Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Teraz pytanie do forumowych znawców. Ile zarabia handlarz ważąc uczciwie byka hfa, płacąc 10,5 -11 zł za kg , dostając na ubojni 19 na wbc ?

Pi razy drzwi 500-1000 na minusie. :)

Opublikowano
AdamRo napisał:

Teraz pytanie do forumowych znawców. Ile zarabia handlarz ważąc uczciwie byka hfa, płacąc 10,5 -11 zł za kg , dostając na ubojni 19 na wbc ?

Już dawno dostają ponad 19 na WBC z tego co słyszałem za U dostają już po 20zl a R ponad 19.5 plus do tego VAT

Opublikowano
8 godzin temu, AdamRo napisał:

Coś tu nas czarujesz. 10,50-11 płaci ale brutto a na ubojni dostaje conajmniej 19 netto.

W tamtym tygodniu jak sprzedawałem to trochę obdzwoniłem ubojnie i przy 8szt. dokładali 60-80gr a co mówić jak handlarz miesięcznie dostarczy 300szt.

Opublikowano

Panowie ile za kg na żywa wagę mozna krzyczeć za krowę simental pod 800 kg?, po 2 cielaku

Przed chwilą, subiektywny napisał:

Panowie ile za kg na żywa wagę mozna krzyczeć za krowę simental pod 800 kg?, po 2 cielaku

Woj. Lubelskie okolice Łukowa, ewentualnie kogo polecacie?

Opublikowano
subiektywny napisał:

Przed chwilą, subiektywny napisał:

U nas ładna krowa to 7.5zl brutto.

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

U nas ładna krowa to 7.5zl brutto.

U nas 8 brutto 

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Ursus932 napisał:

U nas 8 brutto 

Ja dostałem tyle za krowę ale w sierpniu, beef marek. Licząc że wybije się taka dobra krowa na 53%(tu do końca nie wiem ile może się wybić, może ktoś wie?) I że na wbc dostanie się za nią 15.5zl to przeliczając na żywo wychodzi 8,80 brutto

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano
11 minut temu, RolAnonim napisał:

Ja dostałem tyle za krowę ale w sierpniu, beef marek. Licząc że wybije się taka dobra krowa na 53%(tu do końca nie wiem ile może się wybić, może ktoś wie?) I że na wbc dostanie się za nią 15.5zl to przeliczając na żywo wychodzi 8,80 brutto

W sierpniu to było 7 zł u mnie , no ale tu inne realia B| . Oczywiście ceny u handlarzy 

Opublikowano (edytowane)

Sprzedany byk HF 10.30 netto, poludniowa wlkp

Jakie ceny u was za jalowki ? 2 sztuki troche zapasione, kondycja moze troche lepsza niz tego byka...

Propozycja wstepna 9-9.50 netto. 

Edytowane przez asus921
Opublikowano
3 godziny temu, subiektywny napisał:

Ostatnio na skupię za siwą mięsną krowę dał 8,5brutto. Jakby nie mocno brzuchata to nawet 9zeta. Nie daleko bo ja okolice Radzynia 

Opublikowano
10 godzin temu, wojak1986 napisał:

Zwyczajnie ktoś nie chce podzielić się zyskiem. Czy Sokołów dopłaca do byka poniżej 18 miesięcy? Ile jeszcze podobnych tematów jest o których człowiek nie wie

+0,3 zł/kg-kiedys tyle było 

Opublikowano
11 godzin temu, wojak1986 napisał:

Ci uczciwi teraz płacą 9 zł?

na pewno nie 10,5-11 NETTo za HFA bo to niemozliwe. :) I tak jest powyzej 19 ale to i tak nie wyjdzie 10,5-11 za hfa.

Opublikowano

dawno temat wuja poruszany nie był. płaci w terminie, czy tylko faktury dalej wystawia na dwa terminy 1 jak będę miał  A 2gi jak będę chciał?

Opublikowano
15 minut temu, Kentar napisał:

na pewno nie 10,5-11 NETTo za HFA bo to niemozliwe. :) I tak jest powyzej 19 ale to i tak nie wyjdzie 10,5-11 za hfa.

Oficjalne cenniki a umowy między handlarzem i ubojnią to temat rzeka. Jak za duża partię ubojnią dorzuci bonus to napewno wszyscy podzielą się z rolnikiem, szczególnie dobrego towaru gdzie dużo go nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v