Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Unikam cieleciny i odsadka. Nienawidze sie targowac, targowanie przy kupnie RAZ na jakis czas przezyje, wiekszosc klientow wie, ze sie nie targuje i z miejsca daje max jaki mam w glowie ale targowanie przy sprzedazy z rolnikiem to juz inna para kaloszy. Smieszne obrazki z OLXa gdzie ktos wystawia cos za 4000 i dostaje wiadomosc, ze za 2000 ktos wezmie przenosza sie w rzeczywistosc. Godziny targowani a potem na koncu A DA PAN NA PRZELEW? No oczywiscie dam, fajnie sie zglaszalo do windykacji nieoplacone faktury przez rolnika, aby czekam zeby moc zglosic kolejne.

Takze no, jak nie musze to nie ruszam malego dziadostwa, chyba, ze musze bo biore rzezne to wtedy trzeba pilnowac zeby jakis lis mi sie nie wpierdolil do kurnika biorac male. :)

Opublikowano

Jakie k**wa -6, NIE JADLY.

Ostatnio mialem dziadka asa u ktorego bylem 4x w ciagu dwoch tygodni, bylem o godzinach

8

11

13

15

I NIGDY k**wa NIE JADLY, ZAWSZE GLODNE, PANIE NIE BIERZ NA BRUD, NIE JADLY.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, thor1984 napisał:

ja sprzedaje zawsze po parę sztuk a że trzymam luzem to ani mi ani handlarzowi nie chce się użerać z ich łapaniem to jak przyjedzie to aby pyta gdzie jedziemy ważyć auto. Jedziemy na wagę, dostaje kwit i po załadunku spowrotem na wagę. Koszt 20 zł. 

Mam nadzije ze jedziesz za autem pozniej i patrzysz czy nie sika po drodze bo znam przypadek ze potrafił ponad 200kg zgubic na drodze

• Like 1
Opublikowano

Tak jak we wcześniejszym poście pisałem raz a max 2 jechałem z nimi, reszta samochodem za nimi. Ogólnie na rzut sprzedaje dosłownie parę sztuk ale mimo takiej ilości i tak staram się to ryzyko jakoś minimalizować zwłaszcza jak się poczyta albo od znajomych usłyszy jakie walki potrafią handlarze robić. Wag mam w  krótkim promieniu ze 3 -4

Opublikowano
7 godzin temu, damianos95 napisał:

Mam nadzije ze jedziesz za autem pozniej i patrzysz czy nie sika po drodze bo znam przypadek ze potrafił ponad 200kg zgubic na drodze

Na 5-6 sztukach to już te 200 gorzej jak na 2 sztukach zginie 200🤔

Opublikowano
10 minut temu, maczopestka napisał:

Wczoraj pojechały 3 byki hf (699, 733, 760 brutto) po 11,20 i jałówka mm 654 kg po 11,50. Strączka 7%, ceny brutto. Lokalny handlarzyk północne mazowsze powiat Maków maz. A i waga moja 😉

czyli dokładniej kto?

Opublikowano
7 minut temu, Michal014d napisał:

Jakaś domieszka mięsnego może i jest ale cena chora. No ale z drugiej strony nie ma się co dziwić skoro duży byk powyżej 10 netto za hf. Ja unikam takich okazji, już wolę czystego hf za 450 Zeta. Jak padnie to mała strata a czasami potrafi taka padlina w 20 miesięcy 750 kg zrobić także co kto lubi

Opublikowano
2 minuty temu, maczopestka napisał:

Jakaś domieszka mięsnego może i jest ale cena chora. No ale z drugiej strony nie ma się co dziwić skoro duży byk powyżej 10 netto za hf. Ja unikam takich okazji, już wolę czystego hf za 450 Zeta. Jak padnie to mała strata a czasami potrafi taka padlina w 20 miesięcy 750 kg zrobić także co kto lubi

Mam podobne zdanie co ty tyle że na moje potrzeby to mam 2 gospodarzy mlecznych co insyminuja miesnymi rasami a ja odbieram takie tygodniowe za 500-600 piękne sztuki te mniej udane w typ miesny dla handlarzy oddaje za 300-400zl i wszyscy zadowoleni :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Powiedzcie mi czy jak sprzedajecie na wbc bydło to odejmują te np 7 % z wagi a potem na ubojni z tego co zostało wychodzi wybicie?

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano
1 godzinę temu, Michal014d napisał:

Mam podobne zdanie co ty tyle że na moje potrzeby to mam 2 gospodarzy mlecznych co insyminuja miesnymi rasami a ja odbieram takie tygodniowe za 500-600 piękne sztuki te mniej udane w typ miesny dla handlarzy oddaje za 300-400zl i wszyscy zadowoleni :)

Chłopie zapomnij o cielaku na dziś za 300 setki.... Możesz tu pisac co chcesz ale za 500-600 to jest to tylko piękny hf i tyle.... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v