Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Zarządzanie i inżynieria produkcji. Specjalizacja:inżynieria zarządzania produkcją i uslugami(dawniej inżynieria w produkcji rolniczej).

I co pracujesz gdzie to całkiem dobre studia ja żałuję że na takie nie poszedlem

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Plan na ten tydzień

To

Rozsiać tonę kredy podrapać i posiać jęczmień 2.7 ha

Reszta to leżenie na wyrku.

Panie  rozłóż tą pracę na dwa tygodnie bo się przemęczenie. 

Mój plan do soboty wywieźć obornik zaskibić  2.7ha i 1.5hasło zasadzić

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Hołownia to cwaniak. krzyczał, że ktoś ma beknąć za awarię systemu, a sam to wykorzystał i poszedł się zaszczepić bez kolejki.

Dlaczego cwaniak? Takich jak on, zaszczepiło się w wyniku tej sytuacji 20 tysięcy osób. Wszyscy mieli zrezygnować? Skąd byś wziął w tak krótkim, do tego świątecznym terminie, chętne osoby starsze? 70% tych szczepionek poszło by do ścieków. Przypomnę ci słowa rzecznika MZ:

"Skierowania pojawiły się u części osób, które wyraziły chęć szczepień z wyprzedzeniem. Chcemy w ten sposób wypełnić wolne miejsca w terminarzu - uspokaja rzecznik MZ i wyjaśnia, że dodatkowe skierowania pojawiły się u osób od 40. do 60. roku życia."

Skorzystał z przysługującego mu prawa. Jeżeli ma to być rozumiane jako zła decyzja to już lepiej nic w tym kraju nie robić. Tak wygląda polityka.

Gdy się nie zaszczepił:
- zmarnował szczepionkę,

Gdy zataił szczepienie, skorzystał, ale nie poinformował:
- ukradł szczepionkę emerytom,

Gdy się nie zaszczepił:
- zarezerwował termin i zmarnował dawkę,

Na każdej pozycji byłby przegrany i jak tu żyć. Dziel i rządź oraz stwarzaj problemy, które nie istnieją...

Opublikowano
tomek222 napisał:

Dlaczego cwaniak? Takich jak on, zaszczepiło się w wyniku tej sytuacji 20 tysięcy osób. Wszyscy mieli zrezygnować?

jak dla mnie to może ta kolejka nie istnieć, ale trzeba być wyjątkowym hipokryta żeby szczekać jaki to rząd zły, a samemu pójść i wykorzystać sytuację. A do tego chwalić się swoją hipokryzją w mediach społecznościowych. jakoś 19999 innych ludzi zrobiło to po cichu i cześć. ten zdaje się pluć Polakom w twarz.

• Like 2
Opublikowano
33 minuty temu, Bananek napisał:

jak dla mnie to może ta kolejka nie istnieć, ale trzeba być wyjątkowym hipokryta żeby szczekać jaki to rząd zły, a samemu pójść i wykorzystać sytuację. A do tego chwalić się swoją hipokryzją w mediach społecznościowych. jakoś 19999 innych ludzi zrobiło to po cichu i cześć. ten zdaje się pluć Polakom w twarz.

Hołownia upewniał się jeszcze czy może oddać komuś innemu (bardziej potrzebującemu) swoje miejsce w kolejce. Otrzymał odpowiedź, że nie i wtedy dawka najprawdopodobniej przepadnie. No ale tego już PO-PiS'owe świnie nie powiedzą bo się wspólna narracja posypie. Sam minister powiedział, że ci którzy otrzymali najbliższe terminy mają z nich skorzystać bo inaczej nie będą mogli się ponownie zarejestrować i spadną na koniec kolejki. I teraz najlepsze - media zamiast pisać o tym, że ewidentnie możliwości szczepienia są dużo większe niż obecne tempo (bo mnóstwo ludzi dostało terminy "na już"), to rozpisują się o tym że Hołownia się zaszczepił.

Podsumowując - znowu wszyscy odwracają kota ogonem na modłę Kaczyńskiego i jego rządu.

A sam jesteś takim samym hipokrytą, bo niby dla ciebie kolejka może nie istnieć i cię nie obchodzi, ale jednak cię zabolało że chłop miał czelność skrytykować ten burdel który faktycznie jest ze szczepieniami. Bo co by nie zrobił to i tak byś na niego szczekał, a dlaczego to już wyjaśniłem wyżej. A w pluciu Polakom w twarz to na razie PiS przoduje.

Opublikowano

Tak się robi dobry pijar  i tworzy się zapotrzebowanie. Ojoj celebryci się szczepić zaczęli pandemia narasta i kolejki pełne. Senior chce się szczepic to zapisy z 10 marca  to 8 maja termin. 78 lat.

Opublikowano
tomek222 napisał:

sam jesteś takim samym hipokrytą, bo niby dla ciebie kolejka może nie istnieć i cię nie obchodzi, ale jednak cię zabolało że chłop miał czelność skrytykować ten burdel który faktyszczepieniami.

skoro mu się tak nie podoba burdel w szczepieniach to niech tam nie idzie. A tak zrobił z siebie błazna (choć był nim od jakiegoś czasu). U nas starsi mawiają na takie sytuacje: obsierał kogoś, a teraz sam oblizał...

• Like 1
Opublikowano

No już nie mam do ciebie siły. Powiedz no mi czy czytanie ze zrozumieniem i weryfikacja informacji sprawia ci trudności? To może napiszę to po chłopsku: “No jak by się nie odwrócił to d*pa z tyłu„

Opublikowano

Daj chłopie spokój z tym Hołownią, kto to w ogóle jest i za czyją kasę się lansuje?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, slawek74 napisał:

nie ma się co cieszyć jak rozwiną to germaniec gotowe wykupi.....

Nie wykupi przejmie za długi Polska ma już ponad 2 biliony .

Za kilka lat nie którzy co mieszkają na ziemiach uzyskanych będą już Niemcami .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v