Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Sprzedane 2 krowy HO 621 i 637 kg po 7,5 i 7,8 brutto @pafnucy co sadzisz o cenie?

Wydaje się przyzwoita

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

te dziwne zakupy są w większości sektorów. rok temu wszystkiego było za dużo i nikt nic nie chciał. dziś wszystkiego brakuje i na wszystko gdzieś jest magiczny klijent. 🤔

Dokładnie. Wszystkie słabe ceny w skupie czegokolwiek tłumaczyli zawalonymi magazynami, brakiem zbytu... gastronomia stoi, brak imprez itd. Teraz raptem magazyny puste... 😉 spekulacje rządzą rynkiem, nie towar.

• Like 1
Opublikowano

Kupował ktoś z was cielaki z firmy ak-rol? Prowadzą handel simow z Austrii i wczoraj po rozmowie telefonicznej krzyknął 2k netto za byczki średnio 115-120 kg, jak dla mnie trochę drogo ale może warto w coś konkretnego zainwestować.

Opublikowano
19 minut temu, pawel111000 napisał:

Czy rolnik na krus może usługowo wozić bydło ?

jak masz wystarczająco duży staż na krusie to możesz. idziesz, rejestracja działalności i z biednego rolnika stajesz się handlarzem krwiopijca i wyzyskiwaczem który tylko na rolniczej krzywdzie żeruje 😂

Opublikowano
1 minutę temu, pawel111000 napisał:

Czyli można na podwójnym kursie? W szczuczynie chyba swój będą mieć,  kierowcy z mlekpolu uciekają 

Jak to uciekają? Tak im tam źle? Jeszcze do niedawna każdy chciał tam pracować a teraz 🤮??? To chcesz dla Tykocin wozić? Chyba w Tykocinie właśnie doszło kierowców, bo ostatnio to co raz nowe twarze, wcześniej odbierał jeden i ten sam 

Opublikowano
36 minut temu, radekz200 napisał:

Ważone na wadze na bazie, myśle ze dobrze wazy bo i handlarze na niej waza 

I każdy na tej samej wadze może ważyć jak to się mówi " po swojemu" 😋 Radek ile jeszcze wody w Wiśle upłynie żebyś zaczął sprawdzać... Cena ładna, a waga 🤷 jechać na ogólną i wszystko jasne. A tym bardziej beef m... Toż on u nas przez wioskę boi się przemknąć przejazdem. Nie mówiąc żeby do kogo zajechał 😉

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, EmilPlayP napisał:

Kupował ktoś z was cielaki z firmy ak-rol? Prowadzą handel simow z Austrii i wczoraj po rozmowie telefonicznej krzyknął 2k netto za byczki średnio 115-120 kg, jak dla mnie trochę drogo ale może warto w coś konkretnego zainwestować.

Stały dostawca, tylko tej wagi nie bierz na poważnie 

Zobacz u mnie w galerii, mam sporo fotek tych byczków 

Opublikowano
49 minut temu, radekz200 napisał:

Ważone na wadze na bazie, myśle ze dobrze wazy bo i handlarze na niej waza 

Oglądając twoja galerie to masz ładne sztuki i nie powiedziałbym żeby któraś ważyła mniej jak 700. Ostatnio konkretną habete sprzedawałem i miała 560 kg . 

50 minut temu, pawel111000 napisał:

Czyli można na podwójnym kursie? W szczuczynie chyba swój będą mieć,  kierowcy z mlekpolu uciekają 

Rozwin coś więcej o tych kierowcach. Uciekają bo dokręcają im śrubę jeśli chodzi o kombinatorstwo czy o coś innego chodzi?

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel111000 napisał:

Prawie 7 lat, handlarzem nie bardzo... jest opcja dla ubojni wozić. Gospodarz dogaduje cene na wbc a tu tylko transport 

Ciekawe kogo rolnicy będą błogosławić jak wybój hcujowy wyjdzie ;)

Czyli chcesz po prostu zostać kierowcą na własnej działalności ?

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Franek__Dolas napisał:

Adam co to znaczy"gdybyś był rolnikiem nie pisalbys o obniżkach"? Masz wysokie zdanie o sobie. Tyle ci powiem . Handlarzem nie jestem a tym bardziej naganiaczem despota😁😁  Widzę że nowi tutaj nie mają wstępu. Pozdrawiam.

Dzisiaj dzwoniłem do handlarza(kiedyś z nim handlowałem)jak tam cena.? Mówi że na razie stoi ale moze być różnie bo teraz wysyp bydła.Sam załadowany do pełna..   

Traf chciał że jak dzwoniłem to jechałem za nim no i tak był załadowany że nawet kurtyny otwarte a tam pusto.

Tak że nie ma co we wszystko wierzyć

1 godzinę temu, pawel111000 napisał:

Prawie 7 lat, handlarzem nie bardzo... jest opcja dla ubojni wozić. Gospodarz dogaduje cene na wbc a tu tylko transport 

A jak by sztuka nogę skręciła lub padła ci w czasie podróży?

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, AdamRo napisał:

Ciekawe kogo rolnicy będą błogosławić jak wybój hcujowy wyjdzie ;)

Czyli chcesz po prostu zostać kierowcą na własnej działalności ?

bardzo proste. wozi się tylko tam gdzie nie ma wagi żywca, lub jest ciągle w naprawie. 

Opublikowano

Szczuczyn lepiej placi podbiera kierowców i pracowników z linii mleczarni a co więcej to nie wiem,  nie interesuje się tym. Jeździ znajomy i nie ma problemu z gospodarzami kierowca ceny i wyboju nie ustala . A sztukę ocenia się w gospodarswie jak coś jest nie tak to się nie bierze żeby odpowiadać za nią 

Opublikowano

I tak po wszystkich starych handlazynach przyszedł jaki pykocin to mleczarze nie wiedzieli jak się nachwalic. krowy zamiast 600 u poczciwego Piotrusia co dokladal wiecznie do interesu to po 1500 albo i dwa 😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v