Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Nie mogę sobie przypomnieć nazwiska, młody chłopak chyba na K, ale ręki nie dam uciąć. Wtedy na okolicy nabrali w cholerę w ciągu 2 tygodni, z gminy kartki puszczali żeby się zgłaszać kto im oddał

Może na L ? Ten młody biznesmen ?

2 godziny temu, RolAnonim napisał:

możesz wysłać

przy tych cenach na wbc to krowy powinny byc od od 7,5 (ale to już najgorsze) do ponad 9 zł (dobra krowa miesna ,16zl wbc, i te 52 procent wybicia i tyle wychodzi) ale nie bardzo chcą tyle dawać. Tak jak zawsze największy zysk ma podwyżkach mają zakłady i handlarze

To ile potrzebujesz takich słabych krów po 7,5 ? Zarobisz sobie. ;)

• Haha 2
Opublikowano
45 minut temu, AdamRo napisał:

To ile potrzebujesz takich słabych krów po 7,5 ? Zarobisz sobie. 

A czy ja chcę krowy? Uważam że po prostu ludzie widzą że krowa jest po 8 zł robią wow i sprzedają a mogliby spokojnie utargować więcej. Taka moja opinia można zgadzać się albo nie :)

Opublikowano
7 godzin temu, dawidor111 napisał:

W listopadzie rok temu kupiłem jałówki mięsne odsadki. Jedna była cielną ocielila się w lipcu. Odchowała cielaka teraz myślę ja sprzedać wiek z paszportu 20 miesięcy. Czy taka sztuka pójdzie jako krowa czy jałówka?

Kolega niedawno sprzedał na wbc do ABP pierwiastka 30msc, wymię jak stodoła i poszła za jałówkę. Gość mówił aby tylko nie prędzej jak tydzień po wycieleniu

3 godziny temu, AdamRo napisał:

Może i na L. Nie pamiętam, młody siurek powiązany z jakimś starym wygą handlarzem

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Kolega niedawno sprzedał na wbc do ABP pierwiastka 30msc, wymię jak stodoła i poszła za jałówkę. Gość mówił aby tylko nie prędzej jak tydzień po wycieleniu

Może i na L. Nie pamiętam, młody siurek powiązany z jakimś starym wygą handlarzem

Tykocin 18.20 za o klasę ,r 18.60 szału niema u nich za byka.

• Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał:

Uwaga liczę dla niedowiarków ( z matematyki nie jestem najgorszy :) )

przyjmuje najlepszą wersję krowy i taką słabszą ( oczywiście bez przesady chyba że sprzedajecie od razu nie utuczając )

pierwszy przypadek krowa 700kg, wybicie 52% cena wbc 16zl= 700kg*0.52*16=5824zl. Przeliczając na żywo będzie 5824/(700*0,93)= 8,95zł

slabsza krowa 600kg wybicie 48% cena wbc 14,50zl = 600* 0,48*14.5=4176zl

na żywo= 4176/(600*0.93)= 7.48zł

matematyka nie kłamie, przyjmę wskazówki do ulepszenia algorytmu obliczeń :D

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Jesteś pewien tego tygodnia?

No tak mu powiedział

1 godzinę temu, Robkos75 napisał:

Tykocin 18.20 za o klasę ,r 18.60 szału niema u nich za byka.

Kiedy dzwoniłeś? Miałem oddawać po niedzieli z 5 szt, wydaje mi się, że Karol ostatnio pisał o 19zł za u w zeszłym tygodniu więc ani centa w górę...? 🤔

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
5 godzin temu, pedro2 napisał:

No tak mu powiedział

Kiedy dzwoniłeś? Miałem oddawać po niedzieli z 5 szt, wydaje mi się, że Karol ostatnio pisał o 19zł za u w zeszłym tygodniu więc ani centa w górę...? 🤔

W poniedziałek  .Jednego oddałem.

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Wprowadzili na żywa bo na WBC robili takie walki ze już nikt nie chcial im sprzedawać. Na żywa nie radzę ważyć na ich cudownej wadze😂

Ciebie oczywiście nikt w tej świętej branży nigdy nie walnął? Ratują znajomi czy intuicja

Opublikowano
32 minuty temu, wojak1986 napisał:

Ci na ubojni każdemu z ulicy kasę dają, odpowiadają za to

Na pewno nie dają ale jak pośrednik przywozi i wstawia dane swoje w paszportach to jemu płacą ,a dla rolnika powiedział że ubojnia rozliczy ( pewnie wcześniej tak było )

Opublikowano
3 godziny temu, RolAnonim napisał:

sprzedaje ktoś bydło do sokołowa lub Łukowa? kradną tyle co każdy czy nadprogramowo? 

Lukow lubi rzucic wysoka cene (przynajmniej handlarzom) i kradna bez litosci. :)

• Haha 2
Opublikowano
46 minut temu, Kentar napisał:

Lukow lubi rzucic wysoka cene (przynajmniej handlarzom) i kradna bez litosci. :)

Czuje się tak jak sprawdzając chorobe w internecie, zawsze rak, a tu skup i każdy wychodzi złodziej :D:D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v