Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Weź jeszcze pod uwagę zielony ład i kolejne warunki i normy. 

Obora na rusztach czy głęboka sciolka w tej cenie?

Głęboka ściółka, stal tak poszła w górę że taniej juz nie będzie 

Opublikowano

Plyty obornika i szambo na gnojowice w cenie, czy drobne koszty dodatkowe?

Czy Będzie taniej?pewnie tak. Każdy balon w końcu pęka. I kryzys nadejdzie. 2008 chyba, suporeks z 5 na 17 skoczył taki był bum budowlany i tak wszyskie materiały i za rok w kryzysie powrót do normalnośći .

A w tym wszystkim tylko jedno się nie zmieniło i jest stabilne średnio byk miedzy 7 a 8😉

Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

Plyty obornika i szambo na gnojowice w cenie, czy drobne koszty dodatkowe?

Czy Będzie taniej?pewnie tak. Każdy balon w końcu pęka. I kryzys nadejdzie. 2008 chyba, suporeks z 5 na 17 skoczył taki był bum budowlany i tak wszyskie materiały i za rok w kryzysie powrót do normalnośći .

A w tym wszystkim tylko jedno się nie zmieniło i jest stabilne średnio byk miedzy 7 a 8😉

Płyta obornikowa tak a szambo nie bo będzie głęboka ściółka, 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Ziemia dzierżawy głównie 2500 dopłaty moje ale mało z tego zostaje i chciałbym to przez byki przepuścić

Jak ty to przez byki przepuścisz to raczej ci juz nic nie zostanie 600 tys wywalić na byki porażka prędzej krowy to trochę pewniejszy  biznes

2 godziny temu, ACoCieTo napisał:

Kolego a jak długo u nich się czeka na odbiór

Różnie czasem 2,3 dni czasem tydzień,,2

Edytowane przez nexeqadore
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Mateusz1q napisał:

No tak wg was najlepiej żebym oddał moje 20ha w dzierżawę i poszed do pracy

8 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Ziemia dzierżawy głównie 2500 dopłaty moje

Te dwie wartości nie pasują do siebie 

Opublikowano
5 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Od jakiego wuja? Firma Słaby załatwia niby jakieś cielaki z gór a za szybą samochodu mają tablice wuja

Jak naprawdę myślisz wejść w kontrakt do nowej obory to od razu przy budowie daj majstrom jakiś powróz dobry niech w kalenicy uczepią bo na klamce to będziesz się mordował

• Haha 6
  • Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Jak naprawdę myślisz wejść w kontrakt do nowej obory to od razu przy budowie daj majstrom jakiś powróz dobry niech w kalenicy uczepią bo na klamce to będziesz się mordował

Ode mnie 🍺 bo dobrze mówisz

• Thanks 1
Opublikowano

Nie ma rozliczenia ani kasy, tydzień temu oddane. Zadzwoniłem, 7szt w U klasie po 14.5netto średnio 480kg mięsa i 5szt R 14.1. średnio 435kg  👍 

Wszystkie z U klasy otłuszczenie 3-

Rki 1+, 2- 

Bez potrąceń. 

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Mateusz1q napisał:

No tak wg was najlepiej żebym oddał moje 20ha w dzierżawę i poszed do pracy. Ciekawe kto wtedy spłaci kredyty na ziemię i maszyny. Obecnie mam 100 sztuk na stanowiskach ale wszystko ręcznie obornik kiszonki i chciałem sobie ulepszyc bo pracuje jakby na etacie codziennie po te 10 godzin a gdzie poznać później jesscze jakąś żone. Budynek kosztowałby ok 600tys b już rozmawiałem z firma która stawia od A do Z mają gotowe projekty.

k**wa, chłopie ja Ci wspolczuje i zazdroszcze jednocześnie. Zazdroszcze siły i motywacji ze wszystko taczki i widły, a wspolczuje nie odbierz tego źle, ograniczenia umysłowego. Jakbym miał obecnie 600tys wolnej kasy to mam pomysł na fajny i stabilny dochód bez wielkiego wysiłku.

• Like 1
Opublikowano
pedro2 napisał:

Nie ma rozliczenia ani kasy, tydzień temu oddane. Zadzwoniłem, 7szt w U klasie po 14.5netto średnio 480kg mięsa i 5szt R 14.1. średnio 435kg  👍 

Wszystkie z U klasy otłuszczenie 3-

Rki 1+, 2- 

Bez potrąceń. 

To te co do ABP pojechały? Dobrze kojarzę? Mieszańce czy czyste?

Opublikowano

Co drugi tu by zwiększył tylko głośno nie mówi 😂 na swoim przykładzie wiem , że obsługa 200 sztuk to godzinka rano i wieczorem, dodatkowe 100 sztuk wielkiej różnicy nie robi a sprzęt trzeba mieć na 100 i 300 praktycznie ten sam tylko spłacisz szybciej 

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Cybulek17 napisał:

Co drugi tu by zwiększył tylko głośno nie mówi 😂 na swoim przykładzie wiem , że obsługa 200 sztuk to godzinka rano i wieczorem, dodatkowe 100 sztuk wielkiej różnicy nie robi a sprzęt trzeba mieć na 100 i 300 praktycznie ten sam tylko spłacisz szybciej 

Cybulek, przy taczkach i widłach zwiększenie nie robi różnicy? A tą Twoja godzinkę rano i godzinkę wieczorem jakoś cieżko mi uwierzyc, przecież paszowóz trochę miesza, nie 5 minut, a gdzie pozostała obsługa, nawet odkrywanie pryzm, zabiera trochę czasu, a po takich wpisach jak Twój wielu myśli ze to raj, 2h a kasy full

A jak 100 czy 300 nie robi różnicy, to odrazu moze 500. Mieszanie paszowozem dla 100 a 300 robi roznice także ,, weź nie pier**l”🤣

• Like 8
Opublikowano

Jak dzwoniłem to mówił, że U klasa to tylko czystorasowe.. żaden nie był czystej rasy, a jednak możliwe żeby i takie U złapały. 

Ja porobie screeny, jak pierdolnie na 5,5zl za ciężkiego hf to wam pokażę wasze zamiary 😇

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v