Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, pedro2 napisał:

Pisać to se mogą 🤭 ciekawe jak z wybiciem. Oddałem do drugiej ubojni do Tykocina jedną jałówkę, jutro będzie rozliczenie, cena niby 50gr wyższa. 

Co zrobię, że tak płacą. Lepsze 15,1 i wybicie 57% niż 16 i 47% 😉 Kolega oddał do handlarza na wbc, który wozi do wuja, mówił, że tak lipnego wybicia jeszcze nie miał... Ile w tym prawdy nie wiem

Wuja ostatnio fantazja ponosi maxymalnie, byki U- R+ po 50% z malym groszem. :) A w tamtym tygodniu LM 100% E klasa 55%.

Edytowane przez Kentar
  • Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

No i wyszło tak jak podejrzewałem. Nie będę pisał jaki zakład, ale dużo ich w Tykocinie nie ma. Jedna jałówka na próbę pojechała, dzień wcześniej zwazyliśmy dwie niemalże bliźniacze sztuki dla rzetelnego porównania. 

Abp U klasa po 14,2 netto wybicie 59% otłuszczenie 2+ 

Druga ubojnia R- klasa 14,3 netto wybicie 51% otłuszczenie 3.  Oczywiście, zaraz znajdzie się ktoś i wyśmieje co za porównanie... Trzecia słabsza od niej poszła na Abp i dała 57% w U klasie. Trochę sztuk już sprzedałem na wbc i coś tam potrafię oszacować z oka, obie były na U klasę i ładnie odcięte z tłuszczu jak na jałówkę, bez bebzonów. 

To teraz lepsze wybicie rzetelne i mniejsza cena, czy fest cena i wybicie do d...? Więc co niektórzy niech się dalej nabijają, że U i cena jak za O. Ja już swoje wiem. 👍

Ja Ci ostatnio pisałem że słabe ceny tyle że było to bardziej z mojej perspektywy kilku zakładów nastawionych na różny towar. Z twojej oczywiscie ze lepiej sprzedać tam gdzie rozliczają uczciwie. A najważniejsze jest to że potrafisz ocenić gdzie jest dobrze a gdzie źle bo 95% i tak pójdzie za ceną gdyż nie potrafi używać kalkulatora🤷🏼‍♂️

• Like 2
Opublikowano
40 minut temu, Baks00 napisał:

To ja jak bym tak sprzedal (takiego 100%Lm)to jak by mi mikolaj nasral pod choinke....

Znaczy wuja dal E klase, ja liczylem S bo najlepszy byk w zyciu jakiego widzialem. Takze no, fantazja wuja ponosi. Odpuszczam wuja na jakis czas, byka unikam, wole zlotowke taniej sprzedac czy nawet 1,5 a takich cudow nie widziec.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, emil9828 napisał:

Ja Ci ostatnio pisałem że słabe ceny tyle że było to bardziej z mojej perspektywy kilku zakładów nastawionych na różny towar. Z twojej oczywiscie ze lepiej sprzedać tam gdzie rozliczają uczciwie. A najważniejsze jest to że potrafisz ocenić gdzie jest dobrze a gdzie źle bo 95% i tak pójdzie za ceną gdyż nie potrafi używać kalkulatora🤷🏼‍♂️

Nie chodzi o Ciebie..  konstruktywne uwagi zawsze dobre, po to tu dyskutujemy. Było dwóch artystów co podśmiechujki robili, a z resztą pal licho nie będę kręcił kolejnej gównoburzy. 

Tak czy inaczej nie polecam tej drugiej ubojni jak ktoś się waha. Parę złotych poszło w pissdu, ale bogatszy o doświadczenia. A z początku była myśl żeby wszystkie 6 szt tam oddać na próbę 🙆

Opublikowano (edytowane)

Zwazyliśmy 890kg jak dobrze pamiętam, zarzekał się, że nie wyda Rki. dawał po 7,5 brutto 7%strączki, a byk dał 522kg mięsa w R na wbc 7600 wyszedł. 

pierwsza moja sztuka na wbc, to jakoś w lutym było. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

Wożą do wuja, z tego co teraz chłopaki piszą to faktycznie u wuja by był w O= 🤭 nie przechwalając się mam chyba dobre bydło albo abp zawyża klasyfikacje, 6 lat jebali mnie na żywą, szły naprawdę wybitne sztuki lm, ch  nieraz pewnie i E by złapały, to oni mówili, że to jest dopiero Rka. Człowiek wierzył bo nie miał pojęcia i z wagą przynajmniej nie jebali... Teraz dzwoni, jak jest we wsi to zajeżdża, ale nie chce dać tyle co zamawiam... 

Opublikowano
18 godzin temu, pedro2 napisał:

Nie chodzi o Ciebie..  konstruktywne uwagi zawsze dobre, po to tu dyskutujemy. Było dwóch artystów co podśmiechujki robili, a z resztą pal licho nie będę kręcił kolejnej gównoburzy. 

Tak czy inaczej nie polecam tej drugiej ubojni jak ktoś się waha. Parę złotych poszło w pissdu, ale bogatszy o doświadczenia. A z początku była myśl żeby wszystkie 6 szt tam oddać na próbę 🙆

Jakbys dal 6 na raz sadze, ze byloby JESZCZE gorzej. :) Ubojnie nastawione na ostre jebanie na WBC jak widza, ze za szybko wiecej juz nic nie dasz to leca po calosci, jak dajesz male ilosci a widza, ze jest duzo to moga sie jeszcze skradac.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v