Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Cybulek17 napisał:

ZM Biskupiec był z ofertą zakupu 😜

Z oferta wyjebania Cie po mistrzowsku chciales napisac. Daj im jednego byka darmo to wyjdzie na to samo a sie nie bedziesz wk***ial potem.

Edytowane przez Kentar
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

22 minuty temu, raven18 napisał:

omg, jak to jeszcze w jałówkę idzie normalnie 

A nie poszła ? Może była w O klasie i tyle była warta ?

Edytowane przez AdamRo
  • Like 1
Opublikowano
35 minut temu, AdamRo napisał:

Wypadałoby napisać że to cena dla największego pośrednika. A jesteś nim ?

Jak do mnie zawita ten duży pośrednik to się pochwali? To nie nasza wina że zakłady wprowadzają patologię

• Like 2
Opublikowano
19 godzin temu, nikolas29 napisał:

A bydła mieli w ciul..byki już po 8,6

Tak mówisz  ,

A stara krowa do ilu ?

Opublikowano
6 minut temu, skupmaszynrolniczych napisał:

Mam do was pytanie. Jakie duże i rzetelne firmy znacie skupujące bydło?  Szukam jakiejś zaufanej firmy do współpracy najlepiej o ogólnopolskim zasięgu.  

Nikt Ci tego nie napisze musisz najpierw popróbować pare raze up****olić pare razy się pomylić i się nauczysz

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał:

Jak do mnie zawita ten duży pośrednik to się pochwali? To nie nasza wina że zakłady wprowadzają patologię

Ode mnie odbiera na pewno jeden z większych pośredników. Nie chwalił się ale cenę zaproponował najlepsza. Wyleczyłem się z handlu na wagę odkąd taka nabyłem na mój podworzec. 
po co kopać się z koniem. Mój znajomy prowadził mały sklepik. Postawili obok market. On mial coca colę droższa w hurtowni niż carrefour w detalu🤯

Opublikowano

14,6 za R i koleś naganiacz próbując mnie zachęcić do sprzedania partii gaDa że to nie ostateczna cena, co ciekawe trzeba spisywac jakas umowe wstepna czyli podejzewam ze bez mydla by sie skonczylo, zywa we Wielopolu Skrzyńskim 9zl 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

współpracuję od początku, polecam.

Czy może mi ktoś wytłumaczyć ten tykocin? Jestem Ze świętokrzyskiego i nawet ceny skupników są o wiele wyższe. Nie ważne czy na wagę czy po uboju. 

Opublikowano

A może Ty byś z raz się pochwalił jakie stawki masz?

Opublikowano
21 minut temu, PartyzantTK napisał:

Czy może mi ktoś wytłumaczyć ten tykocin? Jestem Ze świętokrzyskiego i nawet ceny skupników są o wiele wyższe. Nie ważne czy na wagę czy po uboju. 

Skupniki zawsze płacą więcej niż zakłady. Są tacy co taniej oddają na zakładzie niż zapłacili rolnikowi :)

1 minutę temu, HF86 napisał:

A może Ty byś z raz się pochwalił jakie stawki masz?

Jeśli o mnie chodzi to interesują mnie ceny od 9 zł w górę za młodzież i 7 krowa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v