Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, pawel111000 napisał:

Szczuczyn lepiej placi podbiera kierowców i pracowników z linii mleczarni a co więcej to nie wiem,  nie interesuje się tym. Jeździ znajomy i nie ma problemu z gospodarzami kierowca ceny i wyboju nie ustala . A sztukę ocenia się w gospodarswie jak coś jest nie tak to się nie bierze żeby odpowiadać za nią 

To kto ocenia?... Szpec jeździ i na oko ocenia 😜

Opublikowano
4 godziny temu, Baks00 napisał:

Nie przekraczające 18 miesięcy?

W cenniku jest że do 30 miesięcy i powyżej 280kg mięsa.

Niektóre zakłady jak było dużo bydła to bardzo wybrzydzały żeby zbić cenę. Powyżej 2 lat tańsze, powyżej 450 czy 500kg mięsa też tańsze

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Oglądając twoja galerie to masz ładne sztuki i nie powiedziałbym żeby któraś ważyła mniej jak 700. Ostatnio konkretną habete sprzedawałem i miała 560 kg . 

Rozwin coś więcej o tych kierowcach. Uciekają bo dokręcają im śrubę jeśli chodzi o kombinatorstwo czy o coś innego chodzi?

Czyli oszukali mnie 70 kg? 😱

Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

Czyli oszukali mnie 70 kg? 😱

a nie ma na wiosce nikt wagi ? krowe to łatwo przeprowadzić na sasiedniej wiosce tak zrobił i dokładnie nie pamiętam ale pisałem już to brakowało po ponad 50 kilku na krowie choć odemie dalej ten co chciał oszukać  kupuje .

Opublikowano

krowa to spokojne zwierzę. ile to bryknac do wagi i sprawdzić czy różnica się zgadza. 

Opublikowano
12 minut temu, krzychu121 napisał:

A tego to już się nie dowiesz. 😄 Ale jak za krowę 650 kg płaci 7,8 to za 850 kg dałby 10 zł ? Strzelam że po 80 kg jebn.ł na sztuce, ale to tylko moje przypuszczenia :) 

8,5 maksymalna cena 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Dopóki nie miałem wagi to mało która krowa miała powyżej 700 kg , odkąd jest swoja waga to mało która ma poniżej 700 kg. Pisałem już kiedyś o tym jak sąsiadowi zwarzyłem po mojej namowie bo nie wierzył że tak kradną . Tego samego dnia przyjechał handlarz i nie ważąc tych sztuk odjął im po 70-80 kg ale powiedział że po starej znajomości dołoży mu po 50 gr do sztuki. Jak usłyszał że sąsiad zna wagę i na dwóch sztukach brakuje 150 kg nagle dostał telefon że musi pilnie jechać ale przyjedzie po te sztuki. Minęło 4 lata a on nadal nie dojechał 😄 

Co do ceny to każdy oferuje max 8 zł a sztuka musi być naprawdę ładna więc jak on daje 8,5 to nic więcej dodawać nie trzeba 

Edytowane przez krzychu121
  • Haha 1
Opublikowano
47 minut temu, soltys48 napisał:

dobry człowiek z tego kupującego jak ma taką cenę

Przemus  jaka  realna cena za krowe jedna  jedzie  na stejki  tak dla orientacji pytam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v