od zetora

Opublikowano
6 godzin temu, Uziu92 napisał:

panowie, wie ktoś jaka jest mniej więcej temperatura silnika w c360 jak wskazówka jest na czarnej kresce między zielonym a czerwonym polem ? poniżej 100 czy już powyżej ?

Oryginał padł mi i wstawiłem czujnik z zegarem od skody 105 to pokazuje mi ok 85⁰c

Opublikowano
9 godzin temu, deSilva napisał:

jaka matka taka córka to możę trzeba najpierw na matce spróbować 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v