Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

musli daje tylko na początku, pozniej cj, i jak zaczną juz w miare jeść takie koło miesiąca koncentrat calf z de heus mieszam ze sruta i owsem tylko cena na dzis to 78 zł... wiec przeszedłem na   biofeeda jest tansze bo 57

Opublikowano
6 godzin temu, Sokol2 napisał:

musli daje tylko na początku, pozniej cj, i jak zaczną juz w miare jeść takie koło miesiąca koncentrat calf z de heus mieszam ze sruta i owsem tylko cena na dzis to 78 zł... wiec przeszedłem na   biofeeda jest tansze bo 57

A który konkretnie z biofeeda dajesz? A takie pytanie moze głupie czy CJ są też sypkie czy tylko granulowane?

Opublikowano
12 godzin temu, Pitraszek napisał:

Prowadzi ktoś rejestr stosowania azotu i plan nawożenia azotem? Jakieś patenty, program na te dziadostwo?

!!!          to jest temat o cenach byków   !!!!!

• Confused 1
Opublikowano
19 godzin temu, jarecki napisał:

25 kg soi +70 kg zbożą + 5 kg witamin w zależnosci jak producent podaje , koncentrat jest bez sensu dla takiego 3 miesiące 

25kg samej soi na dzisiaj to ok 65zł... a 25kg koncentratu 57zł

Opublikowano

koncentrat oznacza koncentracje białka  wiec jakie to białko jest żę jest tansze od soi ? chyba ze ktoś  skoncentruje energie ale sama soja ma sporo  energi a dla małego cielaka 3 miesiecznego jest białko z soji najlepiej przyswajalne poza mlekiem, soja ma 46 % białka a koncentrat ile ? jak kiedyś kupiłem koncentrat to było 30 % białka , otreby i sruta rzepakowa  której cielak do pół roku nie wykorzysta

Opublikowano

Jestem z północnej lubelszczyzny  w tym tygodniu widziałem samochód solówkę z naczepą Biernacki na rejestracji PJA jak dobrze zapamiętałem to już aż z wielkopolski trzeba po bydło na wschód przyjeżdżać ? Chyba @soltys48 to kupiec z twoich stron chociaż dobrze płaci ?

• Like 1
Opublikowano

Ja miałem na pasach, wytrzymałe są, łańcuchy albo ogniwa skręcane się urwały a z pasem nic. Tylko do większych sztuk miałem szersze na podwójne zapięcie

Opublikowano
55 minut temu, przemek28_28 napisał:

No waśnie @soltys48 żeby chociaż do żniw wujo zapłacił....🤣 A tak  wiemy że u niego termin NN

zapłaci nawet szybciej,jedna ważna rzecz-kolejna odstawa

49 minut temu, Karollorak93 napisał:

Ma ktoś z was byki na takich pasach: https://allegro.pl/oferta/obroza-dla-krowy-byka-bydla-wzmacniana-130cm-8878969002?fromVariant=8878976719 Wytrzyma to grube i głupie sztuki?

te z linku ciut za słabe na byka

Opublikowano
59 minut temu, soltys48 napisał:

zapłaci nawet szybciej,jedna ważna rzecz-kolejna odstawa

Szuka dostawcy czy niewolnika?😂ja za taki układ dziękuje bo prędzej czy później dostaniesz w d...e

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Azor07 napisał:

11 godzin temu, Ursus11 napisał:

400zl prowizji?

Ten sam odbiorca zabiera u mnie i nie tylko i prowizja nie więcej jak 120zł/szt (w moich stronach jest raz w tygodniu u kolegi dwa razy , nieduża odległość )

Apropo tego ode mnie też bierze mój pośredik po 120zł od sztuki za odbiór ale czy naprawdę uważasz że pośrednik tylko tyle zarabia na tej sztuce

• Haha 1
Opublikowano

w srode pojechały 2 połamance jeden ok500kg drugi ok 400kg. Dzwonie do nich jak wyszły to jeden 233kg x 6zł netto a drugi 141kg x 6zł... Złodzieje. byki same weszly na auto a oni je sklasyfikowali jak na karme dla psa... odbiorca krajpol gola. A wy komu sprzedajecie takie sztuki urazowe zeby poszły za jakies rozsądne pieniądze?

Opublikowano
Azor07 napisał:

@Kubek378 wydaje mi się że nie ,mają jakieś procenty za ilość oddanych sztuk i umowy .Musiał by się na ten temat wypowiedzieć jakiś handlarz ,ale żaden się nie wygada.

Też tak uważam, że ma premie od ilości sztuk którą sie raczej nie dzieli. Tak to by mu nie zależało na negocjowaniu cen z ubojniami, na trzymaniu swojego człowieka w rzeźni, który pilnuje wybić. Rzut temu jak sprzedawałem to powiedział że dorzuci mi 20gr do ceny jak skupią powyżej 200 sztuk w tym tygodniu a brał ode mnie we wtorek. Jak przyszło rozliczenie była ta wyższa cena wstawiona więc coś w tym musi być.

• Like 1
Opublikowano

Dla psa toposzła reszta. A tu wołowina konsupcyjna .te zakłady zrobiły z nieszczęścia rolników złoty biznes .nawet jak małe i nie pełno sprawne to za wbca powinno koło 9 wyjść 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v