Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Marcin133 napisał:

A to stal bydłu dajecie?😃

Zawsze przed sprzedaniem rozbieram stare łożyska i skarmiam dodając do tmr dobre i kilka kilo ale stal droga to słaby interes teraz  

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, krzychu121 napisał:

Gdzie takie ceny? Macie swoje wagi? Chętnie sprzedam parę sztuk przy takich cenach, tylko uprzedzam mam swoją wagę 

Daj mi krowe 800 kg plus w dobrym miesie, moze byc HFka i nie ma problemu z taka cena.

• Like 3
Opublikowano
17 minut temu, Kentar napisał:

Daj mi krowe 800 kg plus w dobrym miesie, moze byc HFka i nie ma problemu z taka cena.

Czyli według ciebie to jak taka sztuka powinna wyglądać ? Odkąd mam swoją wagę to więcej jak 6 brutto za krowę nie dostałem. A sprzedawałem sztuki ponad 800 kg i 700 . Tylko ładnej budowy. Znajomy też zawsze dostawal wyższą cenę niż ja a sam przyznal rację że moje tłustsze są. Odkąd mu ważę to już cenę ma niższą. 

Zadzwonię do beef marka zobaczymy co zaproponują 

Opublikowano

Normalnie, pelna d*pa, pelne plecy, a nie, ze 700 kg i hak, ze wszedzie gnaty dalej widac bo czesto takie sa, ze genetyka, ze krowa wielka ale dalej sam hak a miesa brak.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Kentar napisał:

Ile do 14 brakuje u Ciebie?

1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Czyli według ciebie to jak taka sztuka powinna wyglądać ? Odkąd mam swoją wagę to więcej jak 6 brutto za krowę nie dostałem. A sprzedawałem sztuki ponad 800 kg i 700 . Tylko ładnej budowy. Znajomy też zawsze dostawal wyższą cenę niż ja a sam przyznal rację że moje tłustsze są. Odkąd mu ważę to już cenę ma niższą. 

Zadzwonię do beef marka zobaczymy co zaproponują 

Taka krowa ma być jak ulęgałka 

Mięsa pow 350kg

Opublikowano (edytowane)

Ja dwa tygodnie temu krowę mm 660 kg brutto 7 zł i 6 skita dwa dni temu krowy hf 700 kg brutto średnia budowa 6.8zł brutto i 6 skita!  Moja waga!

Edytowane przez Zdzinio
Opublikowano
2 godziny temu, Kentar napisał:

Ty żyjesz,  bo już się martwiłem. Dobrze ze jesteś 😄

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, GABBER85 napisał:

u nas to sie soli tydzień wczesniej żeby miały smaczniejsza paszę... i piły,

a z kulkami od łożysk nie daje bo natka pietruszki też ma dużo żelaza

Jeśli serio mówisz to zwykłe skur*****stwo.  Jak chcesz, żeby miał lepsza wagę to popracuj nad żywieniem.  Jak handlarz na wadze oszukuje to ch*j i złodziej, a jak rolnik mięso soli przed ubojem to w dobrej wierze . 

Sam siebie oszukujesz, zobaczy wybicie i więcej nie zajedzie

Edytowane przez Cybulek17
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano

Może nie w temacie ale może nie zostanę zlinczowany. Mam zamiar skosić owies na kiszonkę może w przyszłym tygodniu. Opryskany był już trzy tygodnie temu na chwasta chwastoxem turbo. Na opakowaniu nie mogę nic znaleźć na temat okresu karencji dla zwierząt. Wie ktoś może ile wynosi karencja dla tego środka? 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Dodaj jeszcze kto tyle płaci .

Sołtys ile max się krowa wybije ?albo jak je średnio wybija ?

Zależy jaka i gdzie, jakiś czas temu @Azor07 wrzucał wybicie i zdjęcie nienajgorzej to 46-48%

Osobiście miałem sztukę która na kwicie oddala prawie 55% 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Ile do 14 brakuje u Ciebie?

Taka krowa ma być jak ulęgałka 

Mięsa pow 350kg

Masz zablokowane priv, na priv moge napisac. :P

1 godzinę temu, karolr2 napisał:

Ty żyjesz,  bo już się martwiłem. Dobrze ze jesteś 😄

Handlarz jak karaluch, nawet wojne atomowa przetrwa.

A tak na prawde to troche towaru za duzo i nie wyrabiam ale czasem zerkne w telefonie jak sie rolnicy ze soba wyzywaja. ❤️

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v